Τα δεδομένα για τους δανεικούς (vids)

Gazzetta team
Τα δεδομένα για τους δανεικούς (vids)

bet365

Πλην «μεγάλων» υπήρχαν φέτος στη Super League αρκετοί on loan ποδοσφαιριστές και παρατηρούνται αρκετά διαφορετικά δεδομένα για το μέλλον τους
Σε κάθε καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο ένα «κεφάλαιο» που απασχολεί τις ομάδες είναι οι δανεικοί ποδοσφαιριστές που είχαν τη σεζόν που μόλις τελείωσε, κυρίως σε περίπτωση που επιθυμούν να τους κρατήσουν. Το γιατί προβάλει εύλογο, αφού μία τέτοια εξέλιξη δεν εναπόκεινται αποκλειστικά στο «χέρι» τους αλλά εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.
Ας δούμε λοιπόν το status quo όσων έπαιξαν φέτος με ανάλογο καθεστώς στους λεγόμενους ως «μικρομεσαίους» μεγάλης κατηγορίας, όπου και παρατηρούνται πολλές διαφορετικές περιπτώσεις. Δηλαδή ορισμένες όπου οι παίκτες θα συνεχίσουν να αγωνίζονται και του χρόνου με την ίδια φανέλα και υπό ανάλογο καθεστώς, άλλες όπου οι «πρωταγωνιστές» δεν έπεισαν και θα επιστρέψουν εκεί που βρίσκονται τα δικαιώματά τους, αλλά και κάποιοι που είναι «ανοικτό» το τι θα συμβεί και θα ξεκαθαρίσει, για διάφορους λόγους, στο μέλλον
Χουάν Περέα (Βόλος)
Ακρως θετικό ήταν το «πρόσημο» για τον Κολομβιανό. Πήρε ματς στα πόδια του (27 συμμετοχές στο πρωτάθλημα εκ των οποίων 20 βασικός), ενώ μεταξύ άλλων τον είδαμε τόσο στην κορυφή της επίθεσης όσο και στα άκρα. Μάλιστα κατ' ανάγκη χρησιμοποιήθηκε και ως μπακ! Το κοντέρ του «έγραψε» 3 γκολ που ήταν όλα βαθμοί (στο 1-0 επί του Ατρόμητου, στο 2-1 της Κρήτης και στο 1-1 της Τρίπολης), ενώ κέρδισε και 2 πέναλτι που εκτέλεσαν συμπαίκτες του. Στο Βόλο φυσικά και υπάρχει πόρτα ανοικτή για το μέλλον, αλλά επί του παρόντος θα επιστρέψει στον Παναθηναϊκό που ανήκει. Αν ήταν στο χέρι της ομάδας, θα έμενε και του χρόνου στο Πανθεσσαλικό.
Μπράιτ Εντομβόνι (Ατρόμητος)
Ο Ατρόμητος τον απέκτησε τον Γενάρη από την Αούστρια και μάλιστα έβαλε buy in, ώστε εάν θελήσει να τον κάνει το καλοκαίρι δικό του με μόνιμη μεταγραφή. Ομως η σεζόν έκλεισε με τον 27χρονο φορ να μην βρίσκει δίχτυα σε συνολικά 10 αναμετρήσεις που αγωνίστηκε (9 Super League/1 Κύπελλο) και από πουθενά δεν προκύπτει πως δεν θα επιστρέψει στην Αυστρία.
Ανδρέας Γιαννιώτης (Ατρόμητος)
Η επιστροφή του στο Περιστέρι δεν συνοδεύτηκε με πάρα πολύ θετικό πρόσημο, απόρροια και των τραυματισμών που τον ταλαιπώρησαν. Για αυτό και άλλωστε έπαιξε μόνο στα 18 από τα 33 παιχνίδια του πρωταθλήματος. Ομως ο 29χρονος είναι ένας πολύ καλός τερματοφύλακας και αυτό δεν μπορεί να αναιρεθεί. Σε πρώτη φάση αναμένεται να επιστρέψει στην Μακάμπι Τελ Αβίβ.
Μπόγιαν Μάτιτς (Ατρόμητος)
Ηρθε στο Περιστέρι έχοντας πολύ καλό βιογραφικό, όμως ο Σέρβος φορ δεν κατάφερε να προσφέρει τα αναμενόμενα. Κατά ένα παιχνίδι της τύχης αποβλήθηκε στο ντεμπούτο του (με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο) και η... κακή ημέρα φάνηκε από την αρχή. Ο 30χρονος στράικερ έπαιξε σε 17 παιχνίδια πρωταθλήματος (19 στη σεζόν), έμεινε «άσφαιρος» και ως χάι λάιτ της εν Ελλάδι παρουσίας του είναι για εκείνον η ασίστ στον Νάτσο, για το 3-2 επί του ΠΑΟΚ. Επιστρέφει στην Παρτιζάν όπου ανήκει.
Φαμπρίτσιο Μπρένερ (Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα)
Ο 23χρονος ακραίος πέρασε το καλοκαίρι για πρώτη φορά στην καριέρα του τον Ατλαντικό και εύλογα χρειάζονταν χρόνο. Μέχρι τα τέλη του 2020 δεν έκανε αισθητή την παρουσία του, αλλά μόλις εγκλιματίστηκε... πήρε τα πάνω του και το 2021 κατέγραψε 20 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, 2 γκολ και ορισμένες αρκετά καλές εμφανίσεις. Το πρόσημο είναι θετικό και δεν είναι τυχαίο πως θα παραμείνει κάτοικος «Ζωσιμάδων», αφού θα ανανεωθεί ο δανεισμός του από την Μπελγκράνο (απομένουν οι σχετικές ανακοινώσεις). Μάλιστα στα Γιάννινα τον «πιστεύουν» πάρα πολύ και του χρόνου αναμένεται να είναι... πολύ βασικός.
Γκεβόργκ Γκαζαριάν (Λαμία)
Ο γνώριμός μας Αρμένιος μεσοεπιθετικός (με παλαιότερη θητεία σε Ολυμπιακό και Κέρκυρα), ήταν η τελευταία χρονικά χειμερινή προσθήκη της Λαμίας. Ομως ταλαιπωρήθηκε από έναν τραυματισμό, έπαιξε σχετικά λίγο (μόλις 7 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο) και αναμένεται να γυρίσει στην ΑΕ Λεμεσού που ανήκει.
Ζήσης Χατζηστραβός (Λαμία)
Ο 22χρονος κεντρικός χαφ πήγε το καλοκαίρι στη Λαμία από τον ΠΑΟΚ, αλλά στάθηκε άτυχος επειδή ένας τραυματισμός τον Νοέμβριο τον άφησε πίσω και όταν μετά από μήνες επανήλθε η ομάδα, εκείνη βρίσκονταν υπό πίεση για αποτελέσματα και είχε βρει τα πατήματά της. Πάντως έκλεισε τη χρονιά με 8 συμμετοχές και 1 ασίστ. Δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν συνεχίσει, αλλά όλα είναι «ρευστά».
Μίλος Ντέλετιτς (Λαμία)
Εκ των κορυφαίων της Λαμίας από το 2021 και έπειτα και ίσως MVP όλων των play out, καθώς σε 6 συμμετοχές του βρήκε στόχο 3 φορές, έδωσε ισάριθμες ασίστ, ενώ άνετα θα μπορούσε να φτάσει τα 5 γκολ καθώς είχε, μεταξύ άλλων, και 2 δοκάρια. Εννοείται πως στο «Αθανάσιος Διάκος» θέλουν να τον κρατήσουν και του χρόνου, όμως πολλά θα εξαρτηθούν και από την ΑΕΚ όπου ανήκει. Εκλεισε τη χρονιά με 6 τέρματα, ρεκόρ καριέρας στη μεγάλη κατηγορία.
Κώστας Σταμούλης (Λαμία)
Ο 20χρονος αμυντικός αποκτήθηκε το καλοκαίρι ως δανεικός από την ΑΕΚ και έπαιξε μόνο μία φορά στη σεζόν και αυτή ως αλλαγή στο Φάληρο τον Μάρτιο. Δεν αναμένεται να συνεχίσει στη Λαμία.
Ναζαρένο Σολίς (ΟΦΗ)
Εκ των μεγάλων άτυχων του φετινού ΟΦΗ, αφού κατά τη διάρκεια της χρονιάς έμεινε 3 φορές εκτός λόγω τραυματισμού. Ετσι ο Αργεντινός ακραίος δεν κατάφερε να βρει ρυθμό και να βοηθήσει ουσιαστικά. Συνολικά έπαιξε μόλις 10 ματς και «μένει» πως σημείωσε με πέναλτι το «χρυσό» γκολ στο 2-1 επί του Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα στα play out, που ήταν και το μοναδικό του φετινό. Σε μία φάση όπου και ξέσπασε σε κλάματα. Πάντως η καλύτερή του εμφάνιση ήταν στην ήττα από την ΑΕΛ με 3-2 για την κανονική διάρκεια παρότι έπαιξε ως αλλαγή (ασίστ), όπου όμως τη «χάλασε» επειδή αποβλήθηκε. Η ουσία πάντως είναι πως ο 27χρονος έχει ήδη πάρει τον δρόμο της επιστροφής για την Μπόκα Τζούνιορς που ανήκει.
Χοακίν Αρσούρα (Παναιτωλικός)
Ο Παναιτωλικός ακόμη δεν έχει ξεμπερδέψει με το ζήτημα παραμονή, οπότε και φυσικά δεν υπάρχει εικόνα για τον οποιοδήποτε παίκτη του. Ο Αργεντινός χαφ όμως έχει παίξει λίγο (μόλις 9 παιχνίδια στο πρωτάθλημα, εκ των οποίων 5 βασικός), οπότε ότι και αν τελικά συμβεί φαντάζει δύσκολο για τα «καναρίνια» να καταβάλουν την οψιόν αγοράς που υπάρχει στη συμφωνία τους με την Ρίβερ Πλέιτ, όταν και τον απέκτησαν δανεικό (600.000 ευρώ για το 60% των δικαιωμάτων του).
Φιορίν Ντουρμισάι (ΑΕΛ)
Ηταν από τους βασικούς λόγους που η ΑΕΛ... πάλεψε για την παραμονή της μέχρι και την 5η αγωνιστική των play out (τότε έχασε από τον ΟΦΗ). Το διάστημα 6 Μαρτίου-10 Απριλίου σημείωσε 4 γκολ σε 6 ματς και οι «βυσσινί» ξεκόλλησαν προσωρινά από την ουρά, χωρίς όμως να τα καταφέρουν, τουλάχιστον βαθμολογικά. Ο 25χρονος στράικερ επιστρέφει στον Ολυμπιακό που ανήκει.
Αλέξανδρος Νικολιάς (ΑΕΛ)
Ανήκει στον Ολυμπιακό και παραχωρήθηκε στην ΑΕΛ, όπου και ολοκλήρωσε τη σεζόν με 21 ματς και 1 γκολ. Ο 27χρονος έπαιξε στα άκρα αλλά και εσωτερικός, ενώ δύσκολα θα συνεχίσει στους «βυσσινί». Είναι πολύ πιθανό να παραχωρηθεί εκ νέου δανεικός σε άλλη ομάδα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα