Παναθηναϊκός: Τελικός, έναν μήνα μετά την τελευταία νίκη...

Παναθηναϊκός: Τελικός, έναν μήνα μετά την τελευταία νίκη...

Κώστας Ζάλιαρης
Παναθηναϊκός: Τελικός, έναν μήνα μετά την τελευταία νίκη...

bet365

Ο Παναθηναϊκός το απόγευμα της Κυριακής μόνο αν αντιμετωπίσει το ματς με τον ΠΑΟΚ ως «τελικό» μπορεί να έχει τύχη. Να ελπίζει. Γιατί κινδυνεύει να πάρει τον τίτλο του ιδανικού «αυτόχειρα» για την Ευρώπη.

Οι «πράσινοι», δεδομένα, δεν βρίσκονται σε καθόλου καλά φεγγάρια. Για την ακρίβεια, αυτή τη στιγμή ίσως η ομάδα διανύει την πιο κρίσιμη περίοδο της φετινής ποδοσφαιρικής χρονιάς.

Ναι μεν υπήρξε η «μαύρη σελίδα ιστορίας» στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος με τα πέντε παιχνίδια δίχως νίκη για πρώτη φορά στα χρονικά του συλλόγου, ωστόσο, τώρα κρίνεται η πολυπόθητη επιστροφή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Μια επιστροφή για την οποία ο Παναθηναϊκός γενικότερα «μάτωσε» σε γόητρο και σε πολλά «μέτωπα» όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Του κόστισε πολύ ακριβά η απουσία από τους θεσμούς της UEFA κι ενώ φέτος έδειχνε ικανός να πετύχει τον μεγάλο του στόχο με τα καλά και τα στραβά του επί Μπόλονι, τώρα... παλεύει με μεγάλα κύματα.

Την Κυριακή η μόνη λέξη είναι «τελικός»

Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Λεωφόρου στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του φετινού πρωταθλήματος ίσως και να είναι κάτι παραπάνω από... τελικός για τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα, θα πρέπει απαραίτητα να βάλει αυτό τον χαρακτηρισμό μπροστά από το ματς με τον «δικέφαλο του βορρά» αν θέλει να συνεχίσει να ελπίζει για την ευρωπαϊκή τετράδα της βαθμολογίας της Super League Interwetten μέσα και από τις 10 αναμετρήσεις των Playoffs που θ' ακολουθήσουν.

Ένα εισιτήριο για τα προκριματικά, τρία για το Conference League και τέλος. Με... αστερίσκο στο ενδεχόμενο ο ΠΑΣ να κάνει τη μεγάλη έκπληξη κατακτώντας το Κύπελλο και εξασφαλίζοντας εκείνος θέση στο Conference League. Που σημαίνει ότι ζορίζει ακόμα πιο πολύ το πράγμα για τον Παναθηναϊκό.

Με νίκη απέναντι στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, αρχικά θα πλησιάσει το σύνολο του Πάμπλο Γκαρσία στο -2 στην 4άδα κι έπειτα θα συνεχίσει να μάχεται μαζί με τον αποτελεσματικό – είτε είναι και εντυπωσιακός είτε όχι στο γήπεδο – Αστέρα Τρίπολης. Τώρα είναι που οι παίκτες οφείλουν να πρωτοστατήσουν, να αφήσουν στην άκρη ό,τι μπορεί να ενοχλεί και να σκεφτούν την φανέλα...

Η... τρύπα στο νερό με Άρη και ΑΕΚ

Έχοντας νικήσει τον Άρη στην Θεσσαλονίκη σε ένα πολύ σημαντικό «διπλό» και βλέποντας την ΑΕΚ να τον ισοφαρίζει στην Λεωφόρο σε μια κάκιστη ισοπαλία, ο Παναθηναϊκός με το αρνητικό σερί που κατέγραψε, έχει δει αυτές τις δύο ομάδες να του απομακρύνονται στο +6.

Μια ενδεχόμενη ήττα από τον ΠΑΟΚ και θετικά αποτελέσματα για την «Ένωση» (αντιμετωπίζει τον Βόλο στην Θεσσαλία) και τους «κίτρινους» (υποδέχονται τον ΟΦΗ των αλλαγών) ενδέχεται να σημάνει την έναρξη του ... αποχαιρετισμού.

Η απόσταση από τις ομάδες της πρώτης τετράδας θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη και στη θεωρία, το έργο του «τριφυλλιού» θα δυσκολέψει επικίνδυνα για το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Και προφανώς η κατάσταση πλέον έχει ξεφύγει παντελώς από τα χέρια και τα πόδια των «πράσινων», όμως, οφείλουν να κάνουν κάτι παραπάνω από υπερπροσπάθεια κόντρα στον ΠΑΟΚ την Κυριακή.

Για να μειώσουν τουλάχιστον από την 4η θέση και στο μίνι-πρωτάθλημα των 10 αγωνιστικών που θ' ακολουθήσει να λάβει χώρα το τελευταίο κομμάτι της μάχης. Εκεί όπου θα φανούν αντοχές, σθένος, θέληση και πνευματική δύναμη κατά της κόπωσης...

Ένας μήνας δίχως νίκη...

Το τελευταίο θετικό αποτέλεσμα του Παναθηναϊκού πριν από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, τοποθετείται στις 14 του Φλεβάρη. Σ' εκείνη την ημέρα που γιορτάζουν οι ερωτευμένοι και που στο χορτάρι της Λεωφόρου έλαβε χώρα το μεγάλο ντέρμπι των «αιώνιων» αντιπάλων.

Τα δυο γκολ από τους Μαουρίσιο και Σανκαρέ ήταν αρκετά για τους «πράσινους» ώστε να πανηγυρίσουν έξαλλα στο φινάλε τη νίκη με σκορ 2-1, να σταματήσει ξανά οποιαδήποτε κουβέντα για αήττητο πρωτάθλημα από πλευράς Πειραιωτών και να συνεχίσει το «τριφύλλι» το εντυπωσιακό σερί του μέσα στο 2021.

Έκτοτε, όλα άρχισαν να πηγαίνουν στραβά... Η αποτελεσματικότητα στην επίθεση εξαφανίστηκε, το αγωνιστικό πλάνο άρχισε να φθείρεται και να χρειάζεται αλλαγή η οποία δεν έγινε αντιληπτή σε κανένα παιχνίδι που ακολούθησε, η αυτοπεποίθηση άρχισε να χάνεται και κατεγράφη και ο πολύ άσχημος αποκλεισμός από το Κύπελλο.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε σε τρία διαδοχικά παιχνίδια από τον ανώτερο σε καθεμιά από τις κόντρες τους, Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα του Αργύρη Γιαννίκη.

Μ' αυτά και μ' αυτά, έπειτα από το σερί των εννέα αγώνων δίχως ήττα και των έξι νικών μέχρι και το 2-0 επί του Βόλου – σε ματς με παίκτη λιγότερο από το 55' λόγω αποβολής του Χουάνκαρ – το... γλυκό άρχισε να μη δένει καθόλου για την 4άδα.

Μετά την πολύ δύσκολη νίκη (3-2) επί του Ατρόμητου στο Περιστέρι και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ήρθαν τέσσερις ήττες και μια ισοπαλία.

Και αυτό το 1-1 με την ΑΕΚ στην Λεωφόρο ήταν πολύ πιο οδυνηρό απ' όσο μοιάζει σαν σκορ, αφού χάθηκε ευκαιρία για το «τριφύλλι» που πάλι κρατιόταν στο παιχνίδι – με όποιον τρόπο κι αν το έκανε αυτό – μέχρι το λάθος διώξιμο και το γκολ του Λιβάι.

Ένας μήνας ακριβώς μεσολαβεί μέχρι την Κυριακή. Και ο Παναθηναϊκός τώρα είναι που χρειάζεται το «τρίποντο» ως ... κάτι σαν τελευταία ελπίδα.

Διαβάστε επίσης:

Μόνη ελπίδα να το πάρουν πάνω τους οι παίκτες, Μπόλονι - Ντρεοσί δεν μπορούν να το «γυρίσουν»

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα