ΑΕΚ: Διασυρμός, ξεφτίλα, ντροπή!

ΑΕΚ: Διασυρμός, ξεφτίλα, ντροπή!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ: Διασυρμός, ξεφτίλα, ντροπή!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για Μελισσανίδη, προπονητή και ποδοσφαιριστές που έχουν ευθύνη για τη χειρότερη βραδιά στην ιστορία της Α.Ε.Κ. έπειτα από τον υποβιβασμό και έχει υστερόγραφο...

Μπαρτσελόνα - Βαγιαδολίδ: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Κανονικά από τη στιγμή που 'χει ξημερώσει και έχουμε φτάσει στο... μισό της επόμενης ημέρας μιας τέτοιας ήττας από τον Ολυμπιακό στην υποτιθέμενη έδρα σου και δεν έχει προκύψει ΤΙΠΟΤΑ σε επίπεδο απομάκρυνσης προσώπου ή και προσώπων (τουλάχιστον έως τις 12.00 που έγραφα αυτό το κείμενο) μπορεί κανείς να αντιληφθεί πολύ εύκολα τι συμβαίνει στην ΑΕΚ! Απόλυτα παρατημένη ομάδα για φέτος με αποτέλεσμα όσα ακολουθούν να είναι φυσιολογική συνέχεια και συνέπεια των (μη) πράξεων και (μη) αποφάσεων της διοίκησης...

Όταν σημειώνουμε τη λέξη «διοίκηση» προφανώς και αυτή αφορά (αποκλειστικά) τον Δημήτρη Μελισσανίδη! Διότι ακόμη και τα λάθη να είναι από συνεργάτες του, δεν μεταθέτει την ευθύνη, ειδικά από τη στιγμή που εδώ και τρία χρόνια συμβαίνουν μόνο ΛΑΘΗ... Ξεκαθαρίζω κάτι το αυτονόητο από τη δεύτερη παράγραφο για να μπορούμε να εστιάσουμε σε ΟΛΑ όσα προκάλεσαν μια βραδιά που θα συνιστά τη δεύτερη χειρότερη στη νεότερη ιστορία της ΑΕΚ.

Έπειτα λοιπόν από μια τέτοια ήττα που συνιστά ξεφτίλα, διασυρμό και ντροπή δεν γίνεται να έχουν περάσει τόσες ώρες, σχεδόν μια μέρα αν το πάμε λίγο στην... υπερβολή και να συνεχίζουν όλα σα να μη συνέβη τίποτα! Απ' όσο ενημερωθήκαμε η προπόνηση έγινε κανονικά στις 11:00 όπως ήταν προγραμματισμένο από τον Χιμένεθ ο οποίος δεν πιστεύει, δικαιολογημένα ή όχι δεν το εξετάζω καλά κάνει, στην ομάδα και στο ρόστερ που έχει... Άρα ποιος ο λόγος να συνεχίζει αφού της κάνει κακό και ας είναι οπαδός της όπως ο ίδιος έχει δηλώσει (και ισχύει); Αυτό θα πει: παρατημένη ομάδα!

Κάπου εδώ το κείμενο θα μπορούσε να ολοκληρωθεί. Όλα αρχίζουν και τελειώνουν (ειδικά στην Ελλάδα) στο κουμάντο, στο πρόσωπο που είναι το αφεντικό, στον Μελισσανίδη κοινώς! Όπως πάντα... Στην εποχή πολυμετοχικότητας της ΑΕΚ όλα αφορούσαν τον Νικολαΐδη και ας μην ήταν μόνος του και ας μην έπαιρνε εκείνος τις αποφάσεις «νταηλίκι». Έτσι γίνεται και έτσι θα γίνεται σε τούτη τη χώρα εσαεί... Όμως δεν γίνεται να ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε: δίκαιο να έχουν την ευθύνη τα «αφεντικά» αλλά έχουμε και κάποια δεδομένα που μεταφέρουν και ένα μέρος (μικρό ή μεγάλο ο κόσμος θα το κρίνει) ευθύνης και σε άλλα πρόσωπα.

Καμία δικαιολογία για τους παίκτες!

Για παράδειγμα οι ποδοσφαιριστές... Δεν γίνεται να επιμένουμε να μη τους βάζουμε στο κάδρο επειδή «τόσο μπορούν» ή «δεν κάνουν για τίποτα» όπως δικαιολογημένα και απόλυτα ΣΩΣΤΑ αναφέρει ο κόσμος και αποδέχεται η συντριπτική πλειοψηφία των ίδιων των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ αφού το επιβεβαιώνουν τρία χρόνια τώρα! Δεν έχουν ΚΑΜΙΑ απολύτως δικαιολογία για τη συντριβή αυτή... Καμία όμως!

Δεν αξιώνει κανείς να κερδίσουν αφού δεν μπορούν τα παλικάρια... Δεν απαίτησε κανείς ο οποιοσδήποτε να κάνουν πλάκα στους αντιπάλους τους σε επίπεδο ανταγωνιστικό, εννοώ απέναντι σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Άρη... Αλλά δεν γίνεται να αποδέχονται ότι είναι χειρότεροι -για παράδειγμα- του ΠΑΣ (ωστόσο αυτό αποδεικνύουν) που με όποιον απ' τους παραπάνω αντιπάλους έπαιξε ήταν περισσότερο ανταγωνιστικός! Ή από του Άρη, ή από οποιονδήποτε άλλον σε επίπεδο χρημάτων που κερδίζουν.

Καθόμαστε να γράψουμε και να... συζητήσουμε τι; Ότι δεν είναι αυτονόητο πως συνιστά υποχρέωσή τους να δίνουν (ανεξαρτήτως προσώπων που γουστάρουν ή όχι) το 100%; Νομίζω ότι ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας και με μικρότερους σε αξία ποδοσφαιριστές έτσι εύκολα και χωρίς προσπάθεια δεν θα έχανε... Είναι απαράδεκτο αυτό και έπειτα να συζητάμε αν είναι στο κάδρο της ευθύνης και οι ποδοσφαιριστές; Σε όποιον δεν αρέσει αυτό ας μη το διαβάζει. Αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.

Ούτε λίγο ποδοσφαιρικό εγωϊσμό ρε παιδί μου... Για όνομα του Θεού δηλαδή. Να αποδέχεσαι το μοιραίο; Να μην αντιδράς καν; Να επιτρέπεις να ξεφτιλίζεσαι πρώτα εσύ, ο ίδιος, σαν ποδοσφαιριστής και να λένε ΟΛΟΙ για σένα πόσο λίγος είσαι και πως δεν κάνεις; Διότι άσε τους οπαδούς και τους δημοσιογράφους, το λένε και συνάδελφοί σου, το υποστηρίζουν και οι αντίπαλοί σου, το λένε και οι αντίπαλοι οπαδοί που δεν έχουν καημό να σε κράξουν! Κι εσύ τι κάνεις; Απλά τους επιβεβαιώνεις...

Ρε Μανόλο, τι γίνεται; Όλα καλά;

Προφανώς το... μπαλάκι θα πάει στον εκάστοτε προπονητή. Όντως δεν κάνει και θα τα εξηγήσουμε για τον Χιμένεθ παρακάτω. Αλλά κανείς δεν έκανε ποτέ; Ωστόσο για την οικονομία της... κουβέντας να το αποδεχθούμε: δεν έκανε κανείς τους και ευθύνεται η διοίκηση γι' αυτό. Εσείς σαν ποδοσφαιριστές; Κάνετε; Ή όντως όπως είπε ο προπονητής σας δεν φταίτε, απλά δεν μπορείτε; Προφανώς και έχετε «κερδίσει» το συμπέρασμα ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ, έχετε (χαμηλό) ταβάνι, το κερδίσατε αυτό με το σπαθί σας ντε... Καμία ηγετική φυσιογνωμία, καμία ισχυρή προσωπικότητα, κανείς που να δύναται να αντιληφθεί καλά – καλά τι ακριβώς συμβαίνει και το μέγεθος της αποτυχίας τους!

Για τον Ισπανό τεχνικό δεν υπάρχουν πολλά να σημειώσουμε... Μοιάζει να φέρεται εκδικητικά πλέον προς την ομάδα που είναι οπαδός της, γιατί είναι, δεν αλλάζει αυτό! Δεν ξέρω ειλικρινά τι έπαθε στο κεφάλι του... Ειλικρινά κάτι τον έχει χαλάσει. Γι' αυτό και πρέπει να φύγει, να είχε ήδη φύγει στο 0-4, δεν το συζητάμε καν. Δεν μπαίνω καν στη διαδικασία να γράψω ότι μετά τη δήλωσή του «δεν είναι ότι δεν θέλουν τα παιδιά, δεν μπορούν» δεν έχει καμία θέση στον πάγκο, μα καμία.

Άλλωστε ότι δεν τους πιστεύει και θεωρεί ότι δεν κάνουν τους το 'χει πει σε προπονήσεις και τους το 'χει αποδείξει σε ματς και στην κοινή καθημερινότητά τους. Είναι ξεκάθαρο αυτό στο ρεπορτάζ. Δεν χωρά αμφιβολία καμία! Δεν θα γράψω πάλι για τις επιλογές του, για τον Χνιντ, όλα τα δέχομαι και είναι στο ρόστερ της ΑΕΚ, αυτόν επέλεξε αντί του Ρουμάνου που δεν μας έχει εντυπωσιάσει κιόλας, αντίθετα απογοητευτικοί και οι δυο είναι (απλά ο Τυνήσιος δεν είχε παίξει καν τόσο καιρό, μήνες ολόκληρους, στην άμυνα). Όμως απέτυχε σε όλα δυστυχώς κι αυτό είναι το δεδομένο.

Έχει ευθύνη γι' αυτό. Παρέλαβε την ΑΕΚ σε καλύτερη μοίρα από ότι την έχει φέρει σε ΟΛΟΥΣ τους τομείς. Δεν μπορεί όπως ομολόγησε με αυτό το ρόστερ, κακώς ανέλαβε τότε θα σημειώσω εγώ, αλλά η ομάδα ακόμη δεν τον έχει αντικαταστήσει! Τον Μανόλο τον έφερε ο Μελισσανίδης, άρα και γι' αυτήν την επιλογή εκείνος ευθύνεται, για να τελειώσουμε όπως αρχίσαμε...

Υγ: Δεν θα έπρεπε να υπάρχει υστερόγραφο... Αλλά διάβασα και μου στέλνουν μηνύματα, μειοψηφία είναι αλλά υπάρχει, για την κίνηση μελών των οργανωμένων να μιλήσουν με τη λήξη του ματς στους ποδοσφαιριστές! Προφανώς και σωστά έγινε αυτή η κίνηση. Δεν ξέρω αν έχει καμία αξία διότι οι παίκτες της ΑΕΚ δεν δείχνουν να τους απασχολεί ιδιαίτερα με την εικόνα τους στα παιχνίδια... Αλλά γιατί ήταν λάθος; Τι είναι μεγαλύτερη ξεφτίλα; Να σου λένε οι οπαδοί «βγάλτε τις φανέλες», ή να τρως τάληρο μέσα στην έδρα σου; Ή μήπως να κατηγορούν κάποιοι τους οργανωμένους ότι τα χώνουν στα παιδιά που είναι λίγοι και δεν φταίνε αυτοί που είναι στην ΑΕΚ; Ας διαλέξουν εκείνοι... Δηλαδή χάνουν με πεντάρα, τους γράφει η ιστορία και ενοχλεί που τους είπαν δυο λόγια οι οπαδοί και απόλυτα σωστά τους τα είπαν; Όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΟΥ στον κόσμο! Θα ήταν προτιμότερο να τους... τρέχουν στα σπίτια τους, στις βόλτες τους, όπως έκαναν στην Πορτογαλία (και στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας); Ή στην Ιταλία σε τόσες ομάδες; Ή στην Γερμανία; Επίσης η ατάκα «εκεί που πρέπει δεν τα λένε» είναι αστεία μετά τα πανιά που 'χουν βγει και τις ανακοινώσεις. Αστείο και καλά να το κάνουν υπαλληλικό οπαδικό προσωπικό άλλων ομάδων, αλλά να το λένε Ενωσίτες, τραγικό!

Photo Credits: Κώστας Τόπας

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...