Κούστα στο Gazzetta.gr: «Είχα δει τον Ζλάταν και είπα να το κάνω κι εγώ»

Κούστα στο Gazzetta.gr: «Είχα δει τον Ζλάταν και είπα να το κάνω κι εγώ»

bet365

Ο Κρίστιαν Κούστα μιλά στο gazzetta.gr για το γκολ α λα Ζλάταν που πέτυχε, την έμπνευσή του από τον Σουηδό, το ίνδαλμά του Στέφανο Αθανασιάδη και ευχαριστεί τον Ευθύμη Κουλούρη.

Ίντερ - Αταλάντα: Ειδικά στοιχήματα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και ενισχυμένες αποδόσεις. |21+

Ο Κρίστιαν Κούστα του ΟΦ Ιεράπετρας, πέτυχε ένα απίθανο γκολ το μεσημέρι της Κυριακής (7/3) για την 13η αγωνιστική της Super League 2 κόντρα στην ΑΕ Καραϊσκάκης. Ένα γκολ που θα ζήλευε μέχρι και ο... Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός που ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ σκόραρε ένα από τα γκολ της σεζόν στην Ελλάδα με την απίθανη έμπνευσή του. Πηγή αυτής ο Σουηδός σταρ της Μίλαν όπως παραδέχεται ο Κούστα μιλώντας στο gazzetta.gr:

«Όταν είδα την μπάλα να κατεβαίνει αυτό σκέφτηκα είναι η αλήθεια. Μόλις έκανα το κοντρόλ, είδα ότι μου βγαίνει. Από την πρώτη στιγμή, όμως, αυτό είχα στο μυαλό μου να κάνω. Το είχα δοκιμάσει πολλές φορές στις προπονήσεις, αλλά δεν μου είχε βγει ποτέ! Ίσως να το είχα πετύχει σε ένα φιλικό παλιότερα.

Είμαι μεγάλος φαν του Ζλάταν και μελετούσα τις κινήσεις του, δεν το κρύβω. Είμαι επιθετικός και πάντα όταν βλέπω παιχνίδια κοιτάζω τις κινήσεων των μεγάλων παικτών σε αυτήν την θέση. Έβλεπα για παράδειγμα τι έκανε ο Ζλάταν και προσπαθούσα να το κάνω. Έλεγα από μέσα μου "ναι, θα το κάνω και εγω"».

Τα δύο πρώτα του γκολ στη σεζόν οδήγησαν και τον ΟΦ Ιεράπετρας στην πρώτη του νίκη στη σεζόν. Οι Κρητικοί έφυγαν με το τρίποντο από την Άρτα, ωστόσο από τα πέντε γκολ της αναμέτρησης το πρώτο του Κούστα (αν και το δεύτερο που πέτυχε ήταν αυτό που χάρισε τη νίκη στους φιλοξενούμενους) θα μνημονεύεται. Κόντρα, μάλιστα, στην ομάδα που έπαιζε την περασμένη σεζόν.

«Κανείς δεν το πίστευε, μου το έλεγαν και οι συμπαίκτες τόσο μετά το γκολ όσο και μετά το τέλος του ματς. Αλλά και οι αντίπαλοι, πέρυσι έπαιζα στον Καραϊσκάκη. Η τύχη τα έφερε να σκοράρω κόντρα στην πρώην μου ομάδα. Κάποια παιδιά μου είπαν για πλάκα "με εμάς βρήκες ρε μ@λ@κ@". Το τηλέφωνό μου χτύπησε για πρώτη φορά περισσότερες φορές από ό,τι στα γενέθλιά μου. Ευχαριστώ όλους για τα μηνύματα, αλλά θα ήθελα να σταθώ περισσότερα στην οικογένειά μου, η οποία με στηρίζει στις εύκολες και τις δύσκολες στιγμές».

Τα πρώτα του βήματα τα έκανε στα τμήματα υποδομής του Δικεφάλου. Από τον ΠΑΟΚ προέρχεται και το ίνδαλμά του. Όπως τονίζει είναι ο Στέφανος Αθανασιάδης, τον οποίον την τρέχουσα σεζόν βρίσκει αντίπαλο στη δεύτερη κατηγορία καθώς αγωνίζεται στον Απόλλωνα Λάρισας. Ο Κρίστιαν Κούστα αισθάνθηκε την ανάγκη να πει «ευχαριστώ» στον πρώην συμπαίκτη του, Ευθύμη Κουλούρη, για τη βοήθεια που του έχει δώσει.

«Το ίνδαλμά μου είναι ο Αθανασιάδης. Ο Κλάους ήταν το όνειρο κάθε παιδιού στον ΠΑΟΚ. Εμείς οι μικρότεροι τον βλέπαμε ως Θεό. Βλέπαμε ότι η προσπάθεια μπορεί να δικαιωθεί κάποια στιγμή. Κοιτούσα τις κινήσεις του, τον τρόπο που πανηγύρισε, τα πάντα. Στις μικρότερες κατηγορίες είχα προπονητή τον Βλάνταν Ίβιτς, από τον οποίον έμαθα πολλά. Τον Πάμπλο Γκαρσία δεν τον πρόλαβα, αλλά όλοι γνωρίζουν τι σημαίνει για τον ΠΑΟΚ. Ήμουν συμπαίκτης με τον Κουλούρη. Θέλω να πω μέσα από αυτή τη συνέντευξη ευχαριστώ στον Ευθύμη. Δεν του το έχω πει, με έχει βοηθήσει πολύ κι ας μην το ξέρει. Με τις κινήσεις του στον αγωνιστικό χώρο, με τις συμβουλές που μου έδινε».

 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα