MotoGP: Η Dorna είναι έτοιμη να αντικαταστήσει τη Suzuki

MotoGP: Η Dorna είναι έτοιμη να αντικαταστήσει τη Suzuki
Η διοργανώτρια του πρωταθλήματος αντέδρασε άμεσα στις φήμες περί αποχώρησης της Suzuki.

Η πληροφορία που εξαπλώθηκε σαν πυρκαγιά στα μέσα ενημέρωσης ότι η Suzuki θα εγκαταλείψει το MotoGP στο τέλος της φετινής χρονιάς προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Dorna Sports, της εταιρείας που έχει τα εμπορικά δικαιώματα και διοργανώνει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η Dorna εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι ήρθε σε επαφή με τη Suzuki, για να της υπενθυμίσει τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από το συμβόλαιο που έχει υπογράψει.

Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται το αποτέλεσμα της επικοινωνίας και τι απάντησε η Suzuki. Γράφει όμως ότι σε περίπτωση που οι Ιάπωνες επιμένουν να αποχωρήσουν, υπάρχει εκδηλωμένο ενδιαφέρον τόσο από κατασκευαστές όσο και από ιδιωτικές ομάδες για να «γεμίσει» το κενό που θα αφήσουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Dorna

«Μετά τις πρόσφατες φήμες ότι η Suzuki αποχωρεί από το MotoGP στα τέλη του 2022, η Dorna Sports επικοινώνησε επίσημα με το εργοστάσιο προκειμένου να τους υπενθυμίσει ότι οι όροι του συμβολαίου τους για να αγωνίζονται στο MotoGP δεν τους επιτρέπουν να λάβουν αυτήν την απόφαση μονομερώς.

Ωστόσο, εάν η Suzuki αποχωρήσει από τη συμφωνία μεταξύ των δύο μερών, η Dorna θα αποφασίσει για τον ιδανικό αριθμό αναβατών και ομάδων που θα αγωνιστούν στην κατηγορία MotoGP από το 2023.

Η Dorna συνεχίζει να λαμβάνει έτονο ενδιαφέρον από επίσημα εργοστάσια και από ανεξάρτητες ομάδες που θέλουν να ενταχθούν στο MotoGP, καθώς το σπορ συνεχίζει να αποτελεί παγκόσμιο παράδειγμα έντονου ανταγωνισμού, καινοτομίας και ψυχαγωγίας, αγγίζοντας εκατοντάδες εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.

Το ενδιαφέρον από αυτά τα μέρη επιβεβαιώθηκε εκ νέου τις τελευταίες 24 ώρες».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!