Λαμία - ΑΕΛ: 2-1 (vids)

Γιώργος Ντυμένος
Λαμία - ΑΕΛ: 2-1 (vids)

bet365

Με το «γκολ - κατηγορία» του Ντέλετιτς στο 88', η Λαμία επικράτησε με 2-1 της ΑΕΛ σε εξ' αναβολής αγώνα - τελικό και βαδίζει προς τα πλέι άουτ με μεγαλύτερη σιγουριά! Στους 6 βαθμούς η διαφορά των δύο ομάδων.
Μία νίκη «χρυσάφι» πήρε σήμερα (10/3) η Λαμία επί της ΑΕΛ και το 2-1 που την κέρδισε έχει πολλαπλές «ερμηνείες». Αρχικά πέρασε τον Παναιτωλικό και τον ΟΦΗ, έφτασε στους 22 βαθμούς (20 και 19 αντίστοιχα οι Αγρινιώτες και οι Κρητικοί) και «σκαρφάλωσε» στην 11η θέση. Παράλληλα όμως αποσπάστηκε στο «+6» από τους ουραγούς «βυσσινί» (έχουν 16) και επειδή «έχουν» πλέον την ισοβαθμία μαζί τους ανεξάρτητα τι θα συμβεί στα play out, ουσιαστικά βρίσκεται στο «+7».
Ο Μιχάλης Γρηγορίου ξεκίνησε με τον Επασί κάτω από τα γκολπότ, τους Σκόνδρα, Αντέτζο, Τζανετόπουλο, Ανχελ Μαρτίνεθ στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Μπεχαράνο, Τζανδάρη στον άξονα, τους Ντέλετιτς, Ρόμανιτς στα άκρα και τον Καραμάνο κοντά στον προωθημένο Αραμπούλι.
Ο Τζιανλούκα Φέστα είχε τον Νάγκι στο τέρμα, τους Γκράουρ, Ζίζιτς, Μαξιμένκο, Γιακιμόφσκι στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Στίφλερ, Ηλιάδη, Κολομπίνο στον άξονα, τους Πινακά, Ακούνια στα άκρα και τον Ντουρμισάι στην κορυφή της επίθεσης. Στο γήπεδο πάντως ο Ηλιάδης είχε περισσότερα καθήκοντα δεξιού μπακ, ο Γκράουρ ανέβαινε και ο Πινακάς πήγαινε κοντά στον Ντουρμισάι, σε ένα…πιο 4-2-3-1 για τους «βυσσινί».

«ΣΒΗΣΤΟ» ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΩΡΟ

Ο αγώνας ήταν μεγάλης βαθμολογικής σημασίας και ο παράγοντας θέαμα περνούσε, εύλογα, σε δεύτερη μοίρα. Σε αναμετρήσεις όπως αυτή η σκοπιμότητα είναι το Α και το Ω, οπότε και στο πρώτο ημίχρονο πήγαμε σε εκατέρωθεν σετ παιχνίδι, με αρκετές διακοπές και χωρίς ρυθμό. Οι δύο ομάδες πρόσεχαν τα νώτα τους, ήταν εμφανές πως δεν υπήρχε διάθεση να ρισκάρουν και πρωταρχικό τους μέλημα έκανε «μπαμ» πως ήταν να κρατήσουν το μηδέν παθητικό.
Το πρώτο ημίωρο… κύλησε όπως λέμε στην αργκό «σβηστό». Αρκετά φάουλ λίγο κάτω από το χώρο της μεσαίας γραμμής κάθε φορά που ένας εκ των «μονομάχων» την πέρναγε, ελάχιστοι κενοί χώροι και οι γκολκίπερ ανησύχησαν μόνο σε κάποια μακρινά σουτ (Καραμάνος, Κολομπίνο) που πάντως τους βρήκαν σε ετοιμότητα.

ΟΙ ΣΤΟΠΕΡ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ… ΕΔΡΑΣΑΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΓΙΑ ΤΟ 1-0

Μέχρι που φτάσαμε στο 33’, όπου οι στόπερ της Λαμίας εκμεταλλεύτηκαν τα απανωτά λάθη της άμυνας των «βυσσινί» που τους άφησαν μόνους μέσα στα καρέ τους. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπεχαράνο με «κομπίνα» και πρώτη κεφαλιά του Καραμάνου ο Τζανετόπουλος βρέθηκε απέναντι από τον Ναγκί και σούταρε, ο γκολκίπερ της ΑΕΛ ναι μεν απέκρουσε, όμως ο Αντέτζο πήρε το «ριμπάουντ» και από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Ετσι οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στην πρώτη ευκαιρία του αγώνα και τα δεδομένα άλλαξαν.

ΑΝΕΒΗΚΕ Η ΑΕΛ, ΤΟ 1-1 «ΑΝΗΚΕΙ» ΣΤΟΝ ΓΙΑΚΙΜΟΦΣΚΙ

Ο αγώνας συνεχίστηκε σε ανάλογο τέμπο, αν και ήταν εμφανές σε επίπεδο… διάθεσης ότι οι φιλοξενούμενοι ήθελαν να βγουν μπροστά. Πλέον ο Γκράουρ ήταν ουσιαστικά κλασικός εξτρέμ, ο Πινακάς έπαιζε στην ίδια ευθεία με τον Ντουρμισάι και ο νεαρός φορ μετά από κεφαλιά-πάσα του παρτενέρ του στη γραμμή κρούσης, «έψαξε» στο 40’ ένα δύσκολο γκολ με πλασέ στο πρώτο δοκάρι. Πάντως το ματς είχε ακόμη… δρόμο μέχρι να πάνε οι ομάδες στα αποδυτήρια και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων η ΑΕΛ βρήκε την ισοφάριση όταν ο Γιακιμόφσκι εκτέλεσε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ το κόρνερ, η μπάλα πήγε στο δεύτερο δοκάρι του Επασί, χτύπησε στο κεφάλι του και κατέληξε στα δίχτυα. Το 1-1 χρεώθηκε ως αυτογκόλ του 28χρονου πορτιέρε, αλλά «ανήκε» στον 31χρονο αριστερό μπακ.

Ο ΝΑΓΚΙ… ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΡΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΕΤΖΟ

Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μισού οι δύο ομάδες έδειξαν διάθεση να… πατήσουν λίγο γκαζι. Η μπάλα «τσούλησε» σε 1-2 εκατέρωθεν περιπτώσεις και στο 52’ η Λαμία «φλέρταρε» με το 2-1. Τότε σε εκτέλεση φάουλ του Ντέλετιτς ο Αντέτζο βγήκε (ξανά) από τα μαρκαρίσματα, πήρε την κεφαλιά αλλά ο Νάγκι έκανε εντυπωσιακή απόκρουση.

ΚΑΚΟ ΜΑΤΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ, ΟΜΩΣ Ο ΝΤΕΛΕΤΙΤΣ «ΜΙΛΗΣΕ» ΣΕ ΝΕΑ ΣΤΑΤΙΚΗ ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ 2-1

Από εκεί και πέρα είδαμε ένα κακό ματς. Πήγε στη δύναμη, υπήρχαν συνεχείς διακοπές/σφυρίγματα και δεν υπήρχαν εκατέρωθεν φάσεις. Η αναμέτρηση έδειχνε να έχει «σβήσει» και όλα έδειχναν πως το 1-1 θα παραμείνει αναλλοίωτο. Τίποτα δεν προϊδέαζε για το αντίθετο. Οι αμυντικές γραμμές των δύο ομάδων έπαιρναν άριστα και οι γκολκίπερ τους… απλά παρακολουθούσαν. Στο 88’ όμως και σε νέα στατική μπάλα της Λαμίας ο Αραμπούλι πήρε την πρώτη κεφαλιά, «έστρωσε» για τον Ντέλετιτς και ο Σέρβος από κοντά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και διαμόρφωσε το μετέπειτα τελικό 2-1.
MVP: Ο Ντέλετιτς. Σε όλο το ματς δεν έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του, αν και είχε ορισμένα πολύ καλά χτυπήματα σε στατικές μπάλες. Ομως στο 88’ βρέθηκε στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή και σημείωσε ένα γκολ που μπορεί να αποδεχθεί «μισή» και πλέον κατηγορία.
Στο ύψος του: Για τη Λαμία το δίδυμο των Αντέτζο, Τζανετόπουλου ήταν (και πάλι) πάρα πολύ καλό. Οι γηπεδούχοι μέσα από το «κουτί» δέχθηκαν ουσιαστικά μόνο μία φάση, εκείνη του Πινακά στο 40’, ενώ στους δύο στόπερ των γηπεδούχων «ανήκει» το 1-0. Ο Νιγηριανός μάλιστα απώλεσε στο 52’ και τη μεγαλύτερη, πλην των γκολ, φάση της ομάδας του. Πάρα πολύ καλό ματς και από τον Καραμάνο. Οι Νάγκι, Στίφλερ έκαναν πολύ καλό ματς για την ΑΕΛ, ενώ στον Γιακιμόφσκι πιστώνεται η ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ εκτέλεση κόρνερ στο 45’-1’ για το 1-1.
Αδύναμος κρίκος: Ο Ζίζιτς. Η ΑΕΛ είχε πάρα πολλά προβλήματα στις στατικές φάσεις και ο στόπερ της ΑΕΛ το πιστώνεται.
Η γκάφα: Την έκανε η άμυνα της ΑΕΛ σε πάρα πολλές στατικές μπάλες. Στο 1-0 οι δύο στόπερ της Λαμίας (Τζανετόπουλος, Αντέτζο) έκαναν ανενόχλητοι/αμαρκάριστοι τελική προσπάθεια και οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Στο 52’ «έχασε» τον Αντέτζο αλλά ο Νάγκι απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Νιγηριανού, ενώ στο 88’ ο Ντέλετις «εκτέλεσε» σχεδόν ανενόχλητος από κοντά.

Το «στραγάλι»: Ο ρέφερι Γκορτσίλας είχε… πάρα πολύ δουλειά, καθώς ήταν ένα παιχνίδι με πολλές διακοπές, φάουλ και σφυρίγματά του. «Εχασε» κάποιες κάρτες.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ηταν ένα ντέρμπι παραμονής με τα όλα του. Η Λαμία εκτός των 2 γκολ είχε και ακόμη μία «καθαρή» φάση (με τον Αντέτζο) και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την κακή ανασταλτική λειτουργία των «βυσσινί» στις στημένες φάσεις.

ΛΑΜΙΑ: Επασί, Σκόνδρας, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαρτίνες, Ντέλετιτς (90’+5’ Τζέιμς), Τζανδάρης, Μπεχαράνο (90’ +5’ Βασιλακάκης), Ρόμανιτς (76’ Πίτι), Αραμπούλι, Καραμάνος.
ΑΕΛ: Νάγκι, Ηλιάδης, Μαξιμένκο, Ζίζιτς, Γκράουρ, Πινακάς (73’ Μουκάντζο), Στίφλερ, Κολομπίνο, Γιακιμόβσκι, Ντουρμισάι, Ακούνια.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα