Εθνική: Μπορεί να μην νικάει ομάδες - μεγαθήρια αλλά φτιάχνει ποδοσφαιρική διάθεση και προοπτική

Εθνική: Μπορεί να μην νικάει ομάδες - μεγαθήρια αλλά φτιάχνει ποδοσφαιρική διάθεση και προοπτική

bet365

Αυτό το τρία στα τρία της Εθνικής μας ομάδας στη φάση των ομίλων του Nations League είναι κάτι παραπάνω από ελπιδοφόρο. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Εάν εξαιρέσει κανείς τον τραυματισμού του Λημνιού με τους φριχτούς πόνους του στο τέλος του αγώνα (που σίγουρα ήταν μία δύσκολη στιγμή με τον τραυματισμό του στο δεξί γόνατο) ήταν μία βραδιά που όλα κύλησαν όπως τα ήθελε η Εθνική. Με καλό ποδόσφαιρο, ρυθμό, ωραία γκολ και πειστική εμφάνιση και νίκη με σκορ 3-0 επί της Κύπρου. Μία αρκετά εύκολη και δίκαιη νίκη απέναντι στην Κύπρο.

Ήταν η τρίτη διαδοχική νίκη για την Εθνική μας ομάδα. Μετά τα τρίποντα με Βόρεια Ιρλανδία και με Κόσοβο εκτός έδρας ήρθε μία νίκη στο Πανθεσσαλικό.

Ήταν αυτό το τρία στα τρία που χρειαζόταν. Οι τρεις νίκες που είχε ανάγκη σε αυτό το στάδιο. Σε αυτό το χρονικό σημείο.

Μία επικράτηση με αρκετές χιλιάδες κόσμο στις εξέδρες (φιλάθλους και από Ελλάδα και από Κύπρο) που το χάρηκαν όλο αυτό. Και φυσικά έχει και αυτό τη σημασία του. Μετράει το να μπορέσει η Ελλάδα να φτιάξει μία νέα βάση φιλάθλων της.

ΠΑΥΛΙΔΗΣ

Ναι δεν είναι ομάδες - μεγαθήρια αλλά να μην ξεχνάμε και τις... γκέλες με Νησιά Φερόε και Κόσοβο

Προφανώς και οι Βόρεια Ιρλανδία, Κόσοβο και Κύπρος δεν είναι μεγαθήρια. Δεν είναι μεγάλες Εθνικές ή ομάδες επιπέδου Ισπανίας ή Σουηδίας. Όμως παλαιότερα η Ελλάδα έκανε δύο ήττες από τα Νησιά Φερόε (ένα από τα παραδείγματα) και είχε γκέλες με το Κόσοβο (με ισοπαλίες). Μην τα ξεχνάμε αυτά.

Όταν είσαι στο Δ για παράδειγμα πρέπει να πας στο Γ για να φτάσεις μετά στο Α. Έτσι είναι με την Ελλάδα. Πρέπει πρώτα να νικάει σε φαινομενικά εύκολα ματς, να μάθει να νικάει γενικά και μετά να δει την επόμενή της... ημέρα. Πρέπει να κάνει ένα βήμα τη φορά.

Η Εθνική μας φτιάχνει μία ωραία ποδοσφαιρική διάθεση. Φτιάχνει προοπτική. Δείχνει εξέλιξη. Ξεκάθαρη πρόοδο και στέλνει καλά vibes.

Δίνει ελπίδα ξανά στον κόσμο της και έχει δίψα για να πετύχει. Εφόσον διασφαλίσει την πρωτιά στον όμιλό της στο Nations League (έχει τον αγώνα της Κυριακής με το Κόσοβο στο Πανθεσσαλικό) τότε θα έχει κάνει ένα πρώτο σημαντικό βήμα. Και θα έχει μπει σε έναν δρόμο που μπορεί να της φέρει εκ νέου σημαντικές επιτυχίες και προκρίσεις.

Σημείο - κλειδί και η πιο νεανική βάση

Μία άλλη παράμετρος έχει να κάνει με τις ηλικίες των παικτών. Όχι όλων αλλά αρκετών.

Υπάρχουν ποδοσφαιριστές σε μικρότερη ηλικία (μέχρι 26 ετών). Που μπορούν να φτιάξουν μία πιο νεανική βάση όπως οι Τσιμίκας, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Λημνιός και Παυλίδης. Ή και παίκτες όπως ο Αλεξανδρόπουλος με τον Γιαννούλη. Παιδιά που είναι σε θέση να αποτελέσουν τον βασικό κορμό του μέλλοντος για την Ελλάδα. Και για αυτά τα παιδιά είναι σπουδαίο το να φτιάξουν την κατάλληλη ψυχολογία με νίκες και επιτυχίες για να πάνε ακόμα ψηλότερα την ομάδα.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.