Χριστοβασίλης: «Ελπίζουμε σε θετική απάντηση του Γιαννίκη»

Gazzetta team
Χριστοβασίλης: «Ελπίζουμε σε θετική απάντηση του Γιαννίκη»

bet365

Ο ισχυρός άνδρας του Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα έδειξε αισιόδοξος στο ζήτημα της παραμονής του νεαρού κόουτς στον πάγκο του

Για το χθεσινό (7/4) 1-1 με τον Ολυμπιακό και την προσπάθεια του Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα ώστε να προκριθεί στον τελικό του Κυπέλλου μίλησε ο Γιώργος Χριστοβασίλης στον ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM. Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας έδειξε παράλληλα αισιόδοξος σε ότι αφορά την παραμονή του Αργύρη Γιαννίκη στον πάγκο της, αλλά και τη βελτίωση των εγκαταστάσεων του συλλόγου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ
Για τη γλυκόπικρη γεύση που άφησε ο αγώνας κυπέλλου με τον Ολυμπιακό: «Ναι είναι. Αισθανόμαστε λίγο αδικημένοι από το αποτέλεσμα, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

Για την εικόνα που έχει δείξει ο ΠΑΣ Γιάννινα φέτος: «Όλα τα παιχνίδια τα έχουμε παλέψει φέτος και ειδικά εκτός έδρας δείχνουμε πάντα λίγο καλύτερο πρόσωπο».

Για το αν έπαιξε ρόλο και το γήπεδο που η ομάδα ήταν καλύτερη εκτός έδρας: «Ο καιρός φέτος τον χειμώνα ήταν πολύ άσχημος. Αυτήν την εποχή, όμως, μπορεί να υστερεί σε σχέση με κάποια άλλα γήπεδα, όμως σε γενικές μπορούσε να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο χθες, όπως και παίχτηκε. Γενικότερα, πάντως, έχουμε συζητήσει με τη Σούπερ Λίγκα να μη βάζουν Ιανουάριο και Φεβρουάριο τόσο πολλά ματς, γιατί γενικότερα στην Ελλάδα έχουμε κακό καιρό. Θα μπορούσαν αυτά τα ματς να μπουν αργότερα, Μάρτιο, Απρίλιο».

Για το αν μπορεί να γίνει κάτι το καλοκαίρι με το γήπεδο: «Τον πρώτο λόγο έχει ο ιδιοκτήτης, δηλαδή το κράτος, γιατί τα γήπεδα στο ΠΕΑΚΙ και το «Ζωσιμάδες» ανήκουν στη ΓΓΑ. Εμείς μπορούμε να κάνουμε ό,τι κάναμε και πριν 3 χρόνια. Δυστυχώς ο καιρός και η χρήση των γηπέδων από πολλούς ανθρώπους κάνει δύσκολη τη συντήρηση, οπότε απαιτείται να γίνεται κάποια παρέμβαση κάθε 2 χρόνια τουλάχιστον. Η ΓΓΑ έχει τον πρώτο λόγο και αυτή πρέπει να αποφασίσει τι θα γίνει και να χαράξει τη γραμμή».

Για τις μελέτες που ετοιμάζει η διοίκηση του ΠΕΑΚΙ και τι πρόκειται να γίνει τελικά: «Χρόνια το συζητάμε το θέμα του γηπέδου, χρειάζεται η βοήθεια και από τον Δήμο, την Περιφέρεια και το κυβερνών κόμμα. Αν ήταν ιδιωτικό το γήπεδο θα είχαμε εμείς το βάρος πάνω μας, τώρα όμως δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι αν δεν συμφωνήσει ο ιδιοκτήτης.

Εμείς έχουμε ζητήσει από τη ΓΓΑ κατά καιρούς το «Ζωσιμάδες» ή το Πανηπειρωτικό να το αναλάβουμε εξ’ ολοκλήρου για κάποια χρόνια, αλλά είμαστε μονίμως στα λόγια και τις προτάσεις, δεν έχει πραγματοποιηθεί κάτι ακόμα».

Για το πόσο ευχαριστημένος έχει μείνει απ’ όσα είδε φέτος από την ομάδα: «Αγωνιστικά ήμασταν πάρα πολύ καλά και όλα θα ήταν πιο τέλεια αν δεν υπήρχε η πανδημία και ήταν γεμάτο το γήπεδο. Ήταν από τις χρονιές που ήταν πολύ καλή η ομάδα αγωνιστικά και όλοι το εκτίμησαν. Αναγνωρίστηκε απ’ όλους ότι η ομάδα δεν κλείνεται και ότι παίζει ποδόσφαιρο. Ευχόμαστε όλα να πάνε καλά και να ανοίξουν τα γήπεδα μετά το καλοκαίρι».

Για τον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς: «Δεν τελειώνει ποτέ ο σχεδιασμός. Όλη τη χρονιά κοιτάς από νωρίς τι θα γίνει την επόμενη. Η διοίκηση κάνει ό,τι μπορεί για μεταγραφές και ανανεώσεις. Κάποια πράγματα έμειναν στάσιμα τον τελευταίο καιρό λόγω των πολλών και δύσκολων αγώνων που είχαμε, αλλά πολύ σύντομα θα έχουμε τις αποφάσεις αυτών που ενδιαφερόμαστε να παραμείνουν στην ομάδα και ευχόμαστε σύντομα να μας δώσει μία τελική απάντηση ο προπονητής αν θα συνεχίσει μαζί μας για τις επόμενες χρονιές».

Για το πώς εξελίσσεται το θέμα του κ. Γιαννίκη: «Σε γενικές γραμμές κατά καιρούς έγιναν συζητήσεις, απλώς χρειάζεται να φτάσουμε στον κατάλληλο χρόνο για να δοθεί η τελική απάντηση. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε και το κύπελλο ακόμα, οπότε είναι λίγο πιο χαλαρά τα πράγματα ως προς το πότε θα δοθεί η απάντηση απ’ ό,τι αν είχε τελειώσει η σεζόν και ήταν διαφορετικά τα πράγματα».

Για το ποια είναι η διάθεση που βλέπει από τον προπονητή: «Από τη στιγμή που δεν απάντησε αρνητικά υπάρχουν και πάρα πολλά θετικά. Οπότε λίγη αναμονή ακόμα. Πιστεύω ότι σύντομα θα έρθει αυτή η στιγμή και από εκεί και πέρα θα πορευτούμε για τα επόμενα βήματα».

Για το πώς τον ανακάλυψε και τον έφερε στον ΠΑΣ Γιάννινα πριν 2 χρόνια: «Υπήρχαν επαφές με κάποιους γνωστούς του προπονητή. Χρόνια προσπαθούσα να φέρω έναν προπονητή από τη Γερμανία που είναι προηγμένη ποδοσφαιρικά. Καρποφόρησε μετά από τόσα χρόνια και πέρυσι πήραμε το ρίσκο, αν και για μας δεν ήταν ρίσκο γιατί ξέραμε τις ικανότητές του. Υπήρχε και η δική του θέληση να έρθει, όλα πήγαν κατ’ ευχήν και δημιουργήθηκε μία ομάδα που έχει μέλλον. Υπάρχει ένας κορμός που αν μείνει όλα θα πάνε καλά».

Για τις σειρήνες που ακούγονται για τον κ. Γιαννίκη: «Από τη δική μας πλευρά θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν και ελπίζουμε η απόφαση να είναι θετική. Ο προπονητής έχει ζητήσει καλύτερες γηπεδικές εγκαταστάσεις, αυτό το έχει επαναλάβει και ο ίδιος πολλές φορές και το ξέρουμε. Αν υπάρχει κάτι άλλο, το ξέρει μόνο ο ίδιος και θα μας το ανακοινώσει όταν θα είναι έτοιμος. Στα προπονητικά κέντρα, πάντως, θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε το καλοκαίρι για να βελτιωθούν».

Για τον κορμό της ομάδας και τις κινήσεις που γίνονται για τις ανανεώσεις: «Τα παιδιά που θέλουμε να μείνουν στην ομάδα θέλω να πιστεύω ότι κατά μεγάλο ποσοστό θα παραμείνουν. Με την προσθήκη κάποιων παικτών το καλοκαίρι και με την εμπειρία που αποκτήθηκε φέτος από τους υπόλοιπους θέλω να πιστεύω ότι θα πάμε ακόμα καλύτερα την επόμενη σεζόν».

Για το πώς του φάνηκε το πρωτάθλημα: «Έγινε ένα πρωτάθλημα στο οποίο δεν υπήρχε διακοπή πέρυσι το καλοκαίρι και γι’ αυτό πολλές ομάδες είχαν προβλήματα τραυματισμών. Επίσης δεν υπήρχαν φίλαθλοι στις κερκίδες και ίσως αυτό ήταν καλό για τις μικρομεσαίες ομάδες, γιατί δεν επηρεάζονταν από τις έδρες που οι φίλαθλοι δημιουργούν πιο ένθερμη ατμόσφαιρα που μπορεί να παρακινήσει τις ομάδες τους όταν είναι σε άσχημη μέρα.

Για μας το ίδιο πράγμα ήταν, είτε παίζαμε εντός είτε εκτός έδρας. Παντού μπορείς να πάρεις έτσι ένα θετικό αποτέλεσμα, αλλά γήπεδο χωρίς φιλάθλους δεν είναι ό,τι το καλύτερο».

Για το πόσο σημαντικό αποδείχτηκε που η ομάδα ανέβηκε αμέσως: «Ακούγονται πάλι βέβαια κάποια πράγματα για τις κατηγορίες, υπάρχουν κάποιες σκέψεις. Θα δούμε. Ήταν άσχημη η στιγμή που πέσαμε, αλλά καταφέραμε και αντιδράσαμε γρήγορα, γιατί βλέπετε τι γίνεται με άλλες ομάδες που ήταν χρόνια στη Super League και έπεσαν».

Για τις σχέσεις του με τους φιλάθλους: «Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι αγαπάμε την ομάδα, πρέπει ο καθένας με τον δικό του τρόπο να βοηθάει και όλοι έχουμε τον ίδιο σκοπό γι’ αυτήν. Ο φίλαθλος πρέπει να επικεντρώνεται στην εξέδρα. Υπάρχει καλή διάθεση από την πλευρά τους και θα είμαστε κι εμείς συνεπείς απέναντί τους».

Για το αν η ομάδα μπορεί να πάει για το κάτι παραπάνω του χρόνου: «Είναι και λίγο δύσκολο, διότι τώρα βγαίνουν 4 ομάδες στην Ευρώπη. Η μόνη διέξοδος για μας είναι να πάρουμε το κύπελλο και μετά εύκολα θα παίξουμε και στην Ευρώπη. Ελπίζω οι ελληνικές ομάδες να ανεβάσουν και πάλι το επίπεδό τους στην Ευρώπη, ώστε μελλοντικά να έχουμε και 5 γιατί όχι και 6 ομάδες».

Για τις μεταγραφές και αν θα υπάρξουν εκπλήξεις: «Ενίσχυση η ομάδα θα έχει, αλλά είναι λίγο νωρίς ακόμα για να ολοκληρώσουμε κάποιες συμφωνίες».

Για τις υποδομές και αν θα συνεχιστούν τελικά τα πρωταθλήματα: «Δεν πάρθηκε κάποια απόφαση σήμερα στην τηλεδιάσκεψη για τη συνέχιση των πρωταθλημάτων. Αναμένουμε από το Δ.Σ. της Λίγκας κάποια απόφαση για το αν θα συνεχίσουμε έστω για 2 μήνες. Δυστυχώς έμειναν πίσω τα παιδιά και θέλουν πάρα πολλή δουλειά να επανέλθουν σε αγωνιστική δραστηριότητα».

Για το μήνυμα προς τον κόσμο και η ευχή για την ομάδα: «Εύχομαι να τελειώσει γρήγορα η πανδημία, να υπάρχει υγεία, εύχομαι να περάσουμε τον Ολυμπιακό και να φτάσουμε στον τελικό του κυπέλλου για πρώτη φορά».

Για το αν θα υπάρξει παρουσία κόσμου στον τελικό του κυπέλλου: «Είχε ακουστεί κάτι τέτοιο. Ίσως καταφέρουμε να έχουμε έναν μικρό αριθμό φιλάθλων μιας και ο τελικός είναι προς το τέλος Μαΐου. Ας ελπίσουμε να πάμε στον τελικό και να τους έχουμε μαζί μας»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα