Κύριοι (Ακούνια, Αραμπούλι), το όπλο σας... παρακαλώ (vids)

Gazzetta team
Κύριοι (Ακούνια, Αραμπούλι), το όπλο σας... παρακαλώ (vids)

bet365

Ο Ουρουγουανός επιθετικός ηγείται της γραμμής κρούσης της ΑΕΛ, ο Γεωργιανός της Λαμίας και το αυριανό μεγάλο ματς του Αλκαζάρ ενδέχεται να κριθεί από μία δική τους ενέργεια ή τελική
Πολύ μεγάλο ματς αναμένεται αύριο (24/2) στο Αλκαζάρ, όπου η ΑΕΛ θα υποδεχθεί τη Λαμία. Το έξω από το γήπεδο θα μας απασχολήσει αρκετά, αφού υπάρχει η κόντρα τους για το παιχνίδι που δεν έγινε στο ΔΑΚ και η προσωπική του Αλέξη Κούγια με όλους στην αντίπαλη ομάδα. Ομως η μπάλα παίζεται μέσα από τον ασβέστη, εκεί κρίνονται οι αναμετρήσεις και αυτό σημαίνει ποδόσφαιρο.
Μετά τη νίκη (1-0) του Παναιτωλικού επί του Παναθηναϊκού η ουρά έγινε άνω-κάτω και οι δύο «μονομάχοι» του κάμπου μοιράζονται τις ισάριθμες τελευταίες θέσεις, έχοντας πάντως λιγότερα παιχνίδια, τα μεταξύ τους.
Κοιτώντας και μόνο την κατάταξη γίνεται εύκολα αντιληπτό γιατί ο αγώνας έχει χαρακτήρα «τελικού», καθώς η ΑΕΛ έχει 10 βαθμούς και η Λαμία 15, ενώ ναι μεν οι φιλοξενούμενοι παίζουν επί χάρτου και για την ισοπαλία, μας έχει συνηθίσει η Λαμία του Μιχάλη Γρηγορίου σε ανάλογη τακτική προσέγγιση παιχνιδιών όπως αυτό; Μάλλον όχι.
Αρα, κακά τα ψέμματα αμφότεροι θα βγουν μπροστά για τη νίκη και τι χρειάζεσαι για να κερδίσεις; Γκολ... Εύκολη απάντηση.
Και κάπου εδώ στην κουβέντα μας μπαίνουν οι Ματίας Ακούνια και Μπατσανά Αραμπούλι, αφού η δική τους παρουσία/εμφάνιση θα κρίνει πολλά.
Ο πρώτος αποκτήθηκε τον Γενάρη από τους «βυσσινί» και με το καλημέρα έγινε βασικός. Μετά τον εύλογο χρόνο προσαρμογής που χρειάστηκε τον είδαμε ενδεκαδάτο με Βόλο, ΑΕΚ, Ατρόμητο και ήδη μετρά 2 γκολ. Μάλιστα ο Ουρουγουανός βρέθηκε τόσο στο αριστερό «φτερό»σε 4-2-3-1, όσο και περιφερειακός στράικερ ακόμη κα σε 3-5-2. Και στις δύο θέσεις ανταποκρίθηκε πλήρως και ο 28χρονος παρουσιάστηκε σε θέση να σκοράρει με αρκετούς τρόπους.
Κόντρα στην Ενωση σαν κρυφός φορ και με ωραίο κατέβασμα/τελείωμα...
Ενώ στο Περιστέρι υποδέχθηκε την μπάλα μετά την προσπάθεια του Μπεν Χατίρα και πλάσαρε σωστά καθώς ήταν «μέσα» στη φάση, όπου αν προσέξετε ναι μεν «δημιιοοργήθηκε» λόγω του λάθους που έκανε ο Μανδάς, αλλά ξεκίνησε με δικό του πρέσινγκ ψηλά.
Από εκείνον κρατάμε ακόμη πως διαθέτει καλά χτυπήματα σε στατικές μπάλες, ενώ παρότι δεν τον λες πρώτο μπόι (βλέπει τον κόσμο από τα 174 εκατοστά), απειλεί και με το κεφάλι. Χωρίς να κάνει κατάχρηση της τελικής προσπάθειας (μόλις 8 στη σεζόν), έχει ήδη ξεχωρίσει. Στις 8 συγκαταλέγονται τα 2 του γκολ και από 1 καλή του ευκαιρία στα ματς με Βόλο, ΑΕΚ, Ατρόμητο.
Πάμε τώρα στον Γεωργιανό. Η Λαμία ανακοίνωσε την απόκτησή του στα τέλη του Σεπτεμβρίου, αλλά και εκείνος λογίζεται ουσιαστικά ως χειμερινή προσθήκη, Μέχρι την έλευση του Γρηγορίου στον πάγκο της αγωνίστηκε λίγο, τόσο γιατί δεν βρίσκονταν στο 100%, όσο και επειδή ορισμένες φορές τον είδαμε να γίνεται αλλαγή στην αλλαγή! Αποφάσεις είναι αυτές... Η ουσία είναι πως το τέλος του 2020 τον βρήκε «άσφαιρο» και με μόλις 7 εμφανίσεις, εκ των οποίων μόνο 2 στο αρχικό σχήμα. Αντε να βρει ρυθμό/πατήματα.
Πρώτο παιχνίδι στο νέο έτος λοιπόν και ο 27χρονος το μετέτρεψε σε one man show, αφού βρήκε δις στόχο κόντρα στον Αρη και η Λαμία πήρε την «παρθενική» νίκη της χρονιάς. Το γκολ μάλιστα που σημείωσε στο 17' με «ψαλίδι» διεκδικεί τον τίτλο του καλύτερου της σεζόν.
Μερικές ημέρες μετά έκανε ματσάρα (και) στο Πανθεσσαλικό, όπου με ωραία ατομική ενέργεια «έφτιαξε» το 1-1 του Ντέλετιτς, ενώ θα μπορούσε και να σκοράρει σε 1-2 περιπτώσεις αφού μεταξύ άλλων του είπε «όχι» το οριζόντιο δοκάρι του Κλέιμαν.
Στη συνέχεια έμεινε πίσω λόγο του τραυματισμού που υπέστη στη Λεωφόρο, αλλά στη Ριζούπολη επέστρεψε στο αρχικό σχήμα και σκόραρε με εκτέλεση πέναλτι που καταλογίστηκε σε φάση που ήταν «μέσα».
Συνολικά έχει βρει δίχτυα 3 φορές με μόλις 10 τελικές, ενώ σε εκείνες που δεν σκόραρε συγκαταλέγεται, εκτός του δοκαριού στο Πανθεσσαλικό, και το χαμένο του τετ με τον Αρη όπου «άγγιξε»το χατ-τρικ.
Τα παραπάνω αποτυπώνουν πως όταν... οπλίζει μοιάζει με κίνδυνο/θάνατο για την αντίπαλη άμυνα και θα βρίσκεται στην κορυφή του 4-2-3-1 που συνήθως χρησιμοποιεί η ομάδα του. Ή μήπως όχι; Αν θυμάστε με τον Απόλλωνα Σμύρνης είχε, για πρώτη φορά φέτος, έναν πιο ελεύθερο ρόλο και δεν ήταν εκείνος το «9άρι». Το τότε «τρικ» λειτούργησε καλά.
Η ουσία πάντως είναι ότι όπου και αν παίξουν οι Ακούνια και Αραμπούλι, οι εκτελεστικές τους δυνατότητες ενδέχεται να κρίνουν ένα ματς που στο ταμείο του φινάλε της χρονιάς ίσως καθορίσει μια κατηγορία.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα