Κόντε: «Όλοι στα Γιάννενα μου άνοιξαν το σπίτι τους»

Gazzetta team
Κόντε: «Όλοι στα Γιάννενα μου άνοιξαν το σπίτι τους»

bet365

Με τα καλύτερα λόγια για τον ΠΑΣ, αλλά και συνολικά τα Γιάννενα μίλησε ο πρώην επιθετικός των Ηπειρωτών, Πέδρο Κόντε΄.

Ο Ισπανός σέντερ φορ, σε συνέντευξή του στον ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM 104,3 ανέφερε τα εξής:

Ο Πέδρο δεν άργησε να εκδηλώσει τα αισθήματά του για την πόλη και τον ΠΑΣ, αφού το πρώτο πράγμα που είπε για την αγάπη του κόσμου ήταν το εξής: «Την έχω καταλάβει την αγάπη του κόσμου και την έχω νιώσει. Παρότι λείπω 2 χρόνια, είμαι ευγνώμων για όσα έζησα εκεί, γιατί με έκαναν καλύτερο άνθρωπο και παίκτη. Σίγουρα θα ήθελα να γυρίσω κάποια στιγμή είτε για να παίξω είτε για να βρεθώ απλά στο τιμ είτε για να ζήσω στην πόλη! Υπόσχομαι ότι κάποια στιγμή ακόμα και στην παραμικρή ευκαιρία που θα μου δοθεί θα ήθελα πολύ να γυρίσω. Δεν ξέρω με ποια ιδιότητα, μπορεί σαν παίκτης, σαν μέλος του σταφ είτε απλά για να ζήσω. Αν κάποια στιγμή με προσεγγίσουν ομάδες από Ισπανία ή Ελλάδα και υπάρχει πρόταση και από τον ΠΑΣ Γιάννινα και οι διαφορές δεν είναι μεγάλες, τότε θα ήθελα να γυρίσω να παίξω στην ομάδα» και στο ερώτημα μήπως θα επέστρεφε και ως πρόεδρος, απάντησε χαριτολογώντας, «Όχι ποτέ, ο πρόεδρος είναι καλός μου φίλος και δεν θα ήθελα να του πάρω τη θέση (σ.σ. γέλια)».

Για τις σχέσεις του με τον κ. Χριστοβασίλη μετά την αποχώρησή του από τον ΠΑΣ Γιάννινα: «Έχω μόνο καλά λόγια και ευγνωμοσύνη. Έχω επαφές με την οικογένεια ακόμα και μιλάω πολύ συχνά με τον Παναγιώτη Χριστοβασίλη. Μου φέρθηκε πολύ καλά σε πολλά ζητήματα. Με βοηθούσε όποτε ήθελα να ταξιδέψω, ακόμα κι αν ήθελα να μείνω μία μέρα παραπάνω στην Ισπανία πριν επιστρέψω από άδειες. Μου πρότεινε πριν φύγω για τη Μπανίγιας να παραμείνω περισσότερο στον ΠΑΣ, αλλά κατάλαβε ότι θα ήταν ευκαιρία για ‘μενα να πάω στα ΗΑΕ και γι’ αυτό δεν ξεχνάω όσα έκανε για ‘μενα και θα ήθελα να ξανασυνεργαστούμε.

Αυτή τη στιγμή λέω ακριβώς ό,τι αισθάνομαι. Εισέπραξα πολύ καλή συμπεριφορά από τον κόσμο, μου μιλούσαν στον δρόμο, μου άνοιξαν τις πόρτες των σπιτιών τους οι Γιαννιώτες. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για έναν παίκτη και πως αποδίδει στο περιβάλλον που βρίσκεται. Τα καλύτερά μου χρόνια στο ποδόσφαιρο τα πέρασα στον ΠΑΣ Γιάννινα, θα ήθελα να επαναληφθεί αυτό στο μέλλον. Έχω πάρα πολλούς φίλους στα Γιάννενα που τους έχω εκμυστηρευτεί αυτήν την επιθυμία μου».

Για την προσαρμογή του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μια χώρα με πολύ υψηλές θερμοκρασίες: «Είναι δύσκολο να προσαρμοστείς, έχει πολλή ζέστη, πρέπει να είσαι δυνατός πνευματικά για να αντεπεξέλθεις. Το σώμα σου είναι χαλαρό από τη ζέστη και καταπονημένο. Ακόμα και σήμερα είναι δύσκολο να αντιμετωπίσω αυτές τις συνθήκες. Τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο είναι πιο υποφερτή η κατάσταση».

Αν νιώθει σε χρυσό κλουβί, λόγω των συνθηκών: «Δεν είναι ακριβώς έτσι, ζω πολύ καλά. Μπορεί να θεωρούνε κάποιοι ότι ο κόσμος έχει περιορισμούς στις μετακινήσεις, αλλά δεν είναι έτσι. Ο κόσμος μου φερόταν πολύ καλά στα Γιάννενα, αλλά και στα ΗΑΕ μου φέρονται πολύ καλά, ο κόσμος, η ομάδα, η κυβέρνηση και οι πάντες. Είναι κι εδώ πολύ όμορφη η ζωή».

Για την επιτυχία που είχε να πάρει και νέα μεταγραφή στα ΗΑΕ ααπό τη Μπανίγιας στην Αλ Σαμπάμπ: «Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να συνεχίσω να δουλεύω όπως έκανα πάντα, ώστε να καταφέρω να συνεχίσω να πετυχαίνω».

Για τα καλά λόγια που είπαν σε προηγούμενες συνεντεύξεις πολλοί πρώην συμπαίκτες του, αλλά και παίκτες που δεν τον πρόλαβαν στον ΠΑΣ, που κι εκείνοι όμως δήλωσαν ότι θα ήθελαν να τον έχουν συμπαίκτη: «Ευχαριστώ για τα λόγια τους. Με τιμάνε να ακούω καλά λόγια από συμπαίκτες και συναδέλφους. Μακάρι να ξαναγυρίσω και να συνεργαστώ μαζί τους στην Ελλάδα. Όταν θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου και πω κι εγώ κάτι ανάλογο θα είναι σημάδι επιστροφής μου στην Ελλάδα».

Για τα σενάρια που υπήρξαν για μεταγραφή του στην Ελλάδα, σε Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό: «Όταν προέκυψαν αυτές οι προτάσεις είχα έναν χρόνο ακόμα συμβόλαιο με τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά υπήρχε μία μεγάλη ρήτρα και οι ομάδες δεν ήθελαν να με αγοράσουν με τόσα χρήματα. Με ήθελαν ως ελεύθερο ή με πολύ λίγα χρήματα. Εγώ δεν ήθελα να έχω τέτοια συμπεριφορά απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα και να φύγω με λίγα χρήματα, ήθελα ο ΠΑΣ Γιάννινα να κερδίσει από εμένα. Ήθελα να βοηθήσω την ομάδα κι αυτός ήταν ο λόγος που δεν υπέγραψα κάπου αλλού για να φύγω».

Για το πώς ήρθε στον ΠΑΣ Γιάννινα: «Με προσέγγισε ένας Ισπανός που δεν τον γνώριζα. Μου είπε ότι ο ΠΑΣ ενδιαφέρεται και από εκεί και πέρα δεν ξανασυνεργάστηκα μαζί του και την επαφή την έκανα μόνος με την ομάδα».

Για το αν έπαιξε ρόλο στην απόφασή του να έρθει στον ΠΑΣ το γεγονός ότι το καλοκαίρι του 2016 έπαιξε στην Ευρώπη η ομάδα: «Ναι σίγουρα. Είναι σημαντικό αν μία ομάδα παίζει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και ήμουν πιο δεκτικός στο να έρθω».

Πότε ένιωσε ότι κάτι καλό θα γίνει στα Γιάννενα: «Στην αρχή δυσκολεύτηκα να πάρω την απόφαση γιατί έπρεπε να φύγω πρώτη φορά εκτός Ισπανίας, ενώ είχα πολύ καλές προτάσεις από τη Β’ Ισπανίας. Είχα καλό όνομα, με θεωρούσαν καλό γκολτζή, αλλά κάποια στιγμή κατάλαβα ότι για να εξελιχθώ δεν θα ήταν το περιβάλλον της Segunda το κατάλληλο, αλλά κάτι άλλο που θα με βοηθούσε να γίνω καλύτερος. Όταν παρουσιάστηκε η ευκαιρία να παίξω στην Α’ κατηγορίας μίας χώρας όπως η Ελλάδα, ενώ ήταν δύσκολο να αλλάξω περιβάλλον και χώρα, μίλησα με την οικογένειά μου με συμβούλεψαν να έρθω και τελικά ήταν σωστή επιλογή».

Ποιες στιγμές του έμειναν χαραγμένες στη μνήμη: «Δεν μπορώ να θυμηθώ άσχημες στιγμές. Είμαι άνθρωπος που θέλω να παίζω πάντα καλά, αλλά υπάρχουν και διακυμάνσεις στην απόδοση, αλλά ακόμα και στα άσχημα ο κόσμος μου έδινε κουράγιο, οπότε ποτέ δεν είχα άσχημη ανάμνηση. Έχω, όμως, χιλιάδες καλές στιγμές, γκολ, νίκες, προπονήσεις, πολλές καλές στιγμές με την ομάδα και δύσκολα θα ξεχωρίσω κάποια».

Για τη συνεργασία του με τον κ. Πετράκη στα δύο χρόνια που έπαιξε στον ΠΑΣ: «Τα καλύτερα έχω να πω γι’ αυτόν, παρότι δεν έπαιζα πολύ την πρώτη χρονιά και με πείραζε αυτό, αλλά αντιλαμβάνομαι ότι ήταν μια απόφαση του κόουτς που τη σεβόμουν. Από τις αρχές της 2ης σεζόν με εμπιστευόταν περισσότερο, έπαιζα περισσότερο, είχαμε εξαιρετική σχέση και εκτός γηπέδου, με ρωτούσε αν χρειαζόμουν κάτι, με ρωτούσε συνέχεια πως αισθανόμουν, αν έχω κάποιο πρόβλημα κτλ, με βοήθησε με τη ζωή μου στα Γιάννενα κι έχω κρατήσει καλή σχέση μαζί του».

Για το ένστικτο του σκόρερ και ποιο είναι το μυστικό: «Θα πάψει να είναι μυστικό αν το πούμε (σ.σ. γέλια)».

Για το τι θέλει να πει στον κόσμο: «Σε όλους τους φιλάθλους, στο κλαμπ, στους δημοσιογράφους κτλ σας ευχαριστώ σας έχω στην καρδιά μου και αν το θέλει ο Θεός θα ξαναβρεθούμε από κοντά να ξαναζήσουμε αυτές τις στιγμές που ζήσαμε την πρώτη φορά».

Και ως υστερόγραφο ο Κόντε θέλησε να στείλει κι ένα ακόμα μήνυμα: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο από την καρδιά μου για τη στήριξη για όσα έκαναν για ‘μενα, ξέρω ότι τους λείπω, μου λείπουν κι εκείνοι, και είμαι υπερήφανος για τη σχέση που έχουμε μαζί».

 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα