Formula 1, Grand Prix Σαουδικής Αραβίας: Οι οδηγοί αποφασίζουν αν θα μποϊκοτάρουν τον αγώνα

Formula 1, Grand Prix Σαουδικής Αραβίας: Οι οδηγοί αποφασίζουν αν θα μποϊκοτάρουν τον αγώνα
Παρά την απόφαση της Formula 1 πως ο αγώνας θα γίνει κανονικά, οι οδηγοί εξετάζουν την πιθανότητα να μην συμμετάσχουν στον αγώνα της Τζέντα.

Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε σύσκεψη της Formula 1 με τους επικεφαλής των ομάδων σχετικά με τις πυραυλικές επιθέσεις που έγιναν κοντά στην πίστα. Ο πρόεδρος της FIA και ο CEO του σπορ, Στεφάνο Ντομενικάλι τοποθετήθηκαν επίσημα και ανακοίνωσαν πως πως οι τοπικές αρχές ασφαλείας μπορούν να διασφαλίσουν πως το αγωνιστικό Σαββατοκύριακο μπορεί να κυλήσει δίχως να κινδυνεύσει κάποιος από τους εμπλεκόμενους στο σπορ.

Η ανακοίνωση αυτή ήρθε λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού της Σαουδικής Αραβίας που ανέφερε πως ο αγώνας της Τζέντα θα γίνει κανονικά.

Αυτή τη στιγμή οι οδηγοί πραγματοποιούν τη δική τους σύσκεψη αναφορικά με τη συμμετοχή τους στον αγώνα. Είναι δηλαδή αρκετά πιθανό να δούμε ένα μποϊκοτάζ από τη δική τους πλευρά, με αναφορές να κάνουν λόγο πως ορισμένοι ανησυχούν για την υγεία τους. Ο σύμβουλος της Red Bull Racing σε θέματα Formula 1, Χέλμουτ Μάρκο, δήλωσε στο γερμανικό Sky Sports, πως ο Σέρτζιο Πέρεζ ανησυχεί ιδιαίτερα για την τωρινή κατάσταση.

Grand Prix Σαουδικής Αραβίας

Η ένταση στα paddock είναι μεγάλη τις τελευταίες ώρες, αν και το αγωνιστικό πρόγραμμα της Παρασκευής ολοκληρώθηκε κανονικά. Τόσο στο FP1 όσο και στο FP2 ο Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari βρέθηκε στην κορυφή των χρόνων.

Φωτογραφίες: redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!