WRC: Ο Σεμπαστιέν Λεμπ επιστρέφει στo Ράλλυ Πορτογαλίας

WRC: Ο Σεμπαστιέν Λεμπ επιστρέφει στo Ράλλυ Πορτογαλίας
Ο πολυπρωταθλητής και νικητής του πρώτου φετινού αγώνα στο WRC θα κάνει τη δεύτερη εμφάνισή του με το Ford Puma Hybrid Rally1.

H νέα υβριδική εποχή του WRC ξεκίνησε με μία επική μονομαχία μεταξύ δύο θρύλων του θεσμού. Οι Σεμπαστιάν Λεμπ και Σεμπαστιάν Οζιέ έδωσαν τη δική τους παράσταση στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο, με τον οδηγό της M-Sport Ford να κερδίζει στο νήμα τον αγώνα. O 48χρονος Γάλλος έχει υπογράψει με τη βρετανική για συγκεκριμένο αριθμό αγώνων στο 2022, ενώ παράλληλα ξεκινά ένα νέο ταξίδι φέτος στο DTM.

Μετά από την άκρως επιτυχημένη του εμφάνιση στο Μόντε Κάρλο, ο Λεμπ θα κάνει την επιστροφή του στο WRC στο Ράλλυ Πορτογαλίας στις 19-22 Μαΐου. Η εμφάνισή του με το Puma Hybrid Rally1, θα συνδυαστεί μάλιστα με τους εορτασμούς για την 50η επέτειο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC). O 9 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έχει πολύ καλή παράδοση στην Πορτογαλία, καθώς μετρά 2 νίκες, δύο βάθρα και 32 νίκες σε ειδικές διαδρομές συνολικά.

Σεμπαστιέν Λεμπ

Ο Σεμπαστιέν Λεμπ μίλησε για την επικείμενη εμφάνισή του στο Ράλλυ Πορτογαλίας: «Το να οδηγώ το Puma είναι μία από τις πιο όμορφες αναμνήσεις μου. Ήταν εκπληκτικό το να κερδίσω ξανά στο Μόντε Κάρλο. Η ομάδα δούλεψε πολύ σκληρά και έπαιξε τεράστιο ρόλο στο να πάρω την 80ή μου νίκη. Από την πρώτη φορά που έκανα δοκιμές με το αγωνιστικό είχα φοβερή αίσθηση και απολαμβάνω τη δύναμη που βγάζει μαζί με το υβριδικό σύστημα. Είναι ένα φοβερό αυτοκίνητο, η ομάδα είναι φανταστική και πανηγυρίσαμε μαζί μία μεγάλη στιγμή. Η Πορτογαλία μπορώ να πω πως προέκυψε επειδή είχα κενό στο πρόγραμμά μου. Αγωνίστηκα εκεί το 2019 και έχω ορισμένες σημειώσεις για μερικές ειδικές από τότε. Αυτός ήταν ο ένας λόγος που επέλεξα τον αγώνα, ο άλλος είναι επειδή ήθελα να κάνω έναν αγώνα στο χώμα. Μου αρέσει πολύ να οδηγώ στο χώμα και ήταν μία ξεκάθαρη επιλογή για εμένα».

Το Ράλλυ Πορτογαλίας θα είναι ένας ξεχωριστός αγώνας για την M-Sport. H ομάδα θα παρατάξει ένα στόλο από 5 Ford Puma Hybrid Rally1 στον αγώνα, αριθμό-ρεκόρ.

Σεμπαστιέν Λεμπ

Φωτογραφίες: Ford

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!