Άρης: Η Ευρώπη παραμένει ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσει

Άρης: Η Ευρώπη παραμένει ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσει

Άρης: Η Ευρώπη παραμένει ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσει

bet365

Στον Άρη ελπίζουν ότι η τρίτη απόπειρα εξασφάλισης θέσης σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης θα είναι και η φαρμακερή, σίγουρα όμως δείχνει απαραίτητη για τη δημιουργία ουσιαστικών προϋποθέσεων ανάπτυξης του συλλόγου.

Σε δύο μήνες από σήμερα, ο Άρης θα προετοιμάζεται για την έναρξη του φετινού ευρωπαϊκού ταξιδιού με την προσδοκία ότι αυτή τη φορά θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια σε σχέση με τα δύο που προηγήθηκαν. Είναι αλήθεια ότι οι δύο προηγούμενοι αποκλεισμοί άφησαν πληγές οι οποίες παραμένουν ανοιχτές. Και δεν ήταν τόσο αυτός από τη Μόλντε τον Αύγουστο του 2019 καθώς εκεί αναγνωρίστηκε το μέγεθος της προσπάθειας που κατέβαλε η ομάδα και αποδείχθηκε ότι πολλές φορές χρειάζεται λίγη τύχη, αλλά ο αποκλεισμός από την Κόλος Κοβαλίβκα ο οποίος είχε ισχύ καταστροφής, ασχέτως του ότι συνέβαλε καταλυτικά στη λήψη αποφάσεων που θα έπρεπε να είχαν παρθεί μέσα στο καλοκαίρι.

Η ουσία είναι ότι σε αγωνιστικό και οικονομικό επίπεδο, οι «κίτρινοι» δεν πήραν αυτά που περίμεναν. Κι αν στην προκριματική φάση του Europa League του 2019 έβαλαν στο ταμείο τους κάποιες εκατοντάδες χιλιάδων ευρώ (σ. σ. πριν τον αποκλεισμό από τη Μόλντε προηγήθηκε η πρόκριση επί της ΑΕ Λεμεσού και παράλληλα οι δύο εντός έδρας αγώνες έγιναν παρουσία φιλάθλων), δεν συνέβη το ίδιο τον περασμένο Σεπτέμβριο λόγω του πρόωρου αποκλεισμού αλλά και των συνθηκών διεξαγωγής της αναμέτρησης στο «Κλ. Βικελίδης».

Το Conference League αποτελεί ευκαιρία

Στο μυαλό αυτών που αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις με ρεαλισμό, η συμμετοχή στο Conference League στοιχειοθετεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Άρη ούτως ώστε να κυνηγήσει αυτό που ήταν άπιαστο στην τελευταία διετία. Η δε προσπάθεια υποβάθμισης λόγω της… υποβάθμισης της Ελλάδας στα «κιτάπια» της UEFA Ranking, εμπεριέχει αρκετή δόση υπερβολής και δεν συνάδει με το πραγματικό επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το Conference League αποτελεί ευκαιρία γιατί τα οφέλη σε περίπτωση πρόκρισης στους ομίλους της διοργάνωσης είναι σημαντικά, δίχως αυτό να σημαίνει ότι το επίπεδο δυσκολίας είναι πολύ χαμηλότερο. Γιατί με εξαίρεση τον δεύτερο προκριματικό γύρο (από τον οποίον θα ξεκινήσουν οι Θεσσαλονικείς το ταξίδι τους), σε περίπτωση πρόκρισης, στις υπόλοιπες φάσεις δεν θα είναι φαβορί αλλά αουτσάιντερ. Εκτός κι αν τους χαμογελάσει η θεά τύχη και τους δώσει αυτό που τους στέρησε πριν από δύο χρόνια στους αγώνες με τους Νορβηγούς.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί επισήμως τα ποσά που θα ισχύουν στο Conference League, εκτιμάται όμως ότι δεν θα απέχουν πολύ από τα ισχύοντα στο Europa League. Για την ακρίβεια, θεωρείται ότι πρόκριση σε όμιλο της διοργάνωσης θα αποφέρει σε κάθε ομάδα ένα ποσό περί των 3.000.000 ευρώ, πέραν των χρημάτων που θα έχουν εξασφαλιστεί από τις συμμετοχές στις προηγούμενες φάσεις. Το ποσό δεν είναι μικρό για μια ομάδα της οικονομικής δυναμικής του Άρη καθώς ανταποκρίνεται (περίπου) στο 35% του συνολικού μπάτζετ της αγωνιστικής περιόδου που ολοκληρώθηκε. Είναι ευνόητο ότι θα δημιουργήσει προϋποθέσεις γι’ ακόμη μεγαλύτερες επενδύσεις σε επίπεδο στελέχωσης του ρόστερ, θα συμβάλλει όμως και στη συντομότερη εκτέλεση έργων αναβάθμισης της εταιρίας καθώς ό,τι έγινε μέχρι σήμερα βγήκε από την τσέπη του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, Θόδωρου Καρυπίδη. Είτε πρόκειται για το lifting στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Νέου Ρυσίου, είτε στο «Κλ. Βικελίδης». Δηλαδή, η ευρωπαϊκή διάκριση μπορεί να αποτελέσει έναν έμμεσο συμπαίκτη που αναζητεί εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια.

Η Ευρώπη φέρνει παίκτες

Οι άνθρωποι της πιάτσας γνωρίζουν πολύ καλά το πλεονέκτημα που έχει κάθε ομάδα η οποία συμμετέχει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Αυτό είναι ακόμη μεγαλύτερο γι’ αυτές που έχουν σταθερή παρουσία και συντριπτικά πιο ισχυρό για τις αντίστοιχες που έχουν να παρουσιάσουν διαδοχικές διακρίσεις. Η συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση αποτελεί κίνητρο συνεργασίας για κάθε φιλόδοξο αθλητή αλλά και ευκαιρία για μια οικονομική συμφωνία στα μέτρα της ομάδας. Αυτό μέτρησε για παράδειγμα στην περίπτωση του Λούκας Σάσα το καλοκαίρι του 2019 καθώς ο Βραζιλιάνος μέσος λογάριασε την παρουσία των «κίτρινων» στην προκριματική φάση του Europa League. Το ίδιο ίσχυσε και για τον Μπράουν Ιντέγε στο ίδιο (χρονικά) σημείο. Στις φιλολογικές συζητήσεις που κάνουν οι Θεσσαλονικείς με υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους, ακουμπούν στο τραπέζι την προοπτική της Ευρώπης αλλά και τη φιλοδοξία τους για πρόκριση στους ομίλους. Θα ήταν σε πολύ ευνοϊκότερη θέση αν είχαν πετύχει (έστω) στη μία από τις δύο απόπειρες που προηγήθηκαν. Γι’ αυτό η Ευρώπη αποτελεί ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσει…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα