O Γιάννης Περιστεράς με την ομάδα της PROGP στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SSP300

Κώστας Παστρίμας
O Γιάννης Περιστεράς με την ομάδα της PROGP στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SSP300
Έπεσαν οι υπογραφές στη συμφωνία του Έλληνα αναβάτη με την ιταλική ομάδα PROGP Racing

Στην Αθήνα σφραγίστηκε η συνεργασία του Γιάννη Περιστερά με την ομάδα PROGP Racing για το 2022. Ο Έλληνας αναβάτης θα αγωνιστεί την επόμενη χρονιά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport 300 με την ομάδα του Ομάρ Μένγκι η οποία χρησιμοποιεί μοτοσικλέτες της Yamaha.

peristeras

Ο Περιστεράς επιλέχθηκε ανάμεσα σε εκατοντάδες αναβάτες για να αγωνιστεί σε παγκόσμιο επίπεδο την επόμενη χρονιά, έπειτα από πολύ δυνατές εμφανίσεις πέρυσι στο ευρωπαϊκό κύπελλο Yamaha R3 Cup. Τον 16χρονο παρακολούθησε από κοντά ο Ομάρ Μένγκι ο οποίος από την πρώτη στιγμή διέκρινε το ταλέντο του και τελικά τον έφερε στην ομάδα του για το πρωτάθλημα του 2022. Αυτή θα είναι η 3η χρονιά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SSP300 της ιταλικής ομάδας, με οδηγούς τους Γκαμπριέλ Μαστρολούκα και Γιάννη Περιστερά!

peristeras

Η ομάδα PROGP Racing ιδρύθηκε το 2017 και ξεκίνησε να συμμετέχει στο Ιταλικό Πρωτάθλημα CIV. Το 2020 πρώτη φορά πήρε μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport 300 και το 2021 ανακηρύχθηκε από την Yamaha ως μια από τις καλύτερες ομάδες της. Πλέον ο Περιστεράς θα ξεκινήσει την προετοιμασία του από τη Χερέθ και το Πορτιμάο αρχικά με μια νορμάλ Yamaha R3. Τον Μάρτιο στο Μιζάνο θα έχει την ευκαιρία να οδηγήσει για πρώτη φορά την αγωνιστική του R3 με την οποία θα αγωνιστεί το 2022. Θυμίζουμε ότι το πρωτάθλημα αρχίζει τον Απρίλιο στην πίστα του Άραγκον στην Ισπανία.

peristeras

Ο Ομάρ Μένγκι, ιδιοκτήτης της ομάδας PROGP Racing, ήταν πολύ ευχαριστημένος με τη συμφωνία. «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που μπορώ να επιβεβαιώσω ότι θα έχουμε παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SBK στην κατηγορία Supersport 300, για τρίτο συνεχόμενο χρόνο, που είναι κάτι που κάνει υπερήφανη την ομάδα μας, ειδικά μετά τη μείωση των συμμετοχών για το 2022. Είμαι ικανοποιημένος που συνεχίζουμε με τον Γκαμπριέλ Μαστρολούκα, μετά από μια σεζόν που τον είδαμε να πρωταγωνιστεί και να βελτιώνεται. Δίπλα του, είμαι πολύ χαρούμενος να καλωσορίσω τον Γιάννη Περιστερά που θα κάνει το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Supersport 300. Δεν βλέπω την ώρα να ξεκινήσουμε ένα νέο μονοπάτι γι αυτόν με στόχο να έχουμε συνεχή βελτίωση μαζί, αγώνα με τον αγώνα και στο τέλος να μείνουμε όλοι ικανοποιημένοι. Ευχαριστώ όλα τα άτομα και τις εταιρίες που πίστεψαν σε εμάς και τώρα θα προετοιμαστούμε για το ξεκίνημα της σεζόν του 2022».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!