Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» από πρέσινγκ και Μελισσά, δημιουργία 20 λεπτών (pics & vids)

Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» από πρέσινγκ και Μελισσά, δημιουργία 20 λεπτών (pics & vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» από πρέσινγκ και Μελισσά, δημιουργία 20 λεπτών (pics & vids)

bet365

Οι περισσότερες τελικές – δίχως γκολ – από κάθε άλλο ματς μέσα στο 2021, ο Μελισσάς και το «κλείδωμα» από τον Δέλλα οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στην πρώτη του ήττα στο νέο έτος και την χαμένη ευκαιρία για την 4άδα.

Πού θα κάτσει η μπίλια στο Ατλέτικο Μαδρίτης - Τσέλσι; Στη bwin το ζεις με Build A Bet κι αμέτρητες επιλογές! |21+

Σε άλλα παιχνίδια η αποτελεσματικότητα στις λιγοστές καλές στιγμές των «πράσινων» ήταν σε τέτοια επίπεδα που η μπάλα κατευθυνόταν στα δίχτυα και με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ερχόταν η νίκη για το σύνολο του Λάζλο Μπόλονι.

Το εξαιρετικό 2021 έχει υποστεί... πληγές σε ό,τι αφορά το «τριφύλλι» τις τελευταίες μέρες, με δυο απανωτές ήττες σε Κύπελλο και Πρωτάθλημα, στο ίδιο γήπεδο. Για την Super League Interwetten ήταν το πρώτο αρνητικό αποτέλεσμα μέσα στο νέο έτος και το πρώτο από τα τέλη του Δεκέμβρη μετά την επίσκεψη στην Τούμπα.

Και να σκεφτεί κανείς, ότι παρά το γεγονός πως στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης οι «πράσινοι» αγκομαχούσαν για να φτιάξουν παιχνίδι δίχως να βρίσκουν την παραμικρή ευκαιρία, το ματς αυτό κατέγραψε τις περισσότερες φάσεις για γκολ με δοκάρι και με κλασσικές ευκαιρίες, σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες αναμετρήσεις του αήττητου σερί του «τριφυλλιού»!

Έκανε τις περισσότερες τελικές του 2021!

Η τύχη είναι παράγοντας που καλώς ή κακώς είχε παίξει σημαντικό ρόλο στο εντυπωσιακό σερί που είχε ο Παναθηναϊκός μέσα στο 2021 σε επίπεδο πρωταθλήματος με τα παιχνίδια που είχε μετρήσει δίχως ήττα αλλά και την επίδοση διαδοχικών νικών που είχε καταγράψει.

Σημειώνοντας αξιοπρόσεκτη πορεία μέσα στο νέο έτος στην επιχείρηση διεκδίκησης μιας ευρωπαϊκής θέσης για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, το «τριφύλλι» παρουσιαζόταν αρκετά προσεκτικό αμυντικά και αποτελεσματικό στην επίθεση...

Σε κανένα από τα προηγούμενα παιχνίδια, από την ημέρα του 0-0 με τον Αστέρα Τρίπολης στην Λεωφόρο στο πρώτο ματς του έτους, μέχρι και πριν από την επίσκεψη στο Αγρίνιο για την αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό, ο Παναθηναϊκός δεν είχε καταγράψει τόσες πολλές τελικές προσπάθειες σε ματς της Super League Interwetten βάσει και των επίσημων στατιστικών της διοργανώτριας αρχής!

Ακόμα και στην επίσκεψη στο Περιστέρι όπου οι «πράσινοι» πέτυχαν τρία γκολ για να φύγουν από εκεί με σημαντική νίκη παρά το γεγονός πως παραβιάστηκε η εστία τους δυο φορές και έχασαν και τον Μπαρτ Σένκεφελντ τότε από την άμυνα μετά από χτύπημα στο κεφάλι, τόσες τελικές ενέργειες δεν είχαν οι παίκτες του Μπόλονι.

Πιο συγκεκριμένα, κόντρα στην ομάδα του Τραϊανού Δέλλα το βράδυ της Δευτέρας ο Παναθηναϊκός είχε 10 τελικές έναντι με 6 εξ αυτών να είναι σουτ εντός περιοχής, ενώ, ο Μελίσσας κατέγραψε 7 αποκρούσεις!

Η δεύτερη καλύτερη επίδοση από άποψη τελικών προσπαθειών για το «τριφύλλι» σημειώθηκε στην πολύ δύσκολη νίκη επί του Άρη (1-0) με συνολικά 8 και 5 εξ αυτών εντός περιοχής, ενώ, στο 2-0 επί της ΑΕΛ στην Λεωφόρο, λόγω και των χώρων που βρέθηκαν στα τελευταία λεπτά, οι τελικές ήταν 9 με τις 5 μέσα από το «κουτί».

Οι κινήσεις του Νιάς και οι απουσίες

Ο Σιχ Νιάς βρέθηκε στα χαφ του Παναθηναϊκού σε ακόμα ένα ματς μετά από αυτό του Κυπέλλου απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, όμως, ο 21χρονος δεν κατάφερε γι' ακόμα μια φορά να προκαλέσει αντίκτυπο στον άξονα για την ομάδα του. Παρατηρώντας τις κινήσεις του και την τοποθέτησή του, ο νεαρός μέσος δεν συνεισφέρει σε επίπεδο προώθησης του παιχνιδιού στο μισό γήπεδο του αντιπάλου.

Η συντριπτική πλειοψηφία των μεταβιβάσεών του θα είναι ξανά προς τους στόπερ μόλις πάρει τη μπάλα, δίχως να γυρίσει το κορμί του για να δει το υπόλοιπο γήπεδο και να δώσει συνέχεια στην ανάπτυξη, όσο κι αν αυτό, στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, ουσιαστικά ήταν περισσότερο η δουλειά του Μαουρίσιο και ακόμα περισσότερο του Βιγιαφάνιες.

Όπως ανέφερε ο Μπόλονι λίγο μετά το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, το θέμα των απουσιών δεν είναι δικαιολογία από τη στιγμή που η μπάλα δεν... ήθελε να μπει στις ευκαιρίες που δημιούργησαν οι «πράσινοι» στο δεύτερο μέρος.

Ταυτόχρονα, όμως, ο Σιχ Νιάς αδυνατούσε στις στιγμές που θα έπρεπε ν' αποφύγει μαρκαρίσματα και να βοηθήσει ζητώντας μπάλα στο χώρο του κέντρου, σε ένα ματς που έλειπε και ο Σανκαρέ λόγω προβλήματος και ο Αλεξανδρόπουλος λόγω της τιμωρίας του και ο φυσικά ο Κουρμπέλης που συνεχίζει ν' απουσιάζει έπειτα από την λαπαροσκοπική επέμβαση που είχε υποβληθεί...

Η κακή μέρα του Ιωαννίδη και η καλή του Μελισσά

Ο Μελισσάς έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του στην εστία του Παναιτωλικού για να παίξει καθοριστικό ρόλο στη μεγάλη νίκη της ομάδας του και φυσικά ουδείς μπορεί να του πάρει τη δόξα και να μειώσει την λάμψη του πορτιέρε από αυτό το ματς. Παρ' όλα αυτά, ο Φώτης Ιωαννίδης αυτή τη φορά δεν είχε την αποτελεσματικότητα που ζητούσαν... απελπισμένα οι «πράσινοι», κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα στο Αγρίνιο.

Ο νεαρός επιθετικός της ομάδας του Μπόλονι ανάγκασε τον Μελισσά σε τρεις εξαιρετικές επεμβάσεις σε φάσεις που συμμετείχαν οι δυο τους, με τον γκολκίπερ του Παναιτωλικού να βγαίνει νικητής σε όλες τις στιγμές που ο φορ του Παναθηναϊκού προσπάθησε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Και στο 55' στο δεξί σουτ με πολλά κορμιά μπροστά στη μπάλα έπειτα από την εντυπωσιακή ατομική ενέργεια του Χουάνκαρ, όπως επίσης και στο 61' στο τετ-α-τετ που βγήκε αλλά και στο 62' με την ψιλοκρεμαστή κεφαλιά...

Πρώτο ημίχρονο και τελευταίο 20λεπτο αδράνειας

Ο Παναθηναϊκός ήρθε αντιμέτωπος με συγκεκριμένες καταστάσεις στο Αγρίνιο. Πέρα από το δικό του αρκετά καλό διάστημα το οποίο διήρκησε περίπου 20 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, όταν και έφτιαξε μεγάλες φάσεις για γκολ ώστε να ξαναμπεί στο ματς σχετικά νωρίς και να διεκδικήσει την ανατροπή, ο Μπόλονι είδε την ομάδα του να μην μπορεί να διαχειριστεί το ασφυκτικό πρέσινγκ.

Η συνεχής κίνηση των παικτών του Δέλλα για να καλύψουν το μεγαλύτερο κομμάτι του αγωνιστικού χώρου και περιορίζοντας την κυκλοφορία της μπάλας από τους «πράσινους» στη μεσαία γραμμή και σε παράλληλο ποδόσφαιρο, ήταν το μεγαλύτερο κέρδος για τον Παναιτωλικό και το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό.

Πέρα από μια ψηλή μπαλιά για μια κακή κεφαλιά του Ιωαννίδη, το «τριφύλλι» ήταν παντελώς μπλοκαρισμένο από τον αντίπαλο χάνοντας και την δύναμη που συνήθιζε να έχει στις πλευρές, όπου παρατάχθηκαν στην 11άδα οι Ενγκμπακοτό και Καμπετσής για το συγκεκριμένο ματς.

Στο τελευταίο 20λεπτο, οι Αγρινιώτες περιόρισαν ξανά τους φιλοξενούμενους, η είσοδος του Μακέντα στην επίθεση αντί του δημιουργικού Βιγιαφάνιες δεν βοήθησε, από τη στιγμή που χάθηκε ένας παίκτης που θα μπορούσε να παίξει κάθετο ποδόσφαιρο... από το πουθενά. Ο Μολό είχε πλέον κουραστεί δεξιά, ο Αϊτόρ φάνηκε κι εκείνος μονάχα στο μικρό καλό διάστημα του «τριφυλλιού» και στο χρονικό σημείο που έπρεπε το γκάζι να πατηθεί μέχρι τέλους... η μηχανή «έσβησε».

Διαβάστε επίσης:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα