Ματίας Ακούνια: Δούλεψε delivery, ελαιοχρωματιστής και πρωταγωνίστησε σε ταινία (pics, vid)

Ματίας Ακούνια: Δούλεψε delivery, ελαιοχρωματιστής και πρωταγωνίστησε σε ταινία (pics, vid)

Γιώργος Ντυμένος
Ματίας Ακούνια: Δούλεψε delivery, ελαιοχρωματιστής και πρωταγωνίστησε σε ταινία (pics, vid)

bet365

Ο Ουρουγουανός φορ που θα συνεχίσει στην ΑΕΛ μεγάλωσε σε μία φτωχογειτονιά του Μοντεβιδέο, μικρός έκανε πολλές δουλειές για να τα φέρει βόλτα. κατά τη διάρκεια της πανδημίας μαγείρευε για όσους έχουν ανάγκη, ενώ πιτσιρικάς εργάστηκε και ως ηθοποιός!
Στην ποδοσφαιρική μας πραγματικότητα βρίσκεται από την Κυριακή (17/1) ο Ματίας Ακούνια, καθώς ο Ουρουγουανός επιθετικός υπέγραψε στην ΑΕΛ.
Στράικερ που παίζει και περιφερειακός, ο 28χρονος πέρασε τον Ατλαντικό για χάρη των «βυσσινί» και μετά από μία «γεμάτη» τριετία με τη Λίβερπουλ της χώρας του και τη Μοντεβιδέο Γουόντερερς. Ετσι έφτασε στα μέρη μας.
Ξέχωρα όμως από το αγωνιστικό σκέλος, στην προκειμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε και με έναν «ψαγμένο» τύπο, σε όλα τα επίπεδα. Τόσο κοινωνικά όσο και καλλιτεχνικά.
*Ο Ακούνια έχει μεγαλώσει σε μία φτωχογειτονιά του Μοντεβιδέο και τα παιδικά του χρόνια μόνο αθώα δεν ήταν.Δούλεψε delivery σε πιτσαρία, σε μπακάλικο (ήταν υπεύθυνος κοπής κρεάτων),μικροπωλητής, ενώ πολλές φορές βοηθούσε τον πατέρα του Εκτορ που ήταν ελαιοχρωματιστής, «Πάντα είχα μία στέγη πάνω από το κεφάλι μου και ένα πιάτο φαγητό. Ο πατέρας μου γίνονταν χίλια κομμάτια», έχει πει σε ανύποπτη στιγμή.
*Λόγω αυτού δεν κατάφερε μικρός να τελειώσει το σχολείο, κάτι που πέυχε αρκετά πιο μεγάλος, όταν πλέον ήταν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και είχε τη σχετική άνεση. Πήρε απολυτήριο για το αντίστοιχο λύκειο της Ουρουγουάης σε ηλικία περίπου 24 ετών.
*Αρκετά «δεμένος» με τη γειτονιά του και τους ανθρώπους που μεγάλωσε και τον στήριξαν μικρό, θέλησε να τους ανταποδώσει στη διάρκεια της πανδημίας, τη βοήθεια που του παρείχαν όταν ήταν πιτσιρικάς. Η καραντίνα έχει εξουθενώσει τα χαμηλά στρώματα στην Ουρουγουάη και ο Ακούνια δεν ξέχασε τις ρίζες του. Οταν σταμάτησε το πρωτάθλημα της πατρίδας του και είχε περισσότερο χρόνο, άρχισε να μαγειρεύει μαζί με φίλους του για όσους έχουν ανάγκη και παρασκεύαζαν περίπου 60 γεύματα ημερησίως! Το εγχείρημα σταμάτησε μόλις τα υγειονομικά μέτρα έγιναν πιο αυστηρά, αλλά και πάλι έχει μεταφέρει δημόσια πως μπορεί να απευθυνθεί σε εκείνον όποιος έχει ανάγκη.
*Γενικότερα είναι λάτρης της οικογένειας και τώρα είναι η σειρά του να βοηθά τους γονείς του. Αν και δεσμευμένος με δύο παιδιά (ήδη ασχολούνται με τον αθλητισμό ο 7χρονος Σαντίνο βαδίζει στα χνάρια του, ενώ έχει και μία μικρότερη κόρη ), τους έχει πάντα μαζί του. Μάλιστα φημίζεται για τις συνταγές του και ουκ ολίγες φορές προτείνει διάφορες μέσω των social media. Σπεσιαλιτέ του είναι το κοτόπουλο, με ρύζι, πιπεριές, καρότο και κρεμμύδι.
*Ο Ακούνια είναι πνεύμα ανήσυχο και αναζητά τρόπους έκφρασης. Η μπάλα τον έχει κερδίσει από μικρό. Ξέχωρα από όταν έκανε τα πρώτα του βήματα μέσα στο γήπεδο, ήταν και η μασκότ της τοπικής ομάδας που αγωνίζονταν ο αδερφός του. Ολοι τον ήξεραν στην περιοχή. Ονειρό του μάλιστα κάποια στιγμή να γίνουν συμπαίκτες, αν και πλέον δείχνει αρκετά δύσκολο.
*Φίλαθλος της Ατένας, ακόμη και όταν πλέον σε πιο υψηλό επίπεδο στις μικρότερες επαγγελματικές κατηγορίες της χώρας του, εργάζονταν για να τα φέρει βόλτα.
*Παράλληλα αγαπάει πολύ τις τέχνες. Παλαιότερα, μάλιστα μαζί με τους κολλητούς του δημιουργήσαν μία μουσική μπάντα και ορισμένες φορές εμφανίζονταν ως dj.
*Ομως έγινε γνωστός όταν το 2005 πρωταγωνίστησε στην ταινία «A dios Momo», η οποία ως ένα βαθμό μπορεί να χαρακτηριστεί και αυτοβιογραφική. Το story της; Ο Ακούνια υποδύθηκε ένα 11χρονο αγόρι που εργάζεται σκληρά για να βοηθήσει οικονομικά την οικογένειά του και δεν συνεχίζει το σχολείο, όμως όλα άλλαξαν για εκείνον όταν γνώρισε έναν δάσκαλο που τον μύησε στα μυστικά της μόρφωσης μέσω της μουσικής Murga.
Αυτός λοιπόν είναι ο Ακούνια, ένας άνθρωπος που σίγουρα δεν περνά απαρατήρητος, δεν ξεχνά από που ξεκίνησε και πάντα βοηθά όσους έχουν ανάγκη.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα