Χριστοβασίλης: «Ισως παιχθούν και τα δύο πρωταθλήματα απανωτά»

Gazzetta team
Χριστοβασίλης: «Ισως παιχθούν και τα δύο πρωταθλήματα απανωτά»

bet365

Ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΣ Γιάννινα αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού

Για το πώς βιώνει την κατάσταση με τον κορονοϊό, την καραντίνα, αλλά και το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου μίλησε ο Γιώργος Χριστοβασίλης, ισχυρός άνδρας του ΠΑΣ Γιάννινα, στον Super-FM.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ
Για το πώς περνάει τις μέρες της καραντίνας: «Με τηλεργασία, κάποιες ώρες στο γραφείο, αλλά κυρίως σπίτι».

Για το γεγονός ότι η τρέχουσα σεζόν είναι μια σεζόν ανατροπών από τον υποβιβασμό και το τι θα γίνει με τα τηλεοπτικά για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα ως και αυτό που συμβαίνει τώρα με τον κορωνοϊό: «Ήταν όντως μια παράξενη χρονιά. Από την αρχή φαινόταν ότι η αναδιάρθρωση δεν ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση. Τουλάχιστον η ομάδα τώρα βαδίζει στον σωστό δρόμο και αν δεν είχαμε αυτό το απρόοπτο με τον ιό τώρα θα παίζαμε στα πλει-οφ και θα ήμασταν κοντά στην άνοδο. Δεν ξέρουμε ακόμα τι θα γίνει».

Για το ποιο βλέπει ως πιθανότερο σενάριο για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος: «Πολλά λέγονται και ακούγονται. Εξαρτάται από την UEFA, τη Super League και από εκεί και πέρα ο καθένας θα πράξει αναλόγως. Πιστεύω στο τέλος του μήνα θα ξέρουμε τι μέλλει γενέσθαι».

Για τα οικονομικά που στράβωσαν από την αρχή με τη μείωση των τηλεοπτικών σε συνδυασμό με αυτό που γίνεται τώρα: «Όντως μετά τις εκλογές ήρθε και η αναταραχή, τα τηλεοπτικά δεν έμειναν ίδια από τη νέα κυβέρνηση. Ξεκινήσαμε τελικά το πρωτάθλημα, αλλά δεν ξέρουμε αν θα πάρουμε ολόκληρα έστω και αυτά τα μειωμένα ποσά. Δεν γνωρίζουμε πότε θα δοθούν οι επόμενες δόσεις και λογικό είναι, αν δεν παίζουμε πώς να πληρωθεί το τηλεοπτικό συμβόλαιο; Υπάρχει ένα γενικότερο μπέρδεμα αυτή τη στιγμή. Προσπαθούν και οι παίκτες να έχουν υπομονή, προσπαθούμε κι εμείς να τους έχουμε σε μια καλή οικονομική κατάσταση για να το ξεπεράσουμε όλο αυτό. Κανονικά τώρα θα έπρεπε να αφοσιωνόμασταν στον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς, αλλά ακόμα δεν ξέρουμε τι θα γίνει τώρα. Συζητήσεις για τον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς γίνονται, αλλά δεν ξέρουμε αν θα πραγματοποιήσουμε κάποια πράγματα και πότε. Το θέμα είναι τι θα γίνει και με τα συμβόλαια που λήγουν 30/6 και δεν ξέρουμε αν θα δεχτούν οι παίκτες μειώσεις συμβολαίων αν γίνει κάποια τέτοια συζήτηση απ’ όλες τις ομάδες».

Για την επιστροφή στην κανονικότητα και αν θα είναι δύσκολη: «Προφανώς θα είναι δύσκολη η επόμενη μέρα. Δεν μπορούμε να μιλάμε με ξεκάθαρους όρους ακόμα. Πρέπει να δούμε τι θα πράξει και η Κυβέρνηση σε κάποια θέματα. Θα δούμε όταν έρθει η ώρα αν αυτά που σκεφτόμαστε υλοποιούνται».

Για το αν έχει κατασταλάξει τι έφταιξε πέρυσι και έπεσε η ομάδα: «Το ρόστερ ήταν έτοιμο από την αρχή της προετοιμασίας, αλλά κάτι δεν πήγαινε σωστά. Ίσως οι καινούργιοι και οι παλιοί δεν έδεσαν, ίσως δώσαμε πολλά εκτός έδρας ματς τις πρώτες αγωνιστικές, ίσως οι πολλοί τραυματισμοί και ότι δεν παίζαμε ποτέ από αγωνιστική σε αγωνιστική με την ίδια ενδεκάδα . Είχαμε και τη διαιτησία και παρά τις διαμαρτυρίες στην ΚΕΔ δεν άλλαξε κάτι. Και στο τέλος έγινε και η αναδιάρθρωση, που αν δεν γινόταν δεν θα πέφταμε. Όλα έπαιξαν ρόλο και στο τέλος πέσσαμε. Αποδείχτηκε ότι η αναδιάρθρωση δεν βοήθησε το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για το αν υπήρξε κορεσμός στην ομάδα με τον Πετράκη: «Είχε θέσει την παραίτησή του, αλλά δεν την είχα κάνει δεκτή. Ό,τι και να λέμε είναι πλέον παρελθόν. Τώρα πλέον υπάρχει ένα καλό ρόστερ με πολλά νέα παιδιά και με τις κατάλληλες προσθήκες μπορεί να ξαναέχει η ομάδα βασικό κορμό για τα επόμενα 6-7 χρόνια».

Για το τι διαφορετικό θα έκανε αν γύριζε τον χρόνο πίσω: «Τίποτα πάλι τα ίδια θα έκανα. Με κατηγορούν ότι θα έπρεπε να αλλάξω τον Πετράκη. Εγώ επέμενα όμως να μείνει. Και οι παίκτες που ήρθαν δεν παρουσίασαν αυτό που θέλαμε. Ήταν μια κακιά στιγμή, θα περάσει και σημασία έχει τώρα να επανέλθουμε στην κανονικότητα».

Για τον κ. Γιαννίκη και το πώς προέκυψε η συνεργασία: «Υπήρχε προγενέστερα από τον Παπαδόπουλο επαφή με τον κ. Γιαννίκη, αλλά δεσμευόταν με συμβόλαιο και περνούσε ο καιρός χωρίς να μένει ελεύθερος. Ευτυχώς δεν τα βρήκαμε εκείνη την ημέρα με τον κ. Παπαδόπουλο σε κάποιες λεπτομέρειες και προέκυψε μετά η συνεργασία με τον κ. Γιαννίκη. Απ’ ό,τι φάνηκε κάθε εμπόδιο είναι για καλό».

Για το πώς επέλεξε τον κ. Γιαννίκη: «Ήταν ένας νεαρός από το εξωτερικό που θα μπορούσε να δώσει το κάτι διαφορετικό. Τον είχαμε παρακολουθήσει, μέσω γνωστών μιλούσαμε μαζί του και πιο πριν. Δεν ήταν εύκολο να φύγει από μια προηγμένη χώρα και να έρθει σε μια άγνωστη κατηγορία στην Ελλάδα, όμως δεν τον φόβισε αυτό, απλά είχε συμβόλαιο και μόλις αποδεσμεύτηκε προέκυψε η συνεργασία μας».

Για το τι ζήτησε ο κ. Γιαννίκης όταν ήρθε: «Πίστευε ότι μπορούσε να δουλέψει με το έμψυχο υλικό που υπήρχε. Τον στενοχωρούν μόνο οι γηπεδικές εγκαταστάσεις στο προπονητικό μας κέντρο. Είναι πρωτόγνωρο γι’ αυτόν. Ακόμα και τώρα προτιμά να έχει γήπεδο παρά μεταγραφές. Θέλω να πιστεύω ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για τα γήπεδα σε συνεργασία με τον νέο πρόεδρο του ΠΕΑΚΙ . Έπρεπε να είχαν ξεκινήσει κάποιες εργασίες, αλλά θα μας πάρουν λίγο χρόνο μέχρι να έχουμε επαφή με τη διοίκηση του ΠΕΑΚΙ και να δούμε τι θα κάνουμε. Οπωσδήποτε πρέπει να καλυτερεύσουμε τα γήπεδα γιατί διαφορετικά θα έχουμε πρόβλημα. Αν όλα πάνε καλά, από τον άλλον μήνα θα ξεκινήσουμε βελτιωτικές εργασίες στα γήπεδα. Είναι ένα βασικό θέμα αυτό και φυσικά θέλουμε να έχουμε και τον κόσμο δίπλα που δεν τον είχαμε πολύ φέτος και να γεμίσει ξανά το γήπεδο. Το θέλουν και οι παίκτες, το χρειάζονται και αποδίδουν καλύτερα σε γεμάτο γήπεδο».

Για το πόσο ευχαριστημένος είναι από τη συνεργασία ο κ. Γιαννίκης: «Έχουμε συμβόλαιο και για την επόμενη χρονιά. Υπάρχουν θετικά και αρνητικά, του αρέσει η ομάδα, η πόλη, πιστεύει ότι η ομάδα ανήκει στην παραπάνω κατηγορία και μπορεί να κάνει καλή πορεία. Απλά θέλει καλύτερες εγκαταστάσεις. Υπάρχουν παιδιά από τις υποδομές μας, τα πιστεύει και μπορούμε να τα καταφέρουμε να τα χρησιμοποιήσουμε στο μέλλον».

Για τη μεταγραφική ενίσχυση εν όψει ανόδου: «Δεν είναι καθόλου εύκολη κατηγορία, ειδικά αν παραμείνουν 14 οι ομάδες. Πρέπει να κοιτάς ψηλά για να μείνεις. Δεν πρέπει να πας απλά για να γλιτώσεις τον υποβιβασμό. Έχουμε εντοπίσει κάποιες αδυναμίες, κάνουμε σκέψεις, κοιτάζουμε διάφορα θέματα και την κατάλληλη στιγμή θα κάνουμε τις κατάλληλες κινήσεις».

Για το καλό όνομα του ΠΑΣ στη μεταγραφική αγορά: «Οι καταστάσεις δεν έχουν αλλάξει στα γηπεδικά, πλην των Ζωσιμάδων, αλλά παίκτες έχουν αναδειχτεί. Αυτό είναι κίνητρο, ειδικά για νέα παιδιά και όταν βλέπουν κι έναν προπονητή που μπορεί να τους βοηθήσει έρχονται πιο εύκολα, γιατί και τα Γιάννενα είναι μια πόλη που μπορείς να μείνεις και να περάσεις καλά και το λένε αυτό και οι παίκτες που έφυγαν από την πόλη».

Για τις σχέσεις με τους φιλάθλους που πέρασαν από πολλά κύματα: «Εγώ δεν είμαι κοντά στην πόλη και δεν μένω εκεί. Ο κόσμος έχει πάντα δίκιο, αλλά πρέπει να έρχεται και στο γήπεδο. Διαμαρτύρεται ,αλλά δεν πάει στο γήπεδο, μένει έξω απ’ αυτό. Προφανώς έχει δίκιο ο κόσμος, αλλά πρέπει και να συμπαραστέκεται ιδίως όταν δεν πάει καλά η ομάδα. Ίσως είμαι και πολλά χρόνια στην ομάδα, αλλά πιστέψτε με κανείς δεν χτυπάει την πόρτα να ενδιαφερθεί. Επομένως παραμένουμε και αν παρουσιαστεί κάποιος που μπορεί να προσφέρει κάτι καλύτερο θα του δώσουμε το δικαίωμα να το πραγματοποιήσει. Μέχρι τότε προσπαθούμε να βελτιώσουμε όσο μπορούμε τα πράγματα. Ποτέ δεν έγινε κάποια πρόταση που να φτάσαμε κοντά».

Για τα λεγόμενα «άρματα» που του καταλογίζουν ότι βρίσκεται: «Ανάλογα που πουλάμε είμαστε και σε κάποιο άρμα για κάποιους. Στόχος μου είναι η ομάδα να είναι μόνη της και να στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις. Δεν ανήκει σε κανένα άρμα. Όλοι πρέπει να είναι συσπειρωμένοι γύρω από την ομάδα».

Για την επιστροφή Ντάσιου: «Έγινε σε μια στιγμή που έπρεπε να πάρουμε μια άμεση απόφαση. Δεν είχε φύγει με τον καλύτερο τρόπο, αλλά την κατάλληλη στιγμή βρέθηκε μπροστά μας. Δεν είχε την εμπειρία της θέσης, αλλά ως πρώην ποδοσφαιριστής μπορεί να βοηθήσει και βοήθησε τα μέγιστα».

Για το αν έχει μπει στον πειρασμό να μπει στα αποδυτήρια κάποια στιγμή: «Είναι θέμα χαρακτήρα, δεν πρόκειται ποτέ να ασχοληθώ με τέτοιον τρόπο. Ο καθένας πρέπει να ξέρει τη δουλειά του στην ομάδα. Ο τελευταίος που μαθαίνει τι γίνεται μέσα στα αποδυτήρια και ποια είναι η ενδεκάδα της ομάδας, είμαι εγώ».

Για τις πιο δύσκολες χρονιές του στον ΠΑΣ: «Οι χρονιές που έπεσε κατηγορία πονάνε πιο πολύ».

Για τα οικονομικά: «Η ομάδα πρέπει να έχει γερές βάσεις, καλούς χορηγούς γιατί τα οικονομικά είναι δύσκολα. Με τη μείωση της φορολογίας συμβολαίων βοηθιούνται αρκετά οι ομάδες. Ποτέ δεν είχα καταλάβει γιατί να αγοράσω έναν παίκτη με 10 ευρώ και να δώσω άλλα 8 στην εφορία. Αν η ομάδα δεν πουλήσει παίκτες δεν υπάρχουν μεγάλα έσοδα. Με μπάτζετ 2 εκ. το 1 είναι η εφορία. Η εφορία των συμβολαίων στην Ελλάδα ειδικά, ήταν η μεγαλύτερη της Ευρώπης».

Για τη στήριξη και τη βοήθεια που πρόσφερε σε παίκτες στη μεταγραφή τους: «Αρκετούς τους βοηθήσαμε και τους βρήκαμε ομάδα όταν τέλειωσε η συνεργασία μας. Δεν τους εκμεταλλευόμαστε και μετά τους αφήνουμε έτσι. Όλους τους βοηθάμε γιατί έχουν προσφέρει στην ομάδα».

Για το αν είναι καλός ή κακός σύμβουλος το συναίσθημα: «Είναι θέμα χαρακτήρα του καθενός».

Για την επόμενη χρονιά: «Θα βάλουμε όλες τις δυνάμεις μας η ομάδα να κοιτάζει ψηλά ακόμα και να μπει στα πλέι-οφ της Super League 1. Θέλω να πιστεύω ότι έχουμε το κατάλληλο ρόστερ και με τις κατάλληλες προσθήκες και τις κατάλληλες εγκαταστάσεις θα πάμε ψηλά. Για να αποδίδουν όλοι το 200%».

Για το αν υπάρχει περίπτωση «παύλας» και να θεωρηθούν άκυρα τα φετινά πρωταθλήματα: «Δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να γίνει τέτοιο πράγμα. Το είπε και η UEFA να βρεθεί τρόπος να τελειώσουν τα πρωταθλήματα. Πρέπει όλα να γίνουν σωστά. Για σκεφτείτε και κάποιες ομάδες της Γ’ Εθνικής να τους πουν πάλι φέτος δεν ανεβαίνετε κατηγορία».

Για τα σενάρια αναδιάρθρωσης: «Και στα Χανιά θέλουν να γίνουν 18 οι ομάδες, λένε ότι μπορούν να περάσουν κι εμάς. Ο καθένας είναι ελεύθερος να λέει ό,τι θέλει. Πιστεύω ότι θα γίνουν τα ματς και ενδεχομένως να παίξουμε ως και τον Ιούλιο. Υπάρχει περίπτωση να παιχτούν και τα δύο πρωταθλήματα απανωτά. Να τελειώσει δηλαδή το ένα και μετά από μία εβδομάδα να αρχίσει το επόμενο. Πιστεύω ότι θα έχουμε απαντήσεις ως το τέλος του μήνα».

Και τέλος το μήνυμα που έστειλε προς τον κόσμο: «Καταρχάς να έχουν υπομονή να ξεπεράσουν αυτές τις δύσκολες στιγμές και θα έρθουν καλύτερες μέρες και για την ομάδα ξανά, το υπόσχομαι σίγουρα θα γίνει και με τη δικιά τους βοήθεια θα πάμε ψηλά. Υπήρχαν χρονιές που δεν χάναμε από τους μεγάλους και θέλουμε να το επαναλάβουμε. Να είμαστε καλά και θα την επαναφέρουμε ξανά ψηλά την ομάδα. Άμα πάμε πλει-οφ θα είμαστε κοντά και στο να ξαναπαίξουμε στην Ευρώπη».

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα