Αστέρας Τρίπολης - Άρης 1-1 (vids)

Αστέρας Τρίπολης - Άρης 1-1 (vids)

bet365

O Aρης αν και προηγήθηκε με τον Μαντσίνι δεν κατάφερε να φύγει νικητής από την Τρίπολη (1-1 ο Αστέρας με αυτογκόλ του Ρόουζ), όμως ο βαθμός που πήρε τον διατηρεί στη 2η θέση και παράλληλα βρέθηκε ακόμη πιο κοντά στην εξασφάλιση του ευρω-εισιτηρίου.

Ο Αστέρας Τρίπολης έκοψε τη φόρα του Άρη με το ισόπαλο αποτέλεσμα (1-1) το οποίο διαμορφώθηκε από τα τέρματα των Μαντσίνι, Μπαράλες. Δικαίως ο Άρης φωνάζει για τον μη καταλογισμό πέναλτι στην τελευταία φάση του αγώνα.

Στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, οι δύο ομάδες ήταν συντηρητικές στον τρόπο παιχνιδιού τους, δείχνοντας μεγαλύτερη προσοχή στη διαφύλαξη του μηδέν στην άμυνα. Ο Άρης βρήκε γκολ με τον Ντάνιελ Μαντσίνι, ενώ ο Αστέρας απάντησε με τον Χερόνιμο Μπαράλες. Έντονα και δικαιολογημένα παράπονα από τους «κίτρινους» για την τελευταία φάση του αγώνα σε μαρκάρισμα του Πασαλίδη στον Μπερτόγλιο όπου υπήρξε ανατροπή.

Έτσι έπαιξαν

Το πλάνο του Άκη Μάντζιου εμπεριείχε αλλαγές με τις επιστροφές των Μπρούνο Γκάμα, Χαβιέρ Ματίγια αλλά και την τοποθέτηση του Ματέο Γκαρσία σε ελεύθερο ρόλο αντί του Φακούντο Μπερτόγλιο ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στον δικέφαλο. Στο 4-2-3-1 των «κίτρινων», ο Ντάνιελ Σούντγκρεν επέστρεψε στο δεξί άκρο της άμυνας. Η έκπληξη του Μίλαν Ράσταβατς στο αρχικό σχήμα είχε να κάνει με την παρουσία του 19χρονου στόπερ, Γιάννη Χριστόπουλου. Στο 4-2-3-1 του Αστέρα, ο Μπαράλες ήταν στην κορυφή της επίθεσης, οι Σίτο-Τιλίκα και Ριέρα η μεσοεπιθετική γραμμή και οι Μουνάφο, Βαλιέντε τα αμυντικά χαφ.

Ημίχρονο που ήδη ξεχάστηκε

Με την ταχύτητα στο… slowmotion στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, οι δύο ομάδες πρόσφεραν ένα κακό πρώτο 45λεπτο. Ο Άρης έμοιαζε να παίζει δίχως ενέργεια, προσπάθησε να απειλήσει μέσα από τις στημένες φάσεις και με εξαίρεση μια εκτέλεση φάουλ του Χαβιέρ Ματίγια στο 42’ μάλλον δεν είχε να επιδείξει το παραμικρό στο πρώτο μέρος. Δεν είχε ταχύτητα σκέψης και εκτέλεσης, ακόμη και σε προϋποθέσεις που του δημιουργήθηκαν στο transition παιχνίδι αναλώθηκε σε κακές επιλογές ή σε πάσες δίχως ουσία. Ακόμη κι όταν δόθηκε η εντολή να πάρει όλη την αριστερή πλευρά ο Κριστιάν Γκάνεα και να παίξει σε ρόλο δεύτερου φορ (πίσω από τον Μάνο) ο Μπρούνο Γκάμα, δεν άλλαξε κάτι. Ο Άρης συνέχισε να αλλάζει πολλές πάσες και δεν μπόρεσε να διασπάσει την άμυνα του αντιπάλου του.

Ο Αστέρας δεν πήγε πίσω. Ζήτησα να έβγαλε 2-3 καλές συνεργασίες στο πρώτο ημίχρονο. Στις δύο, ο Ριέρα ήταν ο τελικός αποδέκτης όπου στην πρώτη (10’) έστειλε την μπάλα στην κερκίδα και στη δεύτερη (22’) προσπάθησε ανεπιτυχώς να κρεμάσει τον Χουλιάν Κουέστα από πλάγια θέση, εντός περιοχής. Οι γηπεδούχοι αναγκάστηκαν να κάνουν την πρώτη αλλαγή καθώς ο Σουάρεθ αντικαταστάτη στο 39’ από τον Πασαλίδη, λόγω τραυματισμού.

Το… 0/3 του Ριέρα

Το πρώτο τέταρτο του δεύτερου ημιχρόνου δεν επιφύλαξε τίποτε διαφορετικό από το πρώτο μέρος. Ο Άρης αύξησε το ποσοστό κατοχής μπάλας αλλά δεν είχε ουσιαστικές ευκαιρίες με εξαίρεση ένα σουτ του Μαντσίνι στο 54ο λεπτό. Αντιθέτως, ο Αστέρας είχε μοναδική ευκαιρία καθώς ο Ριέρα βρέθηκε απέναντι στον Κουέστα, έπειτα από σοβαρό λάθος του Ροζ, αλλά ο Ισπανός πέταξε στα σκουπίδια την 3η σπουδαία στιγμή του στο παιχνίδι και πέντε λεπτά αργότερα αντικαταστάθηκε.

Στο 60ο λεπτό οι προπονητές προχώρησαν στις πρώτες ουσιαστικές παρεμβάσεις τους στο παιχνίδι καθώς ο Μίλαν Ράσταβατς άλλαξε τη μεσοεπιθετική γραμμή του και αναζήτησε περισσότερη δύναμη στον άξονα της μεσαίας γραμμής με τη χρησιμοποίηση του Ιγκλέσιας. Ο δε Άρης επίσης έψαξε περισσότερη ένταση και ταχύτητα στο παιχνίδι του με την είσοδο στον αγώνα των Τζέγκο, Σίλβα αντί των Ματίγια, Ματέο Γκαρσία.

Ο Μαντσίνι τον έβαλε μπροστά

Μετά τις αλλαγές ο Άρης απέκτησε ταχύτητα στο παιχνίδι του, έψαξε με περισσότερες αξιώσεις το γκολ και στο 68’ ο Μπρούνο Γκάμα έχασε σπουδαία ευκαιρία σε μία φάση που άρχισε από λάθος του Ιγκλέσιας. Ο Πορτογάλος ήταν ο δημιουργός έξι λεπτά αργότερα με την εξαιρετική κάθετη πάσα που πέρασε στον Ντάνιελ Μαντσίνι. Ο Αργεντίνος βγήκε κερδισμένος από την κόντρα που έβαλε ο Πασαλίδης κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (0-1) στο 74ο λεπτό.

Ο Μάνος στην κερκίδα, ο Μπαράλες στα δίχτυα

Ο Δημήτρης Μάνος πέταξε στα σκουπίδια μοναδική ευκαιρία για να «τελειώσει» το παιχνίδι στο 79’ όταν στο transition παιχνίδι της ομάδας του είχε «εύκολο» σουτ από το ύψος του πέναλτι αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ο Αστέρας ισοφάρισε με γκολ… καρμπόν με τον αγώνα του Πρωταθλήματος. Και πάλι στο transition παιχνίδι, ίδια κίνηση από τον επιθετικό με τη διαφορά ότι τότε ήταν ο Ριέρα, αυτή τη φορά όμως ήταν ο Μπαράλες ο οποίος πρόλαβε τον Ροζ και με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-1). Ο Αργεντίνος λίγο έλειψε να γράψει και την ανατροπή για τον Αστέρα στο 87’ αλλά ο Χουλιάν Κουέστα έκανε τρομερή (διπλή) απόκρουση.

Ο Φωτιάς έβαλε… φωτιά

Το παιχνίδι απέκτησε τρομερό ρυθμό στα τελευταία δέκα λεπτά με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν το γκολ της νίκης. Ένα σουτ του Φακούντο Μπερτόγλιο δεν απείλησε τον Τσιφτσή, ενώ ο ένα λεπτό αργότερα ο Άλβαρεζ έβαλε σωτήρια το σώμα του σταματώντας την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα μετά από κεφαλιά του Μπερτόγλιο. Στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Μπερτόγλιο είχε ξεκάθαρη ευκαιρία για να σκοράρει, ο Πασαλίδης τον πάτησε αλλά ο Φωτιάς όχι μόνο δεν έδωσε τίποτε αλλά δεν είδε τη φάση στο VAR και σφύριξε το τέλος του αγώνα!

MVP: Ο Χουλιάν Κουέστα κράτησε τον Άρη στο τετ α τετ με τον Ριέρα αλλά και με την εντυπωσιακή διπλή απόκρουση στο 87’

Στο ύψος του: Ο Μπαράλες σκόραρε μετά από οκτώ παιχνίδια, ισοφάρισε για την ομάδα του και γενικώς έκανε εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο

Ο «αδύναμος κρίκος»: Ο Λίντσεϊ Ροζ βρίσκεται σε παρατεταμένο ντεφορμάρισμα και φέρει ευθύνη στο γκολ του Αστέρα.

Η «γκάφα»: Αυτή του Λίντσεϊ Ροζ στο 56’ από την οποία βγήκε τετ α τετ ο Ριέρα αλλά δεν αξιοποίησε την ευκαιρία.

Το «στραγάλι»: Ο διαιτητής Φωτιάς δεν έδωσε πέναλτι στην τελευταία φάση του αγώνα όπου ο Πασαλίδης πάτησε τον Μπερτόγλιο την ώρα που ο Αργεντίνος ετοιμαζόταν να εκτελέσει από το ύψος της μικρής περιοχής.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Βάσει της εικόνας των δύο ομάδων, η ισοπαλία είναι δίκαιο αποτέλεσμα αλλά ο Άρης έχει κάθε δικαίωμα να φωνάζει για την τελευταία φάση όπου δεν του δόθηκε πέναλτι.

Οι συνθέσεις:

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Κώτσιρας, Αλβάρεζ, Χριστόπουλος, Σουάρεθ (39’ Πασαλίδης), Βαλιέντε (60’ Ιγκλέσιας), Μουνάφο, Τιλίκα (90’ Κρεσπί), Σίτο (61’ Αλί Μπαμπά), Ριέρα (61’ Γκόμεζ) , Μπαράλες.

ΑΡΗΣ (Γιώργος Χωριανόπουλος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Ροζ, Δεληζήσης, Γκάνεα, Λούκας Σάσα, Ματίγια (63’ Τζέγκο), Γκαρσία (63’ Σίλβα), Γκάμα (89’ Μπερτόγλιο), Μαντσίνι, Μάνος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα