Καρέκα και Οτάβιο Μπιάνκι στο gazzetta.gr για Μαραντόνα: «Πονάμε, 'έφυγε' ο καλύτερος»

Καρέκα και Οτάβιο Μπιάνκι στο gazzetta.gr για Μαραντόνα: «Πονάμε, 'έφυγε' ο καλύτερος»

bet365

Ο θρυλικός Βραζιλιάνος γκολτζής και παρτενέρ του Ντιέγκο Μαραντόνα, Αντόνιο Καρέκα και o προπονητής της μεγάλη Νάπολι, Οτάβιο Μπιάνκι αποχαιρετούν μέσω του gazzetta.gr τον «Πίμπε Ντ' Όρο»....

Ο Καρέκα θεωρείται από τους κορυφαίους Βραζιλιάνους επιθετικούς της γενιάς του. Ήταν μέλος της μαγικής επιθετικής «τριπλέτας» της Νάπολι «Ma-Gi-Ca» από κοινού με τους Τζορντάνο και Μαραντόνα.

Στην εξαετή καριέρα του στους «παρτενοπέι» (1987/93) σημείωσε 73 γκολ σε 164. Πολλά εξ αυτών έπειτα από μαγικές εμπνεύσεις και ασίστ του Μαραντόνα. Κατέκτησαν από κοινού ένα πρωτάθλημα Ιταλίας (1989/90) και το Κύπελλο UEFA (1988/89).

Ο 60χρονος Καρέκα εμφανώς συγκινημένος βρήκε το κουράγιο να πει το δικό του αντίο μέσω του gazzetta.gr στον πρώην συμπαίκτη και φίλο του.

«Ήταν ο καλύτερος όλων, ένας ξεχωριστός ποδοσφαιριστής. Ο Ντιέγκο ήταν μοναδικός, ήταν ο αδερφός μου. Έχω χάσει τα λόγια μου, δεν μπορώ ακόμα να το πιστέψω τι έχει συμβεί.

Θα είναι πάντα σημείο αναφοράς για όλους μας. Είμαι ευλογημένος που τον είχα συμπαίκτη στη Νάπολι και δεν θα ξεχάσω τι πετύχαμε μαζί. Πλέον βρίσκεται στους ουρανούς στο πλευρό του θεού».

Το gazzetta.gr επικοινώνησε και με τον 77χρονο Οτάβιο Μπιάνκι, τον βετεράνο προπονητή που οδήγησε τους «Παρτενοπέι» στην κατάκτηση του νταμπλ (1986/87) αλλά και του Κυπέλλου UEFA, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει ακόμη το σοκ του θανάτου του απόλυτου ηγέτης της Νάπολι και της Εθνικής Αργεντινής.

«Δέχομαι πολλά τηλεφωνήματα από συναδέλφους σας απ' όλο τον κόσμο. Είμαι σοκαρισμένος, δεν μπορώ να πιστέψω πως 'έφυγε' ο Ντιέγκο. Ήταν ο καλύτερος όλων. Αυτή τη στιγμή πονάω και δεν μπορώ να εκφραστώ. Είναι πολύ θλιβερό».

 

Τελευταία Νέα