Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ 1-1 (vids)

Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ 1-1 (vids)

bet365

Ο ΠΑΟΚ ούτε στο 2ο σερί εκτός έδρας ματς των πλέι οφ βρήκε τρίποντο. Αν και προηγήθηκε με τον Σφιντέρσκι (είχε και 2 δοκάρια), ο Αστέρας απάντησε με τον Μουνάφο και με το 1-1 ο Δικέφαλος χάνει έδαφος στη μάχη διεκδίκησης του ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Ο ΠΑΟΚ είχε τις ευκαιρίες, μπήκε πρώτος μπροστά στο σκορ με τον Κάρολ Σφιντέρσκι, αλλά και πάλι βρέθηκε ένας απίθανος τρόπος για να δεχτεί γκολ και να αφήσει δύο βαθμούς στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».

Στα πρώτα 30 λεπτά ο «Δικέφαλος» ήταν κυρίαρχος, αλλά οι προσπάθειες του Σφιντέρσκι σταμάτησαν στο δοκάρι, στη συνέχεια ο Πολωνός φορ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα του Αστέρα, ωστόσο οι Θεσσαλονικείς έφυγαν από την Τρίπολη έχοντας αφήσει δύο πολύτιμους βαθμούς στη μάχη για την έξοδο στην Ευρώπη.

Έτσι ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

O Μίλαν Ράσταβατς δεν προχώρησε σε αλλαγές συγκριτικά με το τελευταίο παιχνίδι κόντρα στον Άρη και στο 4-2-3-1 επέλεξε τους: Παπαδόπουλο, Κώτσιρα, Άλβαρεζ, Σουάρεζ, Καστάνιο, Βαλιέντε, Μουνάφο, Τιλίκα, Σίτο, Φερνάντεθ και Μπαράλες.

Πάντως, νωρίς νωρίς στον αγώνα αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αναγκαστική αλλαγή βάζοντας τον Ριέρα αντί του Λουίς Φερνάντεθ που δεν μπορούσε να συνεχίσει στο ματς.

O Πάμπλο Γκαρσία εμπιστεύτηκε και πάλι τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, με την τετράδα της άμυνας μπροστά του να αποτελείται από τους Βιεϊρίνια, Ινγκασον, Κρέσπο και Μπάμπα.

Στον άξονα οι επιλογές του Ουρουγουανού τεχνικού για το σημερινό παιχνίδι ήταν οι Αουγκούστο, Σβαμπ και ο Ουάρντα, που πήρε μετά από καιρό φανέλα βασικού, στα δύο άκρα βρέθηκαν, αυτή τη φορά στις «κανονικές» θέσεις τους οι Α. Ζίβκοβιτς (δεξιά) και Τζόλης (αριστερά), με τον Σφιντέρσκι μοναδικό προωθημένο στην κορυφή της επίθεσης.

Ο ΠΑΟΚ τις μεγάλες ευκαιρίες

Σ’ ένα ισορροπημένο πρώτο 45λεπτο, με την κατοχή μοιρασμένη ανάμεσα στις δύο ομάδες, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που είχε τις καλύτερες στιγμές και τις ξεκάθαρες ευκαιρίες για να πετύχει ένα γκολ. Ο Αστέρας, παρά την ξεκάθαρη υπεροχή του Μπαράλες στον αέρα, με τον Αργεντινό να κερδίζει σχεδόν όλες τις μονομαχίες, σε κανονική ροή δεν βρήκε κάποια σημαντική στιγμή, με εξαίρεση το λάθος του Πασχαλάκη.

Στα πρώτα λεπτά οι δύο τερματοφύλακες είχαν ισάριθμες αποκρούσεις της μπάλας λίγα εκατοστά πριν περάσει τη γραμμή! Πρώτος ο Παπαδόπουλος που με τη βοήθεια του δοκαριού απόκρουσε το πλασέ του Σφιντέρσκι (5’), ακολούθησε ο Πασχαλάκης (12’) ο οποίος με υπερένταση κατόρθωσε να διορθώσει το δικό του προσωπικό λάθος στο γύρισμα της μπάλας από τον Ινγκασον!

Η τύχη, πάντως, έπαιξε άσχημο παιχνίδι στον Κάρολ Σφιντέρσκι, καθώς είδε και τη δεύτερη προσπάθεια του να σταματάει στο δοκάρι της εστίας του Αστέρα Τρίπολης (22’) μετά την σέντρα του Τζόλη, ο οποίος με τη σειρά απείλησε (23΄) με δυνατό σουτ που εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων στην τελευταία ουσιαστικά φάση του πρώτου μέρους.

Μέσα σε δέκα λεπτά βρήκαν δίχτυα και οι δύο

Στην τρίτη και φαρμακερή προσπάθεια του ο Κάρολ Σφιντέρσκι δικαιώθηκε. Σε μια φάση που άρχισε και τελείωσε από τα πόδια του Πολωνού φορ, η μπάλα μπορεί να χτύπησε εκ νέου στο δοκάρι, αλλά είχε πορεία προς τα δίχτυα και έτσι από το 56ο λεπτό ο ΠΑΟΚ μπήκε μπροστά στο σκορ (0-1).

Ο Αστέρας απάντησε και ισοφάρισε σε 1-1 (65’) με ένα ακόμα λάθος των παικτών του «Δικεφάλου» (Ουάρντα) που το πλήρωσε ακριβά με τον Μουνάχο να χρίζεται σκόρερ σε μια φάση που για πολλοστή φορά ο Μπαράλες κέρδισε στον αέρα όλους τους «ασπρόμαυρους» ποδοσφαιριστές.

Στο τελευταίο τέταρτο ο Γκαρσία έπαιξε με δύο καθαρόαιμους επιθετικούς (Σφιντέρσκι, Κρμέντσικ) σε μια προσπάθεια να βρει το γκολ της νίκης, κάτι που δεν μπόρεσε να το πετύχει, με μόλις μια κεφαλιά του Κρέσπο στο φινάλε της αναμέτρησης.

MVP: Ο Κάρολ Σφιντέρσκι μέτρησε ένα γκολ και δύο δοκάρια σε μια πολύ καλή εμφάνιση απέναντι σε δύο και τρεις αμυντικούς του Αστέρα.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Χερόνιμο Μπαράλες μπορεί να μην σκόραρε, ωστόσο ήταν μόνιμη απειλή για την άμυνα του «Δικφάλου» και νικητής στις περισσότερες μονομαχίες με τους αντίπαλους αμυντικούς.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Μέτρια έως κακή απόδοση στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα για τον Στέφαν Σβαμπ. Το ίδιο ισχύει και για Χρήστο Τζόλη, με εξαίρεση ένα καλό σουτ προς την εστία στο πρώτο μέρος

Η ΓΚΑΦΑ: Μόνο έτσι, όπως ενήργησε ο Πασχαλάκης στο 12ο λεπτό, δεν είχε δεχτεί ο ΠΑΟΚ φέτος κάποιο γκολ. Πάλι καλά που ο Έλληνας «κίπερ» του «Δικεφάλου» κατόρθωσε και διόρθωσε την γκάφα του…

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας), με την συνδρομή του VAR έκριναν ως ακούσιο το χέρι του Χοσέ Κρέσπο στη φάση (28’) όπου ο Αστέρας ζήτησε πέναλτι.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Μετά από ένδεκα χρόνια και 14 σερί παιχνίδια, όπου υπήρχε νικητής, Αστέρας και ΠΑΟΚ έμειναν στην ισοπαλία, με το 1-1 να γράφεται από το ωραίο προσωπικό γκολ του Σφιντέρσκι και από ένα ακόμα λάθος παίκτη του «Δικεφάλου» και μια κάκιστη αμυντική συμπεριφορά. Οι Αρκάδες με το βαθμό της ισοπαλίας έμειναν πίσω στη μάχη της 4ης θέσης, ενώ οι «ασπρόμαυροι» δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν περισσότερο τον δεύτερο Άρη

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Άλβαρεζ, Σουάρεζ, Καστάνιο, Βαλιέντε, Μουνάφο (78’ Μπελόκ), Τιλίκα (79’ Ρετζίς), Σίτο (67’ Ιγκλέσιας), Φερνάντεθ (16’ Ριέρα), Μπαράλες.

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Ινγκασον, Κρέσπο, Μπάμπα, Αουγκούστο, Σβαμπ (76’ Κρμέντσικ), Ουάρντα (83’ Μουργκ), Α. Ζίβκοβιτς, Τζόλης (58’ Ελ Καντουρί), Σφιντέρσκι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα