Στην ΑΕΚ λείπει προπονητής, σχέδιο και όραμα

Στην ΑΕΚ λείπει προπονητής, σχέδιο και όραμα

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Στην ΑΕΚ λείπει προπονητής, σχέδιο και όραμα

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος υπενθυμίζει σε όλους όσοι έπεσαν από τα σύννεφα και αγανάκτησαν με την πεντάρα του Ολυμπιακού, ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα της ΑΕΚ, εδώ και χρόνια…

Πριν ξεκινήσω το πόνημα μου, ας κάνω μία διευκρίνιση.

Οποιος πιστεύει ότι το πρόβλημα της ΑΕΚ είναι ότι ο Μελισσανίδης δεν βάζει λεφτά, δεν έχει ιδέα από ποδόσφαιρο. Δεν καταλαβαίνει ούτε στο ελάχιστο το σπορ. Και για να το καταλάβει, ας κάτσει να συζητήσει με έναν φίλο του ΠΑΟΚ που έχει επενδυτή τον Σαββίδη που έχει βάλει πάνω από 100 εκατ. ευρώ για να μιλήσουν για λεφτά και επενδύσεις…

Αφού την έκανα την διευκρίνιση, ας πάω και παρακάτω. Το έχω γράψει δεκάδες φορές, θα το γράψω άλλη μία για όλους αυτούς που έπεσαν από τα σύννεφα με τη συντριβή της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό και που απαιτούν τώρα από τους δημοσιογράφους να κράζουν τον Μελισσανίδη για την κατάντια της ΑΕΚ.

Προσωπικά το έκανα πολύ πριν από τα πέντε γκολ από τον Ολυμπιακό, το έκανα την ημέρα που έφερε πίσω για τέταρτη φορά τον Μανόλο Χιμένεθ, εκείνη την ημέρα που όλοι πανηγύριζαν ότι όλα θα αλλάξουν στην ΑΕΚ με τον Μανόλο στον πάγκο. Τότε έγραψα ότι η επιστροφή του Μανόλο δείχνει από την πλευρά του Μελισσανίδη και έλλειψη σχεδίου και έλλειψη οράματος για την ΑΕΚ που θα μπει στην Αγιά Σοφιά.

Το έκανα επίσης πριν μερικές εβδομάδες όταν έγραψα κείμενο με τίτλο «η ΑΕΚ τα κάνει όλα λάθος» και προφανώς το γράφω και τώρα, ότι συνεχίζει να τα κάνει όλα λάθος. Και τα λάθη είναι όλα του Μελισσανίδη. Διότι πολύ απλά δεν περίμενα τα πέντε γκολ από τον Ολυμπιακό για να το διαπιστώσω, όπως οι περισσότεροι, που χθες είχαν αντίρρηση με το κείμενο μου για τον Χιμένεθ.

Όπως εξακολουθώ να πιστεύω ότι η ΑΕΚ του Λιβάι Γκαρσία, του Λιβάια, του Ολιβέιρα, του Καρίμ, του Τάνκοβιτς, του Μάνταλου, του Γαλανόπουλου, του Σιμόες, του Σιμάνσκι, είναι η ΑΕΚ με το ποιοτικότερο ρόστερ μεσοεπιθετικά των τελευταίων ετών και το επαναλαμβάνω για όσους το αναφέρουν ως λάθος εκτίμησή μου στην αρχή της σεζόν.

Αλλά κάποια στιγμή πρέπει να μιλήσουμε και να ασχοληθούμε με το σήμερα. Εκτός κι’ αν κάθε φορά που χάνει η ΑΕΚ πρέπει να βάζω το ίδιο κείμενο που έβαλα πριν μερικές εβδομάδες με τίτλο «Η ΑΕΚ τα κάνει όλα λάθος», να κράζω τον Μελισσανίδη και να πηγαίνω παρακάτω.

Αλλωστε και τώρα είναι τεράστιο και ανεπίτρεπτο το λάθος που κάνει ο Μελισσανίδης διατηρώντας τον Μανόλο Χιμένεθ στη θέση του. Ο Μανόλο δεν θέλει να είναι σε αυτή την ΑΕΚ και το επικοινωνεί με όλους τους τρόπους. Εφτασε στο σημείο να γίνει Αγγελος Αναστασιάδης για να μας πει «δεν μπορούν τα παλικάρια…», αυτά τα παλικάρια που σήμερα – αύριο, θα πρέπει να εμπνεύσει για να νικήσουν τον ΠΑΟΚ. Τι ακριβώς θα τους πει στην ομιλία του αλήθεια; «Δεν μπορείτε, αλλά νικήστε...».

Και τι ακριβώς θα συμβεί από εδώ και στο εξής στην ΑΕΚ, όταν και οι πέτρες στα Σπάτα γνωρίζουν ότι οι μισοί και βάλε παίκτες της ΑΕΚ δεν αντέχουν ούτε να τον βλέπουν όχι μόνο ως προπονητή, αλλά και ως άνθρωπο και φυσικά ο ίδιος με τη σειρά του, θεωρεί την συντριπτική πλειοψηφία των παικτών του ανίκανους; Πως ακριβώς θα προχωρήσει αυτή η σχέση για να παίξει η ομάδα τις επόμενες εβδομάδες 10 ντέρμπι;

Δεν ξέρω τι σκέφτεται ο Μελισσανίδης, δεν γνωρίζω ποια είναι η αντίδρασή του σε όλα αυτά, αλλά δυσκολεύομαι να φανταστώ ότι η αντίδραση σε αυτό το 1-5, είναι μία κατσάδα στο ξενοδοχείο. Αλλωστε δεν το μάθαμε τώρα, το ξέρουμε χρόνια πολλά. Οταν τα πράγματα δεν πάνε καλά για τον Μανόλο, ποτέ δεν γυρίζει το χαρτί και πάντα έρχονται πεντάρες και εξάρες. Ούτε η πρώτη, ούτε η δεύτερη, ούτε η τελευταία φορά είναι που συμβαίνει αυτό με τον Ισπανό σε όλα τα χρόνια της καριέρας του. Συμβαίνει πάντα.

Όπως και να έχει όμως, πέρα από αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην ΑΕΚ, το μεγαλύτερο πρόβλημα της είναι το αύριο. Οι οπαδοί της χάρη και στο Μανόλο απαξίωσαν τα πάντα και τους πάντες. Από τον Μελισσανίδη μέχρι τον τελευταίο παίκτη και τον φροντιστή της ομάδας, οι φίλοι της ΑΕΚ δεν θέλουν να βλέπουν κανέναν. Και αυτό το κλίμα της απαξίωσης είναι πολύ δύσκολο να το γυρίσεις, χώρια που όταν σου φταίνε όλα, είναι δύσκολο να δεις καθαρά.

Ο Μαρτίνς μπορεί να δει καθαρά το πρόβλημα της ΑΕΚ, ο φίλος της ΑΕΚ όχι. Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού αμέσως μετά το θρίαμβο, δεν στάθηκε πρώτα στην απόδοση των παικτών του, αλλά στην ΑΕΚ και μας είπε ευθέως ότι η διαφορά των δύο ομάδων δεν είναι αυτή. Ο Μανόλο Χιμένεθ μας είπε ότι δεν μπορούν τα παλικάρια και ο Μαρτίνς ότι δεν είναι αυτή η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων. Αν ήσουν ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ πώς θα τα άκουγες όλα αυτά, αλήθεια;

Επίσης να κράξουμε τον Μελισσανίδη που δεν βάζει λεφτά, αλλά εγώ λέω κυρίως να τον κράξουμε που τόσα χρόνια στην ομάδα δεν έχει βρει έναν, έστω έναν για δείγμα, κανονικό προπονητή. Διότι θέλετε να σας πω τι μπάλα θα έπαιζε ο Μασούρας, ο Ανδρούτσος, ο Μπα, ο Μπουχαλάκης, ο 36χρονος Χολέμπας, όλοι αυτοί που έβαλαν τα πέντε στην ΑΕΚ δηλαδή, αν είχαν προπονητή τα τελευταία χρόνια τον Μανόλο, τον Καρέρα και όλους όσοι πέρασαν από τα Σπάτα και όχι τον Μαρτίνς; Μήπως τώρα θέλετε να σας πω τι μπάλα θα έπαιζε ο Μάνταλος, ο Καρίμ, ο Ολιβέιρα, ο Τάνκοβις και αυτός ο δύσμοιρος ο Λιβάι Γκαρσία που ο Ολυμπιακός τον ήθελε τόσο πολύ το περασμένο καλοκαίρι και ο Μαρτίνς ακόμη περισσότερο, αν είχαν τα τελευταία τρία χρόνια προπονητή τον Μαρτίνς; Ο Λιβάι Γκαρσία που στα χέρια του Μανόλο μοιάζει πλέον με βετεράνος νεροκουβαλιτής, στα χέρια του Μαρτίνς, θα ήταν μάλλον καλύτερος από τον Μπρούμα.

Θέλετε τώρα να σας πω πόσες ομάδες χάλασαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και έκαναν μία τρύπα στο νερό και θέλετε να σας πω πόσες ομάδες βρήκαν έναν κανονικό προπονητή του έδωσαν τα κλειδιά του μαγαζιού και έφτιαξαν κανονικές ομάδες. Θέλετε να σας πω, πέρα από τις μεγάλες επενδύσεις που έχει κάνει ο Μαρινάκης όλα αυτά τα χρόνια στον Ολυμπιακό, πόσο κόστισε ο Ανδρούτσος, ο Χολέμπας, ο Μπουχαλάκης, ο Μπα, ο Καμαρά, ο Μασούρας, έξι δηλαδή από τους έντεκα που διέλυσαν την ΑΕΚ; Ο Ολυμπιακός όμως έχει εκτός από επενδυτή με λεφτά και σχέδιο και σκάουτερ και ανθρώπους που αναζητούν ποδοσφαιριστές από τη Λατινική Αμερική μέχρι την Αφρική. Ο Ολυμπιακός έχει μία κανονική οργάνωση από την αρχή ως το τέλος. Η ΑΕΚ δεν ξέρω τι ακριβώς έχει. Το μάτι κάποιου που βλέπει τρία χρόνια τον Ινσούα στον Παναθηναϊκό και τον παίρνει και στην ΑΕΚ…

Πριν λοιπόν όλοι αγανακτήσουν, πριν κάψουν και τα τελευταία ζωντανά κύτταρα που υπάρχουν στην ΑΕΚ, πριν βγάλουν όλους τους παίκτες άχρηστους, πριν τελειώσουν όχι τη φετινή, αλλά και την επόμενη σεζόν της ΑΕΚ, ας ανοίξουν τα μάτια τους κι’ ας δουν προσεκτικά. Η ΑΕΚ πρωτίστως διαλύεται γιατί δεν έχει σχέδιο, δεν έχει προπονητή, δεν έχει οργάνωση, δεν θυμίζει ποδοσφαιρικό club και μετά γιατί δεν βάζει λεφτά ο Μελισσανίδης. Κι ας το σκεφτούν καλά αυτό την ώρα που ο οπαδός του ΠΑΟΚ σκέφτεται ότι ο Σαββίδης έχει βάλει 140 εκατ. ευρώ…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.