Ο Ινφαντίνο στηρίζει τον Βενγκέρ για αλλαγή στο οφσάιντ

Gazzetta team
Ο Ινφαντίνο στηρίζει τον Βενγκέρ για αλλαγή στο οφσάιντ

bet365

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, συμφωνεί με τον Αρσέν Βενγκέρ ότι πρέπει να επανεξεταστεί ο κανονισμός του οφσάιντ.

Η ριζοσπαστική πρόταση του Αρσέν Βενγκέρ για την αλλαγή στον κανονισμό του οφσάιντ, παρ' ότι δεν έχει γίνει γραπτώς και επισήμως από τον προπονητή – θρύλο της Άρσεναλ και νυν μέλος της FIFA (ως επικεφαλής της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ανάπτυξης), βρίσκει σύμφωνο τον πρόεδρο της διεθνούς συνομοσπονδίας, Τζιάνι Ινφαντίνο.

«Είμαι ξεκάθαρα υπέρ της συζήτησης για έναν νέο τρόπο προσέγγισης του κανονισμού του οφσάιντ, για να δούμε αν μπορεί να βοηθήσει, γιατί πιστεύω ότι το θέμα έχει να κάνει περισσότερο με την κατανόησή του» εξήγησε ο ισχυρός άνδρας της FIFA, κατά την άφιξή του στο Μπέλφαστ, για την ετήσια γενική συνάντηση της International Football Association Board (IFAB), της αρμόδιας επιτροπής της FIFA για τις αλλαγές στους κανονισμούς.

«Κάποιες από τις αποφάσεις είναι πολύ, πολύ οριακές και είναι δύσκολο για τους ανθρώπους που τσεκάρουν να δουν αν είναι οφσάιντ, γι' αυτό πρέπει να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε πιο ξεκάθαρο τον κανονισμό του οφσάιντ» πρόσθεσε σχετικά ο Ινφαντίνο, για έναν κανονισμό που δεν πρόκειται να αλλάξει το Σαββατοκύριακο, αφού υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία και πρέπει πρώτα, οποιαδήποτε αλλαγή, να εξεταστεί ενδελεχώς από τις αρμόδιες επιτροπές.

Ερωτηθείς για το αν θα μπορούσε να εισαχθεί ένα είδος περιθωρίου στο τσεκάρισμα από το VAR, ο πρόεδρος της FIFA υποστήριξε: «Αυτό δεν λύνει το ζήτημα. Ακόμα και αν βάλεις ένα περιθώριο δέκα εκατοστών και μετά προκύπτει ότι είναι έντεκα, είμαστε στα ίδια. Ή αν είναι δέκα και μισό... δεν λύνεται, πρέπει να είναι ξεκάθαρο».

Ο Ινφαντίνο υποστήριξε ακόμα ότι το ντιμπέιτ για το οφσάιντ υπάρχει ουσιαστικά μόνο στην Αγγλία, αφού «σε Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Γερμανία, αυτή η κουβέντα για το οφσάιντ δεν υπάρχει στο VAR. Αλλά αυτό δεν συνιστά πρόβλημα, είναι κάτι που πρέπει να δούμε. Και ίσως δείχνει ότι στην πραγματικότητα είναι περισσότερο ένα ερώτημα που αφορά τον κανονισμό και την εφαρμογή του, παρά το VAR αυτό καθ' αυτό».

 

Τελευταία Νέα