Formula 1, Grand Prix Σαουδικής Αραβίας: Είναι επίσημο, ο αγώνας θα γίνει!

Formula 1, Grand Prix Σαουδικής Αραβίας: Είναι επίσημο, ο αγώνας θα γίνει!
Οι διαβουλεύσεις σχετικά με τον αγώνα στη Τζέντα συνεχίστηκαν αλλά δόθηκε πράσινο φως.

Μετά την ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού της Σαουδικής Αραβίας και την ανακοίνωση της πως ο αγώνας της Τζέντα θα γίνει κανονικά, ήρθε επίσημη τοποθέτηση και από τη Formula 1 αλλά και τη Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

Μετά από νέα συνάντηση που έγινε στα paddock της πίστας στα παράλια της Ερυθράς Θάλασσας και συζητήθηκαν οι εξελίξεις παρουσία του προέδρου της FIA, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ και του CEO της Formula 1, Στέφανο Ντομενικάλι, αποφασίστηκε ο αγώνας να γίνει κανονικά.

Θυμίζουμε πως κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου ελεύθερων δοκιμών ήταν ορατοί οι καπνοί από πυραυλική επίθεση των ανταρτών Χούτι, σε εγκαταστάσεις της Aramco. Εγκαταστάσεις που είναι μόλις 11 χιλιόμετρα μακριά από την πίστα.

Όπως τόνισε ο Ιταλός, εμπιστεύονται πως οι τοπικές αρχές ασφαλείας μπορούν να διασφαλίσουν πως το αγωνιστικό Σαββατοκύριακο μπορεί να κυλήσει δίχως να κινδυνεύσει κάποιος από τους εμπλεκόμενους στο σπορ.

Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί το εξής. Το πράσινο φως ήρθε μετά από συνάντηση με τους υπεύθυνους των ομάδων. Η απόφασή τους ήταν ομόφωνη. Αυτή τη στιγμή υπάρχει συνάντηση των οδηγών και έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε αν θα υπάρξει κάποιος οδηγός που θα πάει κόντρα στο ρεύμα και θα αρνηθεί να αγωνιστεί.

Αν και η λογική λέει πως σε αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα, είτε θα αποφασίσουν όλοι να μποϋκοτάρουν τον αγώνα, είτε θα τρέξουν κανονικά.

Saudi Arabia 2021

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!