Τρία Ελληνόπουλα στα παγκόσμια πρωταθλήματα μοτοσικλέτας

Τρία Ελληνόπουλα στα παγκόσμια πρωταθλήματα μοτοσικλέτας
Το 2022 θα είναι μια σημαντική χρονιά καθόσον τρεις νεαροί Έλληνες αναβάτες θα αγωνιστούν στα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου.

Αυτή η χώρα ποτέ δεν έπασχε από ταλέντα, πλην όμως οι εντός των συνόρων συνθήκες ανέκαθεν έβαζαν φρένο στη δυνατότητα μιας διεθνούς διάκρισης. Σε πείσμα των καιρών όμως, και χάρη στην αμμέριστη συμπαράσταση των οικογενειών τους, οι Γιάννης Περιστεράς, Βασίλης Παντελεάκης και Σπύρος-Μάριος Φουρθιώτης θα εκπροσωπήσουν τα ελληνικά χρώματα σε παγκόσμιους θεσμούς του 2022.

Με την περίπτωση της γνωστής ρήσης «το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει» να ισχύει στο 100%, οι νεαροί μας αναβάτες χρωστούν πολλά στους πατεράδες τους, οι οποίοι έχουν διαγράψει μια σημαντική πορεία στα εγχώρια πρωταθλήματα μοτοσικλέτας στο πρόσφτο παρελθόν. Παλιοί αγωνιζόμενοι όλοι τους, πέτυχαν να περάσουν στα παιδιά τους το πνεύμα του νικητή και να τους δώσουν όλα εκείνα τα απαραίτητα εφόδια προκειμένου να φτάσουν να αγωνίζονται σε παγκόσμιο επίπεδο.

peristeras

Από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, η καρδιά της αγωνιστικής μοτοσικλέτας θα χτυπάει δυνατά μέσα από τις δερμάτινες φόρμες των τριών αναβατών μας, στους οποίους ευχόμαστε ό,τι το καλύτερο και να μας φέρουν διακρίσεις και βάθρα.

Ο δρόμος δεν θα είναι εύκολος, με κυριότερο εμπόδιο το δυσβάσταχτο κόστος ενός θεσμού με παγκόσμιο χαρακτήρα. Οι χορηγοί της προσπάθειας σε κάθε περίπτωση είναι ήδη πολλοί, όχι όμως τόσοι όσοι χρειάζονται για να αντιμετωπιστούν τα τεράστια έξοδα των ομάδων. Ευελπιστούμε πως θα υπάρξει η απαραίτητη ευαισθητοποίηση και πως θα βρεθούν οι απαραίτητοι πόροι, τα παιδιά χρειάζονται τη συμπαράσταση όλων, ηθική και υλική.

Στο τέλος του άρθρου θα παραθέσουμε στοιχεία επικοινωνίας, έτσι ώστε να μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν απευθείας με τους μικρούς μας αγωνιζόμενους. Αμέσως μετά ακολουθεί μια σύντομη παρουσίαση των τριών μας ταλέντων, έτσι ώστε να μάθετε περισσότερα πράγματα για αυτά.

Γιάννης Περιστεράς

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WSSP300 του 2022 θα έχει για πρώτη φορά και μια Ελληνική συμμετοχή. Ο 17χρονος Γιάννης Περιστεράς και η Ιταλική ομάδα ProGP Racing Team θα προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό στις 8 πίστες του Π.Π. Superbike (WSBK), όπου και θα διεξαχθούν οι 16 αγώνες της μικρότερης κατηγορίας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας. Το ξεκίνημα του όλου εγχειρήματος θα συμβεί με διπλό αγώνα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 9 και 10 Απριλίου στην πίστα Aragon της Ισπανίας.

peristeras

Ο Γιάννης Περιστεράς ξεκίνησε την επίσημη αγωνιστική του καριέρα στην ηλικία των 9 ετών και στα 14 του κέρδισε την κατηγορία του στην πρώτη του συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας. Έγινε δηλαδή ο μικρότερος οδηγός που παίρνει καρό σημαία στην ιστορία του ΠΠΤ. Πέρυσι αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα Yamaha R3 bLU cRU FIM European Cup και είχε εξαιρετική παρουσία, με αποκορύφωμα ένα βάθρο στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στη Βαρκελώνη.

Αυτό το γεγονός, μαζί με την όλη του παρουσία στο θεσμό, έκανε τους ανθρώπους της Dorna και της FIM να τον καλωσορίσουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Αν αναλογιστεί κανείς ότι οι συμμετοχές για εφέτος μειώθηκαν από τις 42 στις 30, λόγω σοβαρών ατυχημάτων που έγιναν μέσα στη χρονιά που πέρασε, τότε μπορούμε να αντιληφθούμε το μέγεθος της επιτυχίας του #John41. Να σημειώσουμε εδώ πως στην προετοιμασία του για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WSSP300 και σε ένα διήμερο τεστ στο Misano κατάφερε να πετύχει τους χρόνους των νικητών του περσινού αγώνα.

Βασίλης Παντελεάκης

Ο 14χρονος Βασίλης ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τη μοτοσικλέτα σε ηλικία μόλις τριών ετών. Μέχρι σήμερα έχει ανέβει δύο φορές στο βάθρο του ιταλικού πρωταθλήματος (2021) στην κατηγορία premoto3, όπου και τερμάτισε 7ος στο πρωτάθλημα ανάμεσα σε 35 συμμετοχές. Κατέχει μάλιστα και το ρεκόρ πίστας στην πίστα της Imola. Στο διαγωνισμό της RedBull για τον δημοφιλέστερο αναβάτη του RedBull rookies cup ψηφίστηκε πρώτος ανάμεσα στους 240 οδηγούς από 35 διαφορετικές χώρες που έλαβαν μέρος.

panteleakis

Στην Ελλάδα αγωνίστηκε στο επίσημο ελληνικό πρωτάθλημα το 2021 για πρώτη φορά και κατάφερε να κερδίσει και στους τέσσερις αγώνες όπου συμμετείχε, σημειώνοντας μάλιστα και το απόλυτο ρεκόρ πίστας της κατηγορίας. Έχει χριστεί 3 φορές πρωταθλητής miniGP στην Ελλάδα και για το 2022 θα αγωνιστεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα FIM JuniorGP, που θα διεξαχθεί σε πίστες της Πορτογαλίας και της Ισπανίας. Εκεί συμμετέχουν οι καλύτεροι νέοι αναβάτες από όλο τον κόσμο και θα χρησιμοποιούν μοτοσικλέτες προδιαγραφών moto3 (Honda NSF 250).

Ο Βασίλης θα αγωνίζεται με μία από τις καλύτερες ομάδες (Cardoso racing) και στόχος του είναι να εξελιχθεί αγώνα με τον αγώνα και προς το τέλος του πρωταθλήματος να βρίσκεται μέσα στις πρώτες 15 θέσεις. Το σύνολο των αγώνων που θα γίνουν είναι 12, σε 7 διαφορετικούς γύρους.

Σπύρος-Μάριος Φουρθιώτης

Ο 14χρονος Σπύρος-Μάριος και η ομάδα του, DNA-Fifty Motorsport, ομοίως θα μας εκπροσωπήσoυν εφέτος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα FIM JuniorGP και συγκεκριμένα στην κατηγορία ΗΕΤC, δηλαδή στην πλέον ανταγωνιστική παγκοσμίως (56 συμμετοχές από 18 χώρες). Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε μερικές από τις καλύτερες πίστες της Ιβηρικής χερσονήσου (Estoril, Ricardo Tormo, Catalunya, Algarve, Jerez), θα ξεκινήσει στις 8 Μαΐου στο Estoril της Πορτογαλίας και θα τελειώσει στις 30 Οκτωβρίου στην πίστα Ricardo Tormo της Ισπανίας.

fourthiotis

Ο Έλληνας οδηγός από το όμορφο νησί της Κω έχει μετακομίσει από φέτος το χειμώνα στην Αθήνα, έτσι ώστε να μπορεί να εκπληρώνει τις προπονητικές του υποχρεώσεις για το παγκόσμιο πρωτάθλημα όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται. Γνωστός στους αγωνιστικούς κύκλους σαν Fourquez28, από µικρός είχε ερεθίσµατα γύρω από το µηχανοκίνητο αθλητισµό. Την πρώτη του επαφή με το άθλημα την απέκτησε σε ηλικία μόλις 5 ετών, έχοντας σαν πρότυπό του τον πατέρα & προπονητή του.

Το 2015 ήταν η πρώτη του επαφή µε αγώνες και κατάφερε σε όλους να βρίσκεται πάντα στο βάθρο. Αποτέλεσμα ήταν η 3η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθληµα MiniGP Cup. To 2020 έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε αγώνα παγκοσμίου επιπέδου (CEV), καταφέρνοντας να αναρριχηθεί στη 12η θέση της τελικής κατάταξης ανάµεσα σε 30 αθλητές της κατηγορίας Μoto4.

Στοιχεία επικοινωνίας (email)

Γιάννης Περιστεράς: [email protected]
Βασίλης Παντελεάκης: [email protected]
Σπύρος-Μάριος Φουρθιώτης: [email protected]

Στο θέμα συνέβαλε με σημαντικές πληροφορίες ο Νίκος Βιτσιλάκης

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!