Άρης: Η απουσία του Γκάμα σημαίνει πιο πολλά από πέντε γκολ και δύο ασίστ

Άρης: Η απουσία του Γκάμα σημαίνει πιο πολλά από πέντε γκολ και δύο ασίστ

Άρης: Η απουσία του Γκάμα σημαίνει πιο πολλά από πέντε γκολ και δύο ασίστ

bet365

Ο Άκης Μάντζιος θα ζήσει με την αγωνία του ενδεχομένου απουσίας του Μπρούνο Γκάμα και στον αγώνα (18/4) με τον Παναθηναϊκό γιατί ξέρει την πολυεπίπεδη προσφορά του Πορτογάλου η οποία δεν περιορίζεται σ’ αυτό που δείχνουν οι αριθμοί.

Τα αποτελέσματα της μαγνητικής τομογραφίας έδειξαν ότι ο Μπρούνο Γκάμα υπέστη θλάση α’ βαθμού, γεγονός που καθιστά εξαιρετικά αμφίβολη τη συμμετοχή του στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Είναι προφανές ότι οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ του Πορτογάλου παρά την επιθυμία του ιδίου να αγωνιστεί και της διάθεσής του να δοκιμάσει το πόδι του προς τα τέλη της εβδομάδας και για την ακρίβεια, ένα 24ώρο πριν ο Άκης Μάντζιος ανακοινώσει την αποστολή για την Αθήνα. Τούτο έχει να κάνει περισσότερο με το γεγονός ότι ο ίδιος αντιλαμβάνεται τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έχει στην ομάδα, ενδεχομένως να επηρεάστηκε και από την πρόσφατη εντός έδρας ήττα από την ΑΕΚ η οποία επανέφερε την πίεση στον οργανισμό του Άρη.

Εκεί εξάλλου αναδείχθηκε η πρώτη συνέπεια της απουσίας του 34χρονου ποδοσφαιριστή. Δεν αμφισβητείται η διάθεση αλλά και η προσπάθεια της μεσοεπιθετικής γραμμής, έλειψε όμως η φαντασία και η ποδοσφαιρική καλλιτεχνία που συνηθίζει να προσφέρει ο Μπρούνο Γκάμα. Γιατί το επίπεδο της προσφοράς του Πορτογάλου είναι πολύ ανώτερο από αυτό που αποτυπώνεται μέσα από τη στατιστική προσέγγιση της φετινής παρουσίας του στον Άρη. Είναι πολλά περισσότερα από τα πέντε γκολ και δύο ασίστ που έχει στο ενεργητικό του.

Ο ΓΚΑΜΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ

Ο Άρης βασίστηκε στη δημιουργικότητα του Μπρούνο Γκάμα στο πρώτο μισό της κανονικής διάρκειας του Πρωταθλήματος, μέσα μάλιστα από την παραγωγικότητά του, ο Άρης κατάφερε (ως ένα βαθμό) να κρύψει το βασικό αγωνιστικό πρόβλημά του, δηλαδή ότι δεν παίρνει γκολ από τους σέντερ φορ. Ωστόσο, αν κανείς επιχειρήσει να βρει το τελευταίο γκολ του Πορτογάλου πρέπει να ανατρέξει στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο «Κλ. Βικελίδης» στις 13 Δεκεμβρίου 2020. Εκ τότε, ο έμπειρος παίκτης ψάχνει τρόπο παραβίασης της εστίας, δεν έχει καταφέρει να βρει τον τρόπο. Αυτό έχει να κάνει με τη συσσωρευμένη κούραση όπως και με το γεγονός ότι αποτελεί τον βασικό στόχο κάθε αντίπαλης άμυνας. Ο Γκάμα είναι συνεχώς υπό την επιτήρηση δύο παικτών με συνέπεια τον περιορισμό των επιλογών του. Ωστόσο, αυτό έδωσε τη δυνατότητα ανάδειξης άλλων παικτών γιατί βρήκαν περισσότερους χώρους. Όπως για παράδειγμα στον Φακούντο Μπερτόγλιο ή στον εκάστοτε παίκτη που αγωνίζεται στη δεξιά πλευρά της επίθεσης, συνήθως στον Σάντε Σίλβα.

Ο ΑΡΗΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΓΚΑΜΑ

Συμπέρασμα μπορεί να βγει μέσα από την αντίδραση της ομάδας στα τρία παιχνίδια στα οποία δεν αγωνίστηκε ο Πορτογάλος. Σίγουρα δεν κόστισε σ’ αυτό του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης. Εκεί ενδεχομένως να μέτρησε και η προίκα του 2-0 που είχαν οι «κίτρινοι» από τον πρώτο αγώνα στο «Κλ. Βικελίδης» καθώς επικράτησαν με 0-2 σ’ ένα από τα λίγα (φέτος) καλά παιχνίδια του Ματέο Γκαρσία.

Στο δεύτερο παιχνίδι στο οποίο απουσίασε ο Πορτογάλος ήταν με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη». Ο Άκης Μάντζιος δεν πήρε πολλά πράγματα από τον Σάντε Σίλβα ο οποίος πήρε θέση βασικού, αλλά ήταν πολύ έντονη η επίδραση του Μπρούνο στο παιχνίδι της ομάδας στα περίπου 13 λεπτά συμμετοχής του. Οι δύο τελευταίοι χρησιμοποιήθηκαν στα άκρα και στον τελευταίο αγώνα με την ΑΕΚ. Ο μεν Σίλβα επιβεβαίωσε ότι του ταιριάζει να έρχεται από τον πάγκο, ο δε Μπρούνο απείχε αρκετά από αυτό που είχε στο μυαλό του ο προπονητής του.

Ενόψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό και σε περίπτωση απουσίας του Μπρούνο Γκάμα, ο προπονητής του Άρη δεν έχει πληθώρα επιλογών. Ο Μπρούνο δεν υπολογίζεται στα επόμενο τρία παιχνίδια καθώς θα χρειαστεί περίπου τρεις εβδομάδες θεραπειών για να ξεπεράσει τη θλάση β’ βαθμού. Αυτό σημαίνει ότι ο Μάντζιος έχει τρεις επιλογές. Τον Σίλβα ο οποίος δεν παρουσιάζεται ιδιαίτερα παραγωγικός όταν παίρνει φανέλα βασικού, τον Ντάνιελ Μαντσίνι ο οποίος δεν έχει τη φρεσκάδα που τον χαρακτήρισε στο διάστημα της κανονικής διάρκειας και τον Ματέο Γκαρσία τον οποίον «περιμένει» από την αρχή της χρονιάς ο προπονητής του Άρη. Έτσι ο Μάντζιος θα περάσει μια αγωνιώδη εβδομάδα περιμένοντας και ελπίζοντας ότι ο Γκάμα θα είναι σε θέση να αγωνιστεί κόντρα στον Παναθηναϊκό, δίχως αυτό να σημαίνει ότι θα ρισκάρει με κίνδυνο ένα πιο σοβαρό τραυματισμό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα