Ο Κώστας Κωνσταντινίδης στο Gazzetta για την Εθνική: «Θεωρούμε πως με τον Πογιέτ θα πετύχουμε αυτό που θέλουμε»

Ο Κώστας Κωνσταντινίδης στο Gazzetta για την Εθνική: «Θεωρούμε πως με τον Πογιέτ θα πετύχουμε αυτό που θέλουμε»

Ο Κώστας Κωνσταντινίδης στο Gazzetta για την Εθνική: «Θεωρούμε πως με τον Πογιέτ θα πετύχουμε αυτό που θέλουμε»

bet365

Ο τεχνικός διευθυντής της Εθνικής μας ομάδας, Κώστας Κωνσταντινίδης, ανέλυσε μιλώντας στο Gazzetta το σκεπτικό της πρόσληψης του Γκουστάβο Πογιέτ και όχι μόνο.

Ο Κώστας Κωνσταντινίδης είναι ο καθ' ύλην αρμόδιος για το σκέλος της Εθνικής ανδρών, οπότε είναι και ο κατάλληλος άνθρωπος για να αναφέρει στο Gazzetta το γιατί προσελήφθη ο έμπειρος Ουρουγουανός προπονητής, Γκουστάβο Πογιέτ. Ο τεχνικός διευθυντής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος επισήμανε αρχικά σχετικά πως «εμείς είχαμε βάλει κάποια συγκεκριμένα κριτήρια για τον επόμενο προπονητή. Ήταν το αθλητικό σκέλος. Να ταιριάζει με την ομάδα από αθλητικής άποψης. Φυσικά η νοοτροπία. Να γνωρίζει. Μετά σίγουρα ήταν το οικονομικό. Το τρίτο κριτήριό μας».

Ο Πογιέτ προκρίθηκε ως η τελική επιλογή για την Ελλάδα διότι πολύ απλά «τα πληρούσε αυτά τα κριτήρια που είχαμε θέσει. Εμείς αναλύσαμε πολλούς προπονητές. Θέλαμε να είμαστε πολύ σίγουροι. Κάναμε μία short list προπονητών. Θεωρούμε πως με τον Πογιέτ θα πετύχουμε αυτά που θέλουμε. Αυτό που θέλουμε. Για αυτόν τον πήραμε».

ΚΚ

«Βήμα βήμα οι στόχοι, δεν θα με πείραζε να παίζει εκτός Αθηνών η Εθνική»

Η επόμενη ερώτηση ήταν για τον 54χρονο Πογιέτ είναι εάν έπαιξε ρόλο και ότι είχε θητεία στην Ελλάδα. «Σίγουρα έπαιξε ρόλο ότι γνωρίζει την ελληνική νοοτροπία», ήταν η απάντηση του Κωνσταντινίδη που στάθηκε και στο σκέλος των στόχων της Ελλάδας.

«Εμείς θέλουμε να πηγαίνουμε βήμα βήμα. Να κάνουμε βήματα μπροστά και στο τέλος θα γίνει ο απολογισμός. Θέλουμε σίγουρα να κάνουμε κάτι καλό. Πρώτα είναι καθαρά το Nations League και μετά το Euro. Δεν θέλουμε να πάμε στο 2ο βήμα πριν δούμε το πρώτο», διευκρίνισε.

Σχετικά με την έδρα της Εθνικής, το γεγονός πως τα δύο πρώτα εντός έδρας παιχνίδια θα γίνουν στο Πανθεσσαλικό και την τάση να αφήσει η Εθνική το ΟΑΚΑ το στέλεχος της Ελλάδας σχολιάζει ότι «προσωπικά ούτε με πειράζει ούτε με 'χαλάει' η Εθνική να παίζει εκτός Αθηνών. Σίγουρα θα θέλαμε μία έδρα με καυτή ατμόσφαιρα. Που θα έδινε μία ώθηση παραπάνω με τον κόσμο».

Για την Ελλάδα όμως υπάρχουν και οι μικρές Εθνικές. Το ζητούμενο είναι σύμφωνα με τον βετεράνο παίκτη να «ενώσουμε όλα τα τμήματα. Όλους τους προπονητές και όλες τις Εθνικές. Θέλουμε να υπάρχουν κάποια στάνταρντς. Κάποιες βάσεις. Από εκεί και πέρα η κάθε ομάδα προσαρμόζεται και στο υλικό που έχει».

Για το πλαίσιο δε της λειτουργίας των Εθνικών ο Κωνσταντινίδης ήταν ξεκάθαρος στο ότι «υπάρχει πρωτόκολλο λειτουργίας και κανόνων. Είναι κάτι σαν... μπούσουλας για τις ομάδες και έχει να κάνει με κανόνες συμπεριφοράς και οτιδήποτε άλλο. Επίσης σε επιπεδο μικρών Εθνικών οι προπονητές τους βοηθούν ο ένας τον άλλον».

Επιπλέον τοποθετήθηκε και για την καλή προσπάθεια των μικρών Εθνικών: «Η Κ-17 πέρασε στην Elite Round αφήνοντας 2η τη Γαλλία. Η Ελπίδων βρίσκεται σε καλό δρόμο ενώ και οι Νεάνιδες και οι Κορασίδες πέρασαν. Αναμφίβολα γίνεται μία καλή προσπάθεια και αυτό φαίνεται».

@Photo credits: INTIME
 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα