Εθνική: Ανοιχτό για ψηφοφορία την Πέμπτη στο Δ.Σ. για τον προπονητή της Εθνικής, πιο κοντά ο Πογιέτ

Εθνική: Ανοιχτό για ψηφοφορία την Πέμπτη στο Δ.Σ. για τον προπονητή της Εθνικής, πιο κοντά ο Πογιέτ

Δημήτρης Τομαράς
Εθνική: Ανοιχτό για ψηφοφορία την Πέμπτη στο Δ.Σ. για τον προπονητή της Εθνικής, πιο κοντά ο Πογιέτ

bet365

Το Δ.Σ. της Πέμπτης στην ΕΠΟ θα αναδείξει τις οριστικές εξελίξεις για τον επόμενο εθνικό προπονητή, με τον Πογιέτ να δείχνει να είναι πιο κοντά στο να κλείσει.

Εάν θέλουμε να επιχειρήσουμε να... διαβάσουμε τις εξελίξεις πίσω από τα δύο ονόματα που έχουν μείνει στο προσκήνιο έχουμε τον Ελβετό Κόλερ που δείχνει περισσότερο μία επιλογή που θα άρεσε στην πλευρά του Κώστα Κωνσταντινίδη, επιτελικού στελέχους της Εθνικής. Από την άλλη είναι ο Πογιέτ ως μία πιο δοκιμασμένη και... ελληνική λύση με την έννοια πως έχει θητεία στην ΑΕΚ.

Ο 61χρονος Κόλερ είναι ένας προπονητής που έχει να δουλέψει από το 2020, έχοντας φύγει από τη Βασιλεία και ενώ είχε πριν μακρά θητεία στην Εθνική Αυστρίας και πέρασμα σε Γερμανία και Ελβετία. Πρόσφατα είχε κάνει ένα χειρουργείο που δεν ήταν βέβαιο πόσο διάστημα αποκατάστασης θα ήθελε, όπως επίσης και το κασέ του δεν είναι κάτι απλό. Είναι λάτρης του 4-2-3-1 και πρόσφατα φέρεται να απέρριψε πρόταση της Εθνικής Πολωνίας.

Από την άλλη ο Γκουστάβο Πογιέτ. Αρέσκεται στο 4-3-3 και το 2021 ήταν στον πάγκο της Κατόλικα στη Χιλή. Πριν είχε δουλέψει σε Κίνα, Ισπανία, Αγγλία και φυσικά στην ΑΕΚ. Στην ΑΕΚ ήταν τη σεζόν 2015-2016 και έμεινε για 28 αγώνες, έχοντας 18 νίκες, 5 ισοπαλίες και 5 ήττες. Ο Κόλερ έχει πάρει 3 τίτλους στην Ελβετία και ο Πογιέτ έναν στη Χιλή.

Σε επίπεδο διαδικασίας τώρα. Στο Δ.Σ. της Πέμπτης στην ΕΠΟ θα προκύψει η τελική εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής. Στη συνέχεια δεν αποκλείεται να έχουμε ψηφοφορία για το θέμα του προπονητή και μετά να πάμε σε οριστικές εξελίξεις. Σε αυτή τη φάση πάντως οδηγούμαστε όλο και πιο κοντά στο να έχουμε τον διάδοχο του Φαν'τ Σχιπ. Ο Πογιέτ πάντως είναι σαφώς πιο εφικτή και εύκολη περίπτωση από εκείνη του Κόλερ και αυτό είναι ένα συν για εκέινον. Και όπως προκύπτει από τις πληροφορίες και όλες τις ενδείξεις ο Πογιέτ είναι και πιο κοντά σε συμφωνία για τον πάγκο της Εθνικής σε σχέση με τον Κόλερ ή άλλη περίπτωση.

Πάντως από πηγές κοντά στην ΕΠΟ τονίζεται πως ξεκάθαρο φαβορί δεν υπάρχει. Όπως επίσης ότι δεν υφίσταται τελική απόφαση. Παρόλα αυτά ο Πογιέτ παραμένει σε πρώτο πλάνο και πλησιάζει στο come back του στη χώρα μας αλλά αυτή τη φορά για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

@Photo credits: INTIME
 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα