Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα: Έφτασε τα 800 ματς στην μεγάλη κατηγορία

Θοδωρής Βασίλης
Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα: Έφτασε τα 800 ματς στην μεγάλη κατηγορία

bet365

O Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα πέρασε και από την Τρίπολη κερδίζοντας τον Αστέρα σε ένα ιστορικό παιχνίδι για τους Γιαννιώτες αφού συμπλήρωσε 800 παιχνίδια στην πρώτη επαγγελματική κατηγορία.

Ο αγώνας του Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα στην Τρίπολη δεν ήταν απλά ο τελευταίος της κανονικής διάρκειας του φετινού πρωταθλήματος. Για τους Ηπειρώτες η εν λόγω αναμέτρηση ήταν ιστορική, αφού την Κυριακή η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη συμπλήρωσε 800 παιχνίδια στην Α' Εθνική/Super League στην ιστορία!

Η πρεμιέρα του «Άγιαξ» στην μεγάλη κατηγορία έγινε το 1974 στην πρώτη του χρονιά στην Α' Εθνική. Τότε ο ΠΑΣ αντιμετώπισε στις 29 Σεπτεμβρίου του 1974 την Καστοριά εκτός έδρας σε μια αναμέτρηση μεταξύ νεοφώτιστων μάλιστα. Η πρεμιέρα του ΠΑΣ δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή, αφού η Καστοριά είχε επικρατήσει με 1-0.

Η 11άδα του ΠΑΣ Γιάννινα σε εκείνο το παιχνίδι: Λίσα, Γραμμενιάτης (73' Βογιατζής), Ζιώγας (46' Τσιορλίδας), Σιόντης, Χατζηκαπετάνης, Μάντος, Γκλασμάν, Κόκκορης, Κοντογεωργάκης, Μαρίνος και Άλβαρες.

Τα ρεκόρ για τον ΠΑΣ συνεχίζονται, αφού το ματς της Τρίπολης ήταν το 400ο του εκτός έδρας στην μεγάλη κατηγορία, ένα περισσότερο από τα εντός όπου μετράει 399, αλλά κι ένα σε ουδέτερο, το ιστορικό πια μπαράζ με τον Πανιώνιο, το ιστορικό μπαράζ στην Λάρισα το 1984.

Το πόσο ιδιαίτερο ήταν το παιχνίδι της Κυριακής φαίνεται και από το γεγονός ότι ο Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα πέτυχε άλλο ένα ρεκόρ. Η νίκη αυτή με το γκολ του Μπρένερ, ήταν η πέμπτη εκτός έδρας και ισοφάρισε το καλύτερο του εκτός έδρας ρεκόρ σε επίπεδο Α' Εθνικής/Super League. Βέβαια, αν δει τις προηγούμενες φορές που το πέτυχε θα συνειδητοποιήσει πως το φετινό κατόρθωμα είναι σπουδαιότερο γιατί αυτό ήρθε με λιγότερα εκτός έδρας παιχνίδια,

Συγκεκριμένα το 2012-13 και το 2015-16 ναι μεν σημείωσε πέντε νίκες αλλά ήταν σε σύνολο σε 15 όμως αγώνες, ενώ φέτος το ρεκόρ ήρθε σε 13 αγώνες, δύο λιγότερους.

Αναλυτικά οι αγώνες του Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα στην Α' Εθνική/Super League σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Super League.

Αγώνες: 800
Νίκες: 247
Ισοπαλίες: 216
Ήττες: 337

Το εκτός έδρας ρεκόρ του Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα
Αγώνες: 400
Νίκες: 52
Ισοπαλίες: 98
Ήττες: 250

Διαβάστε επίσης:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα