Formula 1: Πυραυλική επίθεση κοντά στην πίστα της Τζέντα (vid)

Formula 1: Πυραυλική επίθεση κοντά στην πίστα της Τζέντα (vid)
Αντάρτες Χούτι εξαπέλυσαν επίθεση σε εγκαταστάσεις της Aramco με τους καπνούς ορατούς από την πίστα.

Αν παρακολουθώντας την τηλεοπτική κάλυψη της πρώτης περιόδου ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας είδατε καπνούς στο βάθος, δε σας γέλασαν τα μάτια σας.

Μία τεράστια μπάλα φωτιάς και πυκνοί μαύροι καπνοί υψώνονταν στον ουρανό, ως συνέπειας της πυραυλικής επίθεσης των Χούτι στις εγκαταστάσεις της Aramco, στη Τζέντα όπου φιλοξενείται ο δεύτερος γύρος του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1! Εγκαταστάσεις που βρίσκονται περίπου 10 χιλιόμετρα μακριά από την πίστα!

Υπήρξε ανάλογo συμβάν πριν από μερικές ημέρες αλλά να που όχι απλά επαναλήφθηκε αλλά έχουμε μία εμφατική επίθεση των ανταρτών βάλλουν κατά της Σαουδικής Αραβίας λόγω των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών με την Υεμένη.

Πολλά έχουν ειπωθεί για την επιλογή της Formula 1 να επισκεφτεί τη συγκεκριμένη χώρα, ωστόσο ειδικά μετά από αυτή την εξέλιξη, η ανησυχία έχει ενταθεί. Εύλογα καθώς είναι πρωτόγνωρη η εικόνα των μονοθεσίων να γυρνούν σε πίστα, με το σκηνικό στο βάθος να είναι σχεδόν πολεμικό.

Η Aramco αποτελεί πετρελαϊκό κολοσσό και μία εταιρεία που αποτελεί «καύσιμο» για την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Εν μέσω πανδημίας ανέλαβε τη χορηγία πολλών αγώνων, βοηθώντας να στηθεί το καλεντάρι 17 Grand Prix του 2020. Η εμπλοκή της στο σπορ ολοένα και μεγαλώνει ενώ παράλληλα, αποτελεί έναν από τους βασικούς χορηγούς της Aston Martin F1.

Στα social media κυκλοφορούν διάφορα video με εικόνες από το αποτέλεσμα της επίθεσης αν και ακόμα δεν έχουν γνωστοποιηθεί πολλές λεπτομέρειες για αυτή.

Παρά την ανησυχία που προκαλούν οι εικόνες και την κατάσταση συναγερμού στην οποία βρίσκεται η Σαουδική Αραβία, δεν υπάρχει κάποιο σενάριο διακοπής της αγωνιστικής δράσης στο σιρκουί που απλώνεται στα παράλια της Ερυθράς Θάλασσας.

Πυραυλική επίθεση στη Τζέντα

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!