Άρης: Τα επτά γκολ σε έξι αγώνες είναι πολλά…

Άρης: Τα επτά γκολ σε έξι αγώνες είναι πολλά…

Άρης: Τα επτά γκολ σε έξι αγώνες είναι πολλά…

bet365

Στατιστική και επιστήμη σηκώνουν τα χέρια ψηλά με τη χαμηλή παραγωγικότητα του Άρη στα Playoffs η οποία δεν εξηγείται από τις φάσεις που δημιουργεί αλλά και δέχεται, αιτιολογείται όμως από το επίπεδο σοβαρότητας των ατομικών λαθών.

Η αλήθεια είναι ότι τα ατομικά λάθη δεν μπαίνουν απλά στην εξίσωση αλλά τοποθετούνται σε κυρίαρχη θέση διότι είναι ο μοναδικός τρόπος ερμηνείας του χαμηλού επιπέδου αποτελεσματικότητας του Άρη στους έξι αγώνες στα Playoffs το οποίο έφερε μόλις επτά βαθμούς. Αποτελεί τον μοναδικό τρόπο εξήγησης γιατί βάσει άλλων στατιστικών στοιχείων, είναι αδύνατο να αιτιολογηθεί αυτό που ζουν οι «κίτρινοι» στην τελική φάση του Πρωταθλήματος. Προφανώς παίζει ρόλο η κούραση που βγάζουν σαν ομάδα, η αδιαμφισβήτητη αλλοίωση του παιχνιδιού τους λόγω της περιορισμένης ενέργειας, αλλά αυτό δεν ισχύει μόνο για τους ίδιους αλλά και για τις υπόλοιπες ομάδες οι οποίες επίσης δείχνουν εξαντλημένες.

Ο Άρης πληρώνει λάθη σαν αυτό που έκανε ο Λίντσεϊ Ροζ τόσο στον πρόσφατο αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης ή στην εντός έδρας αναμέτρηση με την ΑΕΚ όπου υπέπεσε σε δύο πέναλτι. Λάθη όπως του Εμάνουελ Σάκιτς στο παραδοσιακό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον ΠΑΟΚ το οποίο εν τέλει είχε πολύ βαρύ τίμημα. Αυτά του έχουν κοστίσει…

Γιατί βάσει στατιστικής δεν ερμηνεύονται οι ήττες, ούτε το γεγονός ότι έχει πετύχει λιγότερα γκολ (6) σε σχέση με τις φορές (7) που παραβιάστηκε η εστία του. Καταρχήν, για τη δεύτερη καλύτερη άμυνα της Interwetten Superleague στην κανονική διάρκεια, τα επτά γκολ που δέχθηκε σε έξι αγώνες Playoffs είναι πάρα πολλά έπειτα από τα 16 που «μέτρησε» σε σύνολο 26 αγώνων πριν την τελική φάση. Προφανώς παίζει ρόλο το επίπεδο των αντιπάλων.

Ο Άρης δέχεται εύκολα γκολ αλλά βάζει με δυσκολία κι αυτό το συμπέρασμα αναδεικνύεται μέσα από τη στατιστική. Στους έξι τελευταίους αγώνες μέτρησε 70 τελικές προσπάθειες εκ των οποίων οι 35 έγιναν μέσα από την περιοχή, αλλά δεν βρήκε δίχτυα περισσότερες από επτά φορές. Δηλαδή, βάζει ένα γκολ ανά (περίπου) έντεκα τελικές προσπάθειες. Το ποσοστό των αντιπάλων του είναι πολύ ανώτερο καθώς είχαν 39 τελικές προσπάθειες, οι 20 έγιναν μέσα από την περιοχή και στις επτά σκόραραν. Βέβαια, δεν είναι ίδιες όλες οι τελικές προσπάθειες καθώς διαφέρει η ποιότητα της κάθε φάσης υπό την έννοια ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ της χαμένης ευκαιρίας του Μπρούνο Γκάμα στην Τρίπολη σε σχέση με την ευκαιρία του Χερόνιμο Μπαράλες ή αυτής του Ριέρα.

Η ουσία για τον Άρη αλλά και ο λόγος που δεν έχει εξασφαλίσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο είναι ότι δε μετουσιώνει τη δημιουργικότητά του κι ενώ ήταν από τις καλύτερες ομάδες στην άμυνα, λόγω των ατομικών λαθών, έγινε ευάλωτος. Αν αυτό αλλάξει στην επανέναρξη των Playoffs θα διευκολύνει τον εαυτό του. Αν όχι, θα προσθέσει περισσότερη πίεση στο μυαλό του…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα