Με τον σχηματισμό που κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις και με την... ΕΠΣ Τάμπερε

Με τον σχηματισμό που κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις και με την... ΕΠΣ Τάμπερε

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για ένα… γνήσιο και δίκαιο 0-0 στον αγώνα ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός, αλλά και για πολλά θέματα με τη διαιτησία που θυμάται από πέρυσι και σχετίζονται με τις δύο ομάδες.

Λέστερ - Κρίσταλ Πάλας: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Να λοιπόν που ο ΠΑΟΚ έπαιξε με έναν ακόμη παίκτη στην άμυνα, ακόμη και με αυτόν τον Παναθηναϊκό! Δεν το πίστευα πριν το ματς, αλλά ο προπονητής ζύγισε όλα τα δεδομένα και πήρε αυτή την απόφαση. Πάντα ο προπονητής ξέρει περισσότερα.

Αποτέλεσμα: Ένα αυθεντικό, σχετικά δίκαιο και γνήσιο… 0-0, σε παιχνίδι με τις δύο ομάδες να κάνουν 2-3 φάσεις και περίπου 140 λάθη!

«Ο ΠΑΟΚ κράτησε το μηδέν για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι έπειτα από ένα χρόνο. Και τότε έπαιζε στα πλέι οφ και τότε έπαιζε με τρία στόπερ». Αυτή η πληροφορία μεταδόθηκε. Όχι ολόκληρη όμως… Πέρυσι και σε αυτά τα ματς, ο ΠΑΟΚ έφερε… 0-0, 0-1 και 0-0! Να τα λέμε και να τα γράφουμε όλα, για να έχουμε και πλήρη εικόνα! Κρατούσε ο ΠΑΟΚ το μηδέν με τρία στόπερ, αλλά σε αυτά και σε άλλα ματς με μικρότερους αντιπάλους, πόσα γκολ έβαζε; Πόσες φάσεις δημιουργούσε;

Αυτή είναι η κατάσταση στον ΠΑΟΚ, σε ομάδα με πολλές ελλείψεις χαρακτηριστικών, με ανισσόροπο ρόστερ που οδηγεί –λόγω ανάγκης- σε… άλλους δρόμους από αυτούς που ήθελε να βαδίσει ένας νέος προπονητής όπως ο Γκαρσία. Σε αυτές τις καταστάσεις, μία ομάδα που ακόμη ψάχνει ταυτότητα και αναγκάζεται να πάρει τέτοιες αποφάσεις, κάτι κερδίζει, αλλά και κάτι χάνει… Τώρα ο ΠΑΟΚ «κερδίζει» τις λιγότερες φάσεις πίσω. Χάνει όμως τη δημιουργία μπροστά.

Αλήθεια, πιστεύει κανείς ότι αυτή η ομάδα θα «έβγαζε» τη χρονιά και τα 20 περίπου ματς με μικρομεσαίους , παίζοντας στο όριο του… 0-0; Αυτό υποστηρίζουν όλοι όσοι «αποθεώνουν» τον συγκεκριμένο σχηματισμό, σε αυτόν τον ΠΑΟΚ;

Για πρώτη φορά χθες ο Γκαρσία αναγκάστηκε να παίξει ΚΑΙ με τους τέσσερις 20χρονους. Ποτέ δεν έπαιξαν μαζί βασικοί στους άνδρες Λύρατζης, Τζόλης, Μιχαηλίδης και Τσιγγάρας. Ελάχιστα έχουν παίξει μαζί οι δύο αμυντικοί μέσοι, Ντόουγκλας-Τσιγγάρας.

Παρολ’ αυτά (χωρίς τον πολυτιμότερό του τελευταία Αντρίγια Ζίβκοβιτς) ο ΠΑΟΚ ήταν καλός στο πρώτο μέρος. Κράτησε τους αντιπάλους πολύ μακριά από την περιοχή του και έβγαλε 4-5 γρήγορες επιθέσεις που όμως δεν κατέληξαν σε μεγάλες φάσεις, μια και –μεταξύ άλλων- ο Ελ Καντουρί έπαθε και πάλι… ναυτία στην αντίπαλη περιοχή όταν ήταν να βγει τετ α τετ.

Στο δεύτερο μέρος δεν παίχθηκε κανονικό ποδόσφαιρο και στο τέλος το… ροντέο βόλεψε τον Παναθηναϊκό, που… δεν είχε να χάσει και πολλά.

Εκεί βέβαια, στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Γκεστράνιους δεν είδε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ, σε μία πολύ δύσκολη φάση, όπου όμως ο Κρμέντσικ δεν πέφτει μόνος του.

* Στην περσινή σεζόν και μετά το ΠΑΟΚ-ΠΑΟ 2-2 που κρίθηκε με το πέναλτι στο τέλος, όλοι όσοι εκπροσωπούσαν τους πράσινους επίσημα και ανεπίσημα με ΠΡΩΤΟ και καλύτερο τον Δώνη, μίλησαν ΜΕΣΑ στην Τούμπα, για… «τη διαιτησία του αγώνα και για συμμορία που κυνηγάει τον Παναθηναϊκό»!

Μίλησε για συμμορία, μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ!!

Όλα αυτά για αγώνα όπου υπήρχε καθαρό πέναλτι-γκρέμισμα του Κουρμπέλη στον Κρέσπο, σε καθυστερήσεις που δικαιολογούνταν απόλυτα από κίτρινη στον Διούδη μέσα στις καθυστερήσεις. Τι άλλο είπε ο Δώνης δημιουργώντας εντυπώσεις που υιοθέτησαν πολλοί άλλοι «πράσινοι» έχοντας στόχο ΚΑΙ τον ΠΑΟΚ; Ότι πριν το πέναλτι, είχε γίνει φάουλ στον Περέα! Μέσα από το βίντεο αποδείχθηκε ότι το υποτιθέμενο φάουλ στον Περέα, είχε γίνει στο 89΄ ενώ το πέναλτι στο 90+5΄.

ΚΑΝΕΙΣ τους στην πορεία δεν βγήκε να παραδεχθεί ότι έκανε λάθος… Οι βρώμικες εντυπώσεις όμως σε βάρος του ΠΑΟΚ έμειναν!

Φέτος και μετά το 0-0, ο προπονητής, αλλά και ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού, ΜΕΣΑ στην Τούμπα μίλησαν για καμένους φούρνους και για αγορασμένες Ενώσεις και προσπάθησαν να πείσουν ότι για ένα πλεονέκτημα που κακώς κόπηκε από τον Φιλανδό διαιτητή σε υποσχόμενη επίθεση:

  1. Ο Παναθηναϊκός θα έβαζε γκολ,
  2. Ο Παναθηναϊκός θα κέρδιζε παρά το ότι το ματς ήταν στο 79΄
  3. Ο Παναθηναϊκός χάνει την Ευρώπη από αυτό το σφύριγμα!

Αυτά ειπώθηκαν μετά από ένα σφύριγμα του διαιτητή που ΔΙΕΚΟΨΕ τη φάση, μία απόφαση που οδήγησε Βαρέλα-Μιχαηλίδη να σταματήσουν και τον Πασχαλάκη να κάνει χαλαρή έξοδο χωρίς καν να σηκώσει τα χέρια… Γκολ δεν υπάρχει!

Προσπαθούν να πείσουν ότι από αυτή την απόφαση του Γκεστράνιους (τι σχέση έχει με φούρνους και Ενώσεις;) χάνουν την Ευρώπη! Αν δεν είναι αυτή προπαγάνδα ποια είναι;

Πάντα σε ματς με τον ΠΑΟΚ και ενώ ΠΕΡΥΣΙ αλλά και ΦΕΤΟΣ δεν είπαν τίποτα, ή τέλος πάντων αντέδρασαν με… χρονοκαθυστέρηση και χωρίς να δημιουργούν ανάλογες εντυπώσεις, για όσα «έπαθαν» στο Καραϊσκάκη;

Ο Παναθηναϊκός για τον ΠΑΟΚ απαγορεύεται να παίζει τέτοιο παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός για τον ΠΑΟΚ

Τέλος πάντων αν στον Παναθηναϊκό με αυτήν την ομάδα η οποία σε έξι ματς πλέι οφ πέρασε συνολικά το κέντρο περίπου… 12 φορές και δημιούργησε σε 540 αγωνιστικά λεπτά, οκτώ με δέκα τελικές σε βάρος των αντιπάλων, ΑΝ θεωρούν ότι χάνουν την Ευρώπη από τα σε βάρος τους λάθη στο Καραϊσκάκη τα οποία όμως ΔΙΟΡΘΩΘΗΚΑΝ από το VAR, από το ανύπαρκτο πέναλτι που κέρδισε ο Άρης στη Λεωφόρο το οποίο όμως ΧΑΘΗΚΕ και από ένα πλεονέκτημα σε υποσχόμενη επίθεση στην Τούμπα, τότε οκ!

Πρόβλημά τους! Για φέτος αλλά και για του χρόνου! Αν δεν καταλαβαίνουν τι πραγματικά τους φταίει, τότε δεν πρόκειται και να το διορθώσουν ενόψει της νέας χρονιάς…

Ας συνεχίσουν να πιστεύουν ότι ο ΠΑΟΚ που πρωτοστάτησε για το VAR και τους ξένους διαιτητές, έχει… καλές σχέσεις με την ΕΠΣ Τάμπερε και γι’ αυτό δεν κέρδισαν στην Τούμπα, είμαστε σίγουροι τι… Παναθηναϊκό θα δούμε και τη νέα σεζόν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.