ΠΑΣ Γιάννινα - Ατρόμητος 1-0 (vids)

Φώτης Καρακούσης
ΠΑΣ Γιάννινα - Ατρόμητος 1-0 (vids)

bet365

Με γκολ του Εραμούσπε στο 32' ο ΠΑΣ Γιάννινα συνέχισε το σερί καλών εμφανίσεων και νίκησε 1-0 τον Ατρόμητο - Από ένα δοκάρι (19' Παμλίδης - 61' Μανούσος) οι αντίπαλοι, ο Μανδάς απέκρουσε πέναλτι του Παμλίδη στο 43'.

Συνεχίζοντας την εντυπωσιακή του πορεία το τελευταίο διάστημα στην οποία έφτασε τα πέντε ματς χωρίς να δεχθεί γκολ, έχοντας και τέσσερις νίκες, ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε και του Ατρομήτου με 1-0 και έφτασε έτσι τους 34 βαθμούς, εξασφαλίζοντας σε μεγάλο βαθμό την σωτηρία. Οι Γιαννιώτες έδειξαν σε ακόμα μία αναμέτρηση πολύ καλά στοιχεία και πήραν δίκαια τους βαθμούς της νίκης στην πρεμιέρα των play out.

Στον αντίποδα οι Περιστεριώτες έχασαν και αυτοί μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρουν, είχαν δοκάρι και τε α τετ και με την ήττα τους έμειναν στους 28 βαθμούς, αλλά και πάλι νιώθουν σε μεγάλο βαθμό ασφαλείς.

Ματσάρα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα

Όσον αφορά τον αγώνα, στο μεγαλύτερο μέρος του ήταν εξαιρετικός. Και οι δύο ομάδες είχαν γρήγορο ρυθμό και έδειξαν σε όλη του την διάρκεια πως ήθελαν να παίξουν μπάλα και να δημιουργήσουν φάσεις. Το κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό και σίγουρα παρότι μπήκε μόνο ένα τέρμα, ήταν ένα πολύ όμορφο παιχνίδι.

Με 4-4-2 ξεκίνησαν και οι δύο ομάδες

Στον αγώνα των Ζωσιμάδων, το μοναδικό της πρεμιέρας των play out που δεν υπήρξε τόσο μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον και οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με 4-4-2. Οι γηπεδούχοι του Αργύρη Γιαννίκη με τον Λοντίγκιν στο τέρμα, τον Σάλιακα δεξιά, τον Πίρσμαν αριστερά και τους Κάργα, Εραμούσπε στο κέντρο της άμυνας. Οι Κάστρο και Ντομίνγκες ήταν τα κεντρικά χαφ, οι Καρτάλης και Ελευθεριάδης τα εξτρέμ και Μιλιντσεάνου και Παμλίδης το επιθετικό δίδυμο.

Όσον αφορά τον Σάββα Παντελίδη ξεκίνησε με τον Μανδά στο τέρμα, τον Κιβρακίδη δεξί μπακ, τον Γκαλβάο αριστερό και τους Γούτα και Μαυρομμάτη στο κέντρο της άμυνας. Οι Σάλομον και Χαρίσης ήταν στην μεσαία γραμμή με τον Γκάλο δεξί εξτρέμ και τον Ενσικουλού αριστερό και τους Μανούσο και Μάτιτς επιθετικό δίδυμο.

Μεγάλες ευκαιρίες και εξαιρετικός ρυθμός στο πρώτο

Στο πρώτο ημίχρονο από το ξεκίνημα είδαμε τον ΠΑΣ και τον Ατρόμητο να έχουν βγει μπροστά και να προσπαθούν για το γκολ, με την πρώτη μεγάλη ευκαιρία να χάνεται στο 16' με τον Γούτα να κάνει την κεφαλιά και τον Λοντίγκιν να διώχνει εξαιρετικά. Τρία λεπτά αργότερα ο ΠΑΣ βρέθηκε μια ανάσα από το 1-0, αλλά ο Παμλίδης είδε την κεφαλιά του αρχικά να σταματάει στον Μανδά και συνέχεια στο δοκάρι..

Ο ρυθμός όσο περνούσαν τα λεπτά ανέβαινε και στο 25' ο Ενσικουλού έκανε εξαιρετική προσπάθεια γύρισε στον Μάτιτς ο οποίος δεν μπόρεσε να τελειώσει την φάση, μετά η μπάλα έφτασε στον Γκάλο που έκανε το σουτ με τον Λοντίγκιν να διώχνει με δυσκολία.

Ο Εραμούσπε άνοιξε το σκορ

Έτσι φτάσαμε στο 32' όπου είχαμε και το γκολ που έκρινε το παιχνίδι. Ο Καρτάλης εκτέλεσε για ακόμα μία φορά εξαιρετικά το φάουλ, όπως κάνει σε κάθε στημένη φάση, ο Εραμούσπε έκανε την πρώτη κεφαλιά, ο Μανδάς έδιωξε εξ' επαφής και ο Αργεντίνος με δεύτερη προσπάθεια έκανε το 1-0.

Μεγάλος Μανδάς σταμάτησε το πέναλτι του Παμλίδη

Μετά το γκολ και πάλι συνεχίστηκε ο γρήγορος ρυθμός και στο 44' είχαμε μια ακόμα σπουδαία ευκαιρία. Συγκεκριμένα ο Κάστρο τσίμπησε ωραία την μπάλα, ο Μαυρομμάτης τον ανέτρεψε και το πέναλτι σωστά δόθηκε. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Παμλίδης και ο Μανδάς με εξαιρετική επέμβαση απέκρουσε το πέναλτι.

Μεγάλο παιχνίδι και στο δεύτερο με δοκάρι και σπουδαίες ευκαιρίες

Και στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε μεγάλες ευκαιρίες, με την πρώτη να την χάνουν οι γηπεδούχοι στο 61'. Συγκεκριμένα ο Γκάλο έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Μανούσος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Λοντίγκιν. Οκτώ λεπτά αργότερα ο Μανδά σταμάτησε το πολύ ωραίο πλασέ του Καρτάλη και η μεγαλύτερη ευκαιρία πριν ολοκληρωθεί ο αγώνας χάθηκε στο 75' με τον Μουνίθ να γυρίζει στον αμαρκάριστο Ενσικουλού που εντελώς μόνος απέναντι από τον Λοντίγκιν έκανε τραγικό πλασέ στέλνοντας τη μπάλα ψηλά άουτ.

MVP: Θα βάλουμε τον Καρτάλη όχι μόνο επειδή έκανε την ασίστ στο γκολ του Εραμούσπε, αλλά γιατί κάθε του σέντρα ήταν κίνδυνος-θάνατος και σήμερα.

Στο ύψος του: Αν ο Ατρόμητος έπαιρνε την ισοπαλία θα βάζαμε τον Μανδά MVP. Ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου έπιασε το δεύτερο συνεχόμενο πέναλτι και συνολικά είχε μια εξαιρετική παρουσία.

Αδύναμος κρίκος: Δεν υπήρξε αδύναμος κρίκος σε ένα τόσο ωραίο παιχνίδι στο οποίο και οι δύο ομάδες προσπάθησαν και με το παραπάνω να μας χαρίσουν ένα τόσο όμορφο θέαμα.

Η γκάφα: Θα βάλουμε το πλασέ του Ενσικουλού που εντελώς ανενόχλητος κατέφερε να στείλει τη μπάλα μακριά άουτ ενώ είχε βρεθεί φάτσα με το 1-1.

Το «στραγάλι»: Περίπατος για τον Ευαγγέλου το σημερινό παιχνίδι. Στο πέναλτι είχε δίκιο, ενώ συνολικά δεν υπήρξε η φάση που κάποιος από τους δύο αντιπάλους να έχει διαμαρτυρηθεί.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Θα ξαναγράψουμε πως είδαμε ένα πολύ ωραίο από πλευράς θεάματος παιχνίδι. Ο ΠΑΣ με την 4η νίκη του στα πέντε τελευταία ματς έδειξε πως συνεχίζει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, ενώ και ο Ατρόμητος έκανε φάσεις, έχασε μεγάλες ευκαιρίες, αλλά στο τέλος δεν μπόρεσε να πάρει ούτε τον βαθμό.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πίρσμαν, Κάργας, Εραμούσπε, Κάστρο, Καρτάλης (75’ Μπρένερ), Παμλίδης, Ελευθεριάδης (65’ Λιάσος), Ντομίνγκες, Μιλιντσεάνου (88’ Παντελάκης).

AΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάββας Παντελίδης): Μανδάς, Γκάλο (71’ Αγκάγιεφ), Γκαλβάο, Γούτας, Μαυρομμάτης, Χαρίσης, Κιβρακίδης, Σάλομον (71’ Ούμπιντες), Ενσικουλού (79’ Χριστοδουλόπουλος), Μανούσος (79’ Εντομβόνγι) , Μάτιτς (52’ Μουνίθ).

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα