Ιωνικός - Εργοτέλης 2-1 (vids)

Ιωνικός - Εργοτέλης 2-1 (vids)

bet365

Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, ο Ιωνικός έκανε την τεράστια ανατροπή, επικράτησε του Εργοτέλη με 2-1 και παίρνοντας το πρωτάθλημα της Super League 2 επέστρεψε στην Super League 1 μετά την περίοδο 2006-2007. Παράπονα για τον Φωτιά και από τους Νικαιώτες, αλλά και από τους Κρητικούς.

Απίστευτη εξέλιξη στη Νίκαια και στον αγώνα του Ιωνικού με τον Εργοτέλη. Ένας αγώνας που παιζόταν μια κατηγορία. Οι Νικαιώτες παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ κόντρα στους Κρητικούς, κατάφεραν να κάνουν την ολική ανατροπή, να πάρουν την σπουδαία νίκη με 2-1 και μαζί την άνοδο στην Super League 1. Οι «κυανόλευκοι» επιστρέφουν στα «μεγάλα σαλόνια» μετά την περίοδο 2006-2007, σε μια ιστορική γι' αυτούς χρονιά. Μια χρονιά που πριν τα μπαράζ ήταν ιδανική καθώς είχαν καταφέρει να πάρουν μια μεγάλη διαφορά από τους διώχτες τους, στα μπαράζ είχαν κάποια άτυχα αποτελέσματα, αλλά στον «τελικό» με τον Εργοτέλη επικράτησαν και πήραν το πρωτάθλημα της Super League 2 μαζί φυσικά και με την μεγάλη άνοδο.

Από την άλλη οι Ηρακλειώτες προσπάθησαν με την σειρά τους για κάτι καλό, προηγήθηκαν, έδειξαν έτοιμοι να μπουν σφήνα την τελευταία στιγμή και να βρεθούν στα μπαράζ, αλλά στο τέλος δεν τα κατάφεραν χάνοντας από τον Ιωνικό.

Ημίχρονο χωρίς γκολ και παράπονα για πέναλτι που δεν δόθηκε στον Ιωνικό

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα ημίχρονο που θύμιζε την παροιμία «φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη», καθώς ούτε ο Ιωνικός, ούτε και ο Εργοτέλης έβγαιναν μπροστά, δείχνοντας διάθεση να μην δεχθούν αρχικά το γκολ και μετά βλέπουν.

Σε όλο αυτό το διάστημα τα μόνα που αξίζουν ήταν μια τεράστια απόκρουση του Κατσιμήτρου, η οποία ωστόσο ήταν σαν να μην έγινε, καθώς πρώτα είχε δοθεί οφσάιντ στον Κουιρουκίδη. Έτσι φτάσαμε στο 43' με τον Φωτιά να κάνει το πρώτο του μεγάλο λάθος. Ο Μπάτζιος φαίνεται να ανατρέπει τον Κουιρουκίδη μέσα στην περιοχή, χωρίς ωστόσο να δοθεί το πέναλτι υπέρ του Ιωνικού.

Οι Κρητικοί με Κοκκίνη «πάγωσαν» τη Νίκαια

Στο δεύτερο ημίχρονο τα είδαμε όλα. Είδαμε τρία γκολ, ένταση, δύο αποβολές και συνολικά ένα ντέρμπι ανόδου που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από παιχνίδια ανάλογου ενδιαφέροντος στην Ευρώπη. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο ματς και κατάφεραν στον 60' με σουτ του Κοκκίνη να κάνουν το 1-0. Το γκολ εκείνο τους έδινε το εισιτήριο για τα μπαράζ, ενώ αν είχε μείνει ως το τέλος, την άνοδο θα την είχε πάρει η Ξάνθη.

Διόρθωσε το λάθος του πέναλτι με ακόμα μεγαλύτερο και 1-1

Όπως αναφέραμε και πριν, ο Φωτιάς ήταν το λιγότερο κακός σήμερα στη Νίκαια. Ο έμπειρος διαιτητής που δεν έδωσε το πέναλτι στον Ιωνικό στο 43', διόρθωσε το λάθος του κάνοντας ένα ακόμα μεγαλύτερο. Συγκεκριμένα στο 74' μετά από κακή εκτέλεση φάουλ ο Κατσιμήτρος έδειχνε να ελέγχει την μπάλα, ωστόσο την έχασε μέσα από τα χέρια του, οι γηπεδούχοι έτρεξαν να την διεκδικήσουν, φαίνεται να γίνεται επιθετικό φάουλ στον τερματοφύλακα των Κρητικών και ο Μουμίν με κοντινή προβολή έκανε το 1-1, ενώ ένα λεπτό νωρίτερα ο Τσέλιος είχε δει αυστηρή δεύτερη κίτρινη αφήνοντας τον Εργοτέλη με 10 παίκτες.

Ολική ανατροπή με Μάναλη

Παίζοντας με παίκτη παραπάνω οι Νικαιώτες συνέχιζαν να πιέζουν καθώς ήθελαν τη νίκη για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα, μια νίκη που την πήραν τελικά με τον Μάναλη. Ο Ρόλε έκανε ακόμα μία ασίστ και ο Μάναλης δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει το 6 του φετινό γκολ δίνοντας την σπουδαία νίκη στον Ιωνικό. Μια νίκη που οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν με την ψυχή τους καθώς ανέβηκαν και πάλι στην μεγάλη κατηγορία μετά από την περίοδο 2006-2007!

Ιωνικός (Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Αμπούντ-Ομάρ, Σινγκ (67′ Πλατέλλας), Παπαγεωργίου, Κύργιας, Κοτσώνης (22′ λ.τ Μουστάκης (67′ Μάναλης), Γκοτσούλιας, Μουμίν, Ματσούκας, Ρόλε, Κουϊρουκίδης (67′ Κάστρο).

Εργοτέλης (Ταουσιάνης): Κατσιμήτρος, Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Σερβιλάκης (65′ Ποζατζίδης), Πέϊος, Τσέλιος, Κόλα, Άμπι (54′ Μπουτσάκης), Μπουρσέλης (84′ Πατρινός), Κόνραντ (54′ Κοκκίνης), Μανουσάκης (84′ Κούατενγκ).

 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα