Ο Σέρχιο Ράμος ξεπέρασε τον Πασαρέλα ως ο κορυφαίος «εθνικός» αμυντικός σκόρερ όλων των εποχών (vids)

Gazzetta team
Ο Σέρχιο Ράμος ξεπέρασε τον Πασαρέλα ως ο κορυφαίος «εθνικός» αμυντικός σκόρερ όλων των εποχών (vids)

bet365

Ο Σέρχιο Ράμος έφτασε τα 23 γκολ με την Εθνική Ισπανίας, ξεπερνώντας τον Ντανιέλ Πασαρέλα ως ο πρώτος αμυντικός σκόρερ με εθνικές ομάδες στην ιστορία.

Γνωστή η ευχέρεια του Σέρχιο Ράμος στο σκοράρισμα, χάρη στην οποία μάλιστα έγινε και ο πρώτος αμυντικός σκόρερ στην ιστορία των εθνικών ομάδων.

Στο ματς της Ισπανίας με την Ουκρανία, όπου ο Ανσού Φατί δίνει ιστορικό ρεσιτάλ, ο αρχηγός των Φούριας Ρόχας σημείωσε δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Το πρώτο, με πέναλτι (μετράει 21 σερί εύστοχα!) που κέρδισε ο 17χρονος επιθετικός της Μπαρτσελόνα.

Το δεύτερο, με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Ντάνι Όλμο, Παρ' ότι ο αρχηγός της Ισπανίας και της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν (οριακά) σε θέση οφσάιντ, τον... γλίτωσε το γεγονός ότι στο Nations League δεν υπάρχει VAR.

Με αυτά τα δύο γκολ, ο Ράμος έφτασε τα 23 γκολ με την εθνική του ομάδα, ξεπερνώντας τα 22 που είχε ο Ντανιέλ Πασαρέλα με την Αργεντινή, ο τελευταίος βεβαίως σε 70 αγώνες, έναντι των 172 του Ράμος.

Συν τοις άλλοις, ο Σεβιλιάνος αμυντικός έπιασε στην όγδοη θέση των σκόρερ όλων των εποχών τον θρυλικό Αλφρέδο ντι Στέφανο και, μάλιστα, στο γήπεδο που φέρει το όνομά του, το κεντρικό στο προπονητικό κέντρο της Ρεάλ Μαδρίτης!

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα