Η Εθνική Ελλάδος και ο... εθνικός διχασμός

Η Εθνική Ελλάδος και ο... εθνικός διχασμός

Gazzetta Community Blog Gazzetta Community Blog
Η Εθνική Ελλάδος και ο... εθνικός διχασμός

bet365

Το Gazzetta.gr δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες του να γίνουν bloggers δημοσιεύοντας τις απόψεις τους και o Χρήστος Λιανός καταγράφει την άποψή του μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Τζον Φαν'τ Σχιπ για το «τέλος» του Δημήτρη Σιόβα από την Εθνική Ελλάδας.

Τέλος λοιπόν και ο Σιόβας από την Εθνική ομάδα. Ο Τζον Φαν'τ Σχιπ γνωστοποίησε μέσω της συνέντευξης του στο Open την απόφασή του να μην συμπεριλάβει ξανά στις κλήσεις του τον 32χρονο αμυντικό. Από εκείνη την στιγμή και έπειτα έχουν γραφεί πολλά άρθρα και ακόμα περισσότερα σχόλια σχετικά με την ορθότητα της απόφασης του αυτής.

Από τη μια πλευρά υπάρχουν αυτοί που λένε πως είναι ο προπονητής και καλεί όσους ταιριάζουν με το αγωνιστικό πλάνο του και με τους κανόνες που αυτός έχει θέσει. Δεν έχουν άδικο, κάθε άλλο μάλιστα. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν αυτοί που λένε πως δεν μπορείς να διώχνεις έναν παίκτη από την Εθνική επειδή εξέφρασε μια άποψη, δείχνοντας μάλιστα τη μεταμέλειά του την επόμενη μέρα με post του στα social media. Επίσης δεν είναι δυνατόν παίκτες μεγάλης κλάσης όπως είναι οι Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Σιόβας να είναι εκτός ομάδας. Να ανακοινώνεις μάλιστα το τέλος του Σιόβα στον τηλεοπτικό αέρα. Και αυτοί έχουν δίκιο. Με μια υποσημείωση αν μου επιτρέπετε. Πρώτα ο Σιόβας βγήκε στα μικρόφωνα και εξέφρασε την αντίθεσή του με τις κλήσεις του προπονητή του.

Προσοχή! Οι απόψεις του είναι πέρα έως πέρα σεβαστές, όμως θα έπρεπε να τις εκφράσει στον καθ' ύλην αρμόδιο και όχι να δημιουργήσει θέμα από το πουθενά. Πολλοί θα πουν βέβαια πως το λάθος του Σιόβα το επαναλαμβάνει ο ίδιος ο Φαν'τ Σχιπ. Και εγώ μαζί τους, αν και το πλαίσιο κάτω από το οποίο έγινε αυτή η ανακοίνωση ήταν διαφορετικό. Ο κόουτς της Εθνικής κλήθηκε να απαντήσει στις δηλώσεις Σιόβα σε μια συνέντευξη που αφορούσε όλα τα φλέγοντα ζητήματα της Εθνικής και αφού φυσικά το όλο θέμα είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις. Αντίθετα ο Σιόβας έκανε αυτές τις δηλώσεις ύστερα από το νικηφόρο πέρασμα της Εθνικής στο Κόσοβο.

Η ΕΠΟ, Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ, Ο ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ «ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΣ»

Όπως και να 'χει, ο καθένας έχει τα δίκια του. Απο' κει και πέρα όμως είναι απαράδεκτο το πολεμικό κλίμα που υπάρχει σε επίπεδο συλλόγων να το μεταφέρουν ορισμένοι στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Κακό στην ομάδα ΟΛΩΝ μας κάνουμε. Δεν είναι δυνατόν η κάθε απόφαση να χρωματίζεται συλλογικά και δεν πρέπει να είμαστε ενάντια στον προπονητή και την ομάδα επειδή είμαστε αρνητικά διακείμενοι απέναντι στην ΕΠΟ. Ούτε και το αντίθετο φυσικά. Αυτό γινόταν και γίνεται με όλους τους προπονητές μας και της διοικήσεις των Ομοσπονδιών. Δεν έβαζε ο Ρεχάγκελ πολλούς παίκτες από τον Ολυμπιακό; Κριτική από τα μέσα. Δεν έβαζε ο Σάντος πολλούς παίκτες από τις άλλες ομάδες; Κριτική στον Σάντος. Τα ίδια γίνονται και τώρα. Σε όλες τις περιπτώσεις τις αντιδράσεις αυτές δεν τις εξέφραζαν... κύκλοι όπως συνηθίζεται να λέμε αλλά οι ΠΑΕ με τον πιο επίσημο τρόπο. Λες και δεν πρέπει να χαιρόμαστε που έχουμε δύο εξαιρετικούς μπακ όπως οι Τσιμίκας, Γιαννούλης αλλά να μαλώνουμε με άρθρα αλλά και στα σχόλια για το ποιος είναι καλύτερος και για το αν ο προπονητής μεροληπτεί. Ή για τη θέση του επιτελικού χαφ που έχουμε τέσσερις πολύ καλούς παίκτες (Μπακασέτα, Φορτούνη, Μάνταλο, Πέλκα). Δεν μπορούν να χωρέσουν όλοι, κάποιοι θα μείνουν απέξω ανάλογα με το πλάνο του κόουτς.

ΠΟΙΑ «ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ» ΚΑΡΠΩΘΗΚΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ;

Ειλικρινά απορώ με όλους αυτούς. Τις όποιες εθνικές επιτυχίες τις καρπώθηκε ποτέ κάποιος σύλλογος και δεν το μάθαμε; Καρπώθηκε ποτέ ο Παναθηναϊκός τον άθλο του 2004; Καρπώθηκε ποτέ ο Ολυμπιακός τις χρυσές Εθνικές Ομάδες πόλο ανδρών και κοριτσιών, που απαρτίζονται στην πλειοψηφία τους από παίκτες του πειραϊκού συλλόγου; Ή ο Άρης το έπος του '87 ελέω Γκάλη, Γιαννάκη; Οι άνθρωποι αυτοί είναι πρώτα Έλληνες πολίτες και αθλητές και μετά μέλη συλλόγων.

Κάποια στιγμή πρέπει να αφήσουμε στο παρελθόν απόψεις που γεννήθηκαν στο πλαίσιο της ακραίας πόλωσης μεταξύ των ομάδων μας. Στο χώρο του αθλητισμού δεν υπάρχει «ο θάνατός σου ή ζωή μου» (έξω από τα αγωνιστικά πλαίσια).Υπάρχει ο συναγωνισμός και η ευγενής άμιλλα όπως συμβαίνει στο εξωτερικό. Οι έννοιες αυτές προστατεύονται από τις Ομοσπονδίες και τους κανόνες που βάζουν αυτές με την Πολιτεία. Εδώ είμαστε πολύ μακριά από αυτό. Προς το παρόν Πολιτεία και ΕΠΟ είναι στα μαχαίρια, το Βig 4 επίσης όπως και οι λεγόμενοι «μικροί». Για τις πιο κάτω κατηγορίες ούτε λόγος.

Την ώρα που στην Ελλάδα ασχολούμαστε με το ποιος ελέγχει την ΕΠΟ, την ΕΟΚ, την ΚΕΔ, τις ΕΠΣ και τα λοιπά αρκτικόλεξα κάπου παράταιρα η Μπερ Σεβά, η Έστερσουντ, η Καμπάλα, η Κόλος και άλλες ομάδες γελάνε με νόημα. Αν δεν εγκαταλείψουμε τον Εθνικό Διχασμό - καμία σχέση φυσικά με τον ιστορικό όρο, απλώς γλωσσική ακροβασία – τότε οι ομάδες μας θα συνεχίσουν να αποτυγχάνουν εκτός των τειχών και η Εθνική μας δεν θα ξαναβρεί τον δρόμο της.

Έχεις άποψη για κάποιο αθλητικό θέμα; Στείλε το κείμενό σου στο [email protected] και δες το δημοσιευμένο στο αγαπημένο σου site.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Gazzetta Community Blog
Gazzetta Community Blog