Μίκαελ Ένινγκ στο gazzetta.gr: «Από τον Άρη ζήτησα μόνο τα χρήματα που δούλεψα, εύχομαι να τερματίσει δεύτερος στο πρωτάθλημα»

Μίκαελ Ένινγκ στο gazzetta.gr: «Από τον Άρη ζήτησα μόνο τα χρήματα που δούλεψα, εύχομαι να τερματίσει δεύτερος στο πρωτάθλημα»

Δημήτρης Σαμόλης
Μίκαελ Ένινγκ στο gazzetta.gr: «Από τον Άρη ζήτησα μόνο τα χρήματα που δούλεψα, εύχομαι να τερματίσει δεύτερος στο πρωτάθλημα»

bet365

Ο Μίκαελ Ένινγκ μιλάει στο gazzetta.gr για τη θητεία του στον Άρη, για την προσφυγή του στη FIFA διεκδικώντας χρήματα «μόνο για το διάστημα που δούλεψα» και υποστηρίζει ότι πολύ ευχαρίστως θα επέστρεφε στην Ελλάδα.

Στις 16 Οκτωβρίου 2019 η ΠΑΕ Άρης ευχήθηκε καλή τύχη στον Μίκαελ Ένινγκ, επισημοποιώντας έτσι τη συνεργασία των δύο πλευρών. Στις 21 Σεπτεμβρίου 2020 ανακοινώθηκε το «διαζύγιο» με τον Γερμανό προπονητή, ο οποίος στο μεσοδιάστημα είχε ανανεώσει το συμβόλαιό του για 1+1 χρόνια, μετά τη σεζόν 2019-2020 κατά την οποία είχε απολογισμό 12 νίκες, 12 ισοπαλίες και 12 ήττες.

Η εφετινή αγωνιστική περίοδος ξεκίνησε με νίκη για τον 56χρονο τεχνικό. Στην 1η αγωνιστική της Super League οι «κίτρινοι» νίκησαν 3-1 τη Λαμία, ενώ ακολούθησε το ευρωπαϊκό νοκ άουτ παιχνίδι με την Κόλος Κοβαλίβκα από την Ουκρανία, στο πλαίσιο του β' προκριματικού γύρου του Europa League. Ο νικητής περνούσε στην επόμενη φάση, ο ηττημένος έμενε εκτός Ευρώπης.

Στις 17 Σεπτεμβρίου 2020 ο Άρης ηττήθηκε 1-2 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και τέσσερις ημέρες μετά ανακοινώθηκε η απόλυση του Ένινγκ. Πέρασαν από τότε έξι μήνες και 30 μέρες και ο Γερμανός, έχοντας λύσει τις οικονομικές του διαφορές με τον Άρη μέσω της FIFA, μιλάει στο gazzetta.gr. Από την Ουγγαρία όπου βρίσκεται, ως τεχνικός της Ουίπεστ, με την οποία μάλιστα έχει φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου (θα παίξει κόντρα στη Βίντι), καταθέτει τη δική του εκδοχή για την προσφυγή του στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου. Αναφέρεται στην απομάκρυνσή του από τον Άρη, τον οποίο πάντως εξακολουθεί και υποστηρίζει, και δηλώνει ανοιχτός για επιστροφή σε ελληνικό πάγκο.

«Έκπληκτος όταν ενημερώθηκα πως θα φύγω»

Κ. Ένινγκ, επιστρέψατε στην Ουγγαρία μετά τη θητεία στη Βάσας. Μετά την αποχώρηση από τον Άρη, υπογράψατε στην Ουίπεστ, με την οποία μάλιστα φτάσατε στον τελικό του Κυπέλλου. Πώς προέκυψε το ενδιαφέρον της Ουίπεστ;

«Αρχικά να σας πω ότι έμεινα έκπληκτος όταν ενημερώθηκα πως θα φύγω από τον Αρη. Έμεινα στη Θεσσαλονίκη περίπου 1,5 μήνα για να μαζέψω τα πράγματά μου, να λύσω κάποια διαδικαστικά θέματα με τον Άρη. Επέστρεψα στη Γερμανία και τότε προέκυψε η Ουίπεστ που έψαχνε προπονητή. Μου αρέσει να δουλεύω, θεώρησα ότι ήταν καλή η στιγμή να πω το "ναι". Έχω υπογράψει μέχρι το τέλος της σεζόν. Η Ουίπεστ είναι μεγάλη ομάδα στην Ουγγαρία. Από τότε που ανέλαβα έχουμε μαζέψει 31 βαθμούς σε 17 παιχνίδια και πράγματι περάσαμε στον τελικό του Κυπέλλου».

Συγκρίνοντάς με το ελληνικό, ποιο είναι το επίπεδο του ποδοσφαίρου στην Ουγγαρία;

«Μοιάζει με το ελληνικό. Φυσικά παλαιότερα, το '60 και το '70, θα γνωρίζετε πόσο δυνατές ομάδες είχε αυτή η χώρα. Τώρα η κυβέρνηση της Ουγγαρίας έχει επενδύσει πολλά χρήματα στο ποδόσφαιρο. Έχει μάλιστα αναλάβει το Euro U21. Όλα τα γήπεδα είναι νέα και δυστυχώς πρέπει να πω ότι οι εγκαταστάσεις είναι καλύτερες σε σχέση με την Ελλάδα».

Πώς είναι η κατάσταση με τον κορονοϊό;

«Ακόμα απαγορεύεται να μπουν στα γήπεδα οι θεατές, αλλά έχουν ήδη εμβολιαστεί 3 εκατ. άνθρωποι. Θεωρώ ότι έως τον τελικό του Κυπέλλου που θα γίνει στις 3 Μαΐου, όποιος έχει κάνει εμβόλιο θα μπορεί να μπει στο γήπεδο. Όλος ο κόσμος στην Ουγγαρία θέλει να εμβολιαστεί».

Σας αρέσει η ζωή στη Βουδαπέστη;

«Είναι μια από τις ομορφότερες χώρες στον κόσμο. Μου αρέσει πολύ εδώ, υπάρχει ποιότητα στη ζωή. Ο κόσμος ενδιαφέρεται για το ποδόσφαιρο. Για να το πω πιο σωστά, τρελαίνεται για το ποδόσφαιρο. Οι έξι από τις 12 ομάδες της πρώτης κατηγορίας έχουν έδρα τη Βουδαπέστη».

«Ήταν λάθος πως ζήτησα τα χρήματα όλου του συμβολαίου. Χάρισα χρήματα στον Άρη»

Συνεργάζεστε και με τον Έλληνα αμυντικό, τον Γιώργο Κουτρουμπή...

«Τα πηγαίνει καλά. Παίζουμε με τρεις κεντρικούς αμυντικούς κι αυτός είναι ο ένας. Είναι έμπειρος και βοηθάει την ομάδα».

Έχετε κάποιον παίκτη που θεωρείτε ότι μπορεί να κάνει μεγάλη καριέρα;

«Ναι, τον Γεωργιανό Γκιόργκι Μπερίτζε. Είναι 24 ετών επιθετικός, πολύ γρήγορος, φανταστικός παίκτης. Αν είναι υγιής, είμαι βέβαιος πως θα κάνει μεγάλη καριέρα».

Πώς κρίνετε τη θητεία σας στον Άρη;

«Κατ' αρχήν πήγα στον Άρη λόγω της φιλίας και της γνωριμίας μου με τον Άγγελο Χαριστέα. Τότε που ανέλαβα ήταν χαμηλά η ομάδα και τη φέραμε πίσω στη ζωή. Κάναμε εξαιρετική δουλειά με τον Χαριστέα. Λόγω του κορονοϊού, την επόμενη σεζόν, έπρεπε να φτιάξουμε μια νέα ομάδα, χωρίς χρήματα λόγω και του ban από τη FIFA. Δεν είχαμε χρόνο να προετοιμάσουμε την ομάδα όπως έπρεπε για το ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Κόλος. Τώρα όμως αυτή η ομάδα που φτιάξαμε τα πηγαίνει τόσο καλά και μου αρέσει να τη βλέπω. Ειλικρινά εύχομαι τα καλύτερα».

Είναι αλήθεια ότι με την προσφυγή που κάνατε στη FIFA διεκδικήσατε το σύνολο του συμβολαίου σας μέχρι το καλοκαίρι του 2022;

«Δεν είναι αλήθεια. Είμαι ειλικρινής άνδρας. Στις 4 Ιανουαρίου 2021 προσέφυγα στη FIFA. Δεν είχα λάβει χρήματα μέχρι που απολύθηκα τον Σεπτέμβριο του 2020. Φτάσαμε σε συμφωνία να πληρωθώ μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2020 αλλά μόνο για το διάστημα που είχα δουλέψει, καθώς η ομάδα δεν ήταν σε θέση να τα δώσει όλα αμέσως. Όταν δεν πληρώθηκα ξανά, απευθύνθηκα εκ νέου στη FIFA και ο Άρης μού έδωσε τα χρήματα στις 28 Μαρτίου, ενώ η FIFA είχε αποφασίσει ότι ο Άρης έπρεπε να με πληρώσει έως τις 6 Απριλίου. Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι ζήτησα να λάβω μόνο χρήματα για τον χρόνο που δούλεψα. Δεν ξέρω γιατί γράφτηκαν αυτά τα πράγματα για εμένα. Ήταν λάθος πως ζήτησα τα χρήματα όλου του συμβολαίου. Χάρισα χρήματα στον Άρη».

Θα σκεφτόσασταν το ενδεχόμενο να ξαναδουλέψετε στην Ελλάδα;

«Θα ήθελα να γυρίσω, ναι. Θέλω να πω ότι απόλαυσα τη δουλειά μου στον Άρη και στην Ελλάδα. Επομένως αν μου δοθεί η δυνατότητα να επιστρέψω, με χαρά θα εξετάσω την πιθανότητα».

Από τότε που φύγατε από την Ελλάδα παρακολουθείτε το ελληνικό πρωτάθλημα; Ο Άρης κάνει εξαιρετική σεζόν και είναι δεύτερος.

«Είναι πολύ δυνατό το εφετινό πρωτάθλημα και έχει ενδιαφέρον. Εύχομαι να μείνει στη δεύτερη θέση μέχρι τέλους ο Αρης».

Ο Γιώργος Λέντζας στο 4ο επεισόδιο του Φανέλα by Gazzetta μας εξηγεί γιατί έγινε Αρης

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα