Παναθηναϊκός: Άξιος της μοίρας του αλλά ακόμα ζωντανός!

Παναθηναϊκός: Άξιος της μοίρας του αλλά ακόμα ζωντανός!

Παναθηναϊκός: Άξιος της μοίρας του αλλά ακόμα ζωντανός!

bet365

Διοικητικά αδύναμος, αγωνιστικά τραγικός, με έναν προπονητή που δεν μπορεί να κοουτσάρει, ο Παναθηναϊκός πέταξε ευκαιρίες και βαθμούς με τον Αστέρα αλλά ο ΠΑΟΚ του έκανε το... δώρο της χρονιάς! Γράφει ο Νίκος Αθανασίου.

Είναι κάτι παραπάνω από εκνευριστικό αυτό που συμβαίνει με τον φετινό Παναθηναϊκό, ο οποίος δεν κατάφερε να νικήσει ούτε και τον αδιάφορο Αστέρα Τρίπολης στην Λεωφόρο, σε ένα παιχνίδι όπου το Τριφύλλι ήθελε μόνο την νίκη και μπήκε τόσο δυνατά που... μπόρεσε να δεχθεί το γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο, με τρεις παίκτες του Αστέρα Τρίπολης να είναι μόνοι τους στο ύψος της μικρής περιοχής και τον Σουάρεθ να σκοράρει.

Ο Χατζηγιοβάνης εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Παπαδόπουλου, ισοφάρισε αλλά η αμφισβητούμενη απόφαση του Γκορτσίλα έβαλε ξανά τους Αρκάδες μπροστά στο σκορ στο φινάλε του ημιχρόνου. Κανένα από τα ριπλέι που έδωσε το συνδρομητικό δεν δείχνει ξεκάθαρη εικόνα, υπάρχει επαφή του Πούγγουρα στον Μπαράλες αλλά ο Αργεντινός φορ περισσότερο το κερδίζει και δίνει την δυνατότητα στον ρέφερι να το καταλογίσει.

Από την ισοφάριση του Χατζηγιοβάνη μέχρι και το φινάλε της αναμέτρησης το παιχνίδι έγινε μία πολιορκία του Παναθηναϊκού, όμως, το τρίτο γκολ για το Τριφύλλι δεν ήρθε ποτέ λόγω της αστοχίας των παικτών του και του τραγικής για ακόμη μία φορά διαχείρισης ενός παιχνιδιού από τον πάγκο. Είναι... μυθικά τα όσα συμβαίνουν σε κάθε παιχνίδι.

ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΝ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΣΑΝ ΜΙΚΡΗ ΟΜΑΔΑ

Το παιχνίδι, βέβαια, θα μπορούσε να έχει διαφορετική τροπή και κατάληξη αν ο Γκορτσίλας δεν έδινε με τόσο μεγάλη ευκολία ένα πέναλτι τόσο αμφισβητούμενο. Το VAR του ζήτησε να το ξαναδεί, καθώς δεν συμφωνούσε, αλλά εκείνος το είχε πάρει απόφαση. Η απόφαση του, όμως, δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη σε κανέναν.

Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα για το Τριφύλλι στα χρόνια του Γιάννη Αλαφούζου. Οι Έλληνες διαιτητές, διότι με τους ξένους τα πράγματα είναι σαφώς πιο νορμάλ, τον σφυρίζουν ως μικρή ομάδα. Δεν τον σέβονται. Τόσο απλά. Και δεν τον σέβονται διότι είναι διοικητικά αδύναμος, έχει έναν μεγαλομέτοχο που μέσα σε όλα τα άλλα, δεν μπορεί να προστατεύσει την ομάδα του. Προσοχή. Δεν λέμε να κάνει πράγματα τα οποία δεν αρμόζουν στο dna του συλλόγου, αλλά να βρει τον τρόπο να συμπεριφέρονται στον Παναθηναϊκό όπως ακριβεί πρέπει και θέλει. 50-50. Στο Καραϊσκάκη υπήρχε ποτέ περίπτωση να δώσει ο Γκορτσίλας αυτό το πέναλτι; Στην Τούμπα; Στο ΟΑΚΑ;

ΚΟΟΥΤΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ ΜΕ ΔΥΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥΣ;

Μετά το 2-2 ο Παναθηναϊκός πίεσε ασφυκτικά και οι παίκτες του είχαν την υπομονή να γυρίζουν την μπάλα, να φτάνουν στο επιθετικό τρίτο με αξιώσεις, με έναν φοβερό Νιάς, με έναν πολύ καλό Βιγιαφάνιες και τον Χατζηγιοβάνη μέχρι το 75῾ να κάνει παιχνίδι από τα δεξιά και να δημιουργεί ρήγματα. Το Τριφύλλι πίεσε με ορθολογισμό, με την μπάλα κάτω και έφτιαξε τρεις φάσεις για γκολ. Όταν, όμως, δεν μπορείς να τελειώσεις αυτές τις κλασσικές ευκαιρίες, δεν μπορείς να έχεις απαιτήσεις. Χουάνκαρ, Πούγγουρας και φυσικά ο Σανκαρέ σε ένα τρομερό τετ α τετ, έπρεπε να είχαν σκοράρει. Δεν το έκαναν και ο Παναθηναϊκός το πλήρωσε ακριβά.

Από κει και πέρα, είναι μεγάλη αμαρτία να μην έχει συνέντευξη Τύπου μετά τα παιχνίδια. Να ρωτήσουμε τον Λάζλο Μπόλονι αν του έχει απαγορεύσει κάποιος να παίζει ταυτόχρονα με Μακέντα και Καρλίτος όταν... καίγεται για να σκοράρει. Σε ένα ματς όπου η νίκη ήταν μονόδρομος, στο 65᾽ο Ρουμάνος προπονητής έβγαλε τον Ιταλό που ήταν καλός και έβαλε τον Ισπανό. Αυτό το ρημάδι το 4-4-2 δεν υπάρχει; Αν δεν θέλει, ας έβαζε τον Μακέντα αριστερό, όπως το είχε κάνει πέρυσι σε ένα ντέρμπι με την ΑΕΚ ο Δώνης και γύρισε την παρτίδα. Δεν βγάζεις έξω τον πρώτο σου σκόρερ. Αφήνεις μέσα τους καλύτερους σου εκτελεστές από την στιγμή που κυκλοφορείς την μπάλα καλά, πρέπει να έχεις κοντά στην περιοχή τους πιο ποιοτικούς.

Έβγαλε και τον καταπληκτικό Αλεξανδρόπουλο, άφησε την μεσαία γραμμή με Σανκαρέ και Βιγιαφάνιες και κάπου εκεί λες δεν μπορεί, είναι ένα... Matrix αυτό που ζούμε σε κάθε παιχνίδι.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΟΥ ΝΤΡΕΟΣΙ, ΜΕ ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΣΕ ΕΠΤΑ ΜΑΤΣ!

Για το ότι ο Παναθηναϊκός πήγε να παίξει στα πλέι οφ με τον Μπόλονι στον πάγκο, ο οποίος έχει χάσει τα αποδυτήρια από τον Γενάρη, δεν μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του κατά την διάρκεια των αγώνων και πλέον... βράζουν άπαντες στο Κορωπί με την νοοτροπία μικρής ομάδας που έχει περάσει στους πράσινους, δεν φταίει ο ίδιος. Η ευθύνη βαραίνει τον Πιερ Ντρεοσί. Τον Γάλλο GM που λειτούργησε με το θυμικό και κράτησε τον άνθρωπο που τον έφερε στον σύλλογο κόντρα στην ρημάδα την ποδοσφαιρική λογική. Εκείνος έπεισε τον Αλαφούζο να τον κρατήσει, όταν ο Μπόλονι είχε... τελειώσει μετά την ήττα από τον ΠΑΣ για το πρωτάθλημα.

7 αγώνες μέχρι τώρα στο μίνι πρωτάθλημα και ο Παναθηναϊκός έχει μία νίκη. Τι άλλο να πούμε και τι άλλο να συζητήσουμε; Η ΑΕΚ πετάει το εισιτήριο από το παράθυρο και το Τριφύλλι έχει... τρύπια τα χέρια και δεν μπορεί να το πάρει αυτός.

Ο ΠΑΟΚ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΑΘΗΝΑΙΚΟ ΝΤΕΡΜΠΙ... ΤΕΛΙΚΟ ΤΩΝ ΠΛΕΙ ΟΦ!

Στο τέλος θα... βασιλεύσει είτε ο τυφλός είτε ο μονόφθαλμος. Να είναι καλά ο ΠΑΟΚ, ο οποίος έκανε το δώρο της χρονιάς στον Παναθηναϊκό. Αν η ΑΕΚ νικούσε απόψε στο ΟΑΚΑ, όλα θα είχαν τελειώσει. Μέσα στην ανημποριά τους, οι πράσινοι με αυτόν τον βαθμό μείωσαν στο -3 από την Ένωση, την οποία υποδέχονται την Κυριακή στην Λεωφόρο. Αν νικήσουν πατάνε στην τέταρτη θέση και μετά όλα θα είναι στα πόδια τους και ας έχουν πιο δύσκολο πρόγραμμα. Άρη εκτός, Ολυμπιακό εντός ενώ το σύνολο του Χιμένεθ έχει ματς στην Τρίπολη και ολοκληρώνει την σεζόν με τον Άρη στο ΟΑΚΑ. Θεωρητικά, βέβαια, μιλώντας, καθώς και οι δύο ομάδες δεν βλέπονται φέτος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.