Παναθηναϊκός: Ένα οδυνηρό μεσημέρι με μαθήματα

Παναθηναϊκός: Ένα οδυνηρό μεσημέρι με μαθήματα

Κώστας Ζάλιαρης
Παναθηναϊκός: Ένα οδυνηρό μεσημέρι με μαθήματα

bet365

Ο Παναθηναϊκός καλείται να κάνει μεγάλη προσπάθεια πλέον αν θέλει να συνεχίσει στο Κύπελλο, ο Μπόλονι κατάλαβε πως επρόκειτο για «σφαλιάρα» από τον ΠΑΣ και η εικόνα των παικτών του, του πρόσφερε αρκετά μαθήματα...

Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Ο καλοδουλεμένος και... πεισμωμένος Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα φανέρωσε πάνω απ' όλα την τρομερή κατάσταση στην οποία μπορεί να βρεθεί υπό τις οδηγίες του Αργύρη Γιαννίκη όταν ευνοεί και ο αγωνιστικός χώρος κι όταν η ομάδα βρεθεί στην πολύ καλή της μέρα.

Με παίκτες που έχουν τρεξίματα, που ξέρουν να βρίσκονται, που έχουν σθένος για να κερδίσουν μονομαχίες και δίχως φόβο, ο ΠΑΣ δικαίως επιβλήθηκε 2-1 του Παναθηναϊκού στον πρώτο μεταξύ τους προημιτελικό του Κυπέλλου.

Από την άλλη οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν αγνώριστοι, άνευροι, με 9/11 διαφορετικά πρόσωπα συγκριτικά με το αρχικό σχήμα του ντέρμπι της περασμένης Κυριακής με τον Ολυμπιακό στην Λεωφόρο και η αλήθεια είναι ότι αρκετοί από εκείνους που πήραν χρόνο συμμετοχής, δεν δικαίωσαν τον Μπόλονι...

Ο απαραίτητος Μολό

Ο Φακούντο Σάντσες επέστρεψε στο δεξί άκρο της άμυνας του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ και... οι Γιαννιώτες εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τη δική του πλευρά για να εκφράσουν τις επιθέσεις τους. Ο Αργεντινός, βέβαια, δεν είχε όσες βοήθειες θα ήθελε και από τον Αϊτόρ που βρισκόταν μπροστά του ως εξτρέμ, ωστόσο, η εικόνα του στην αναμέτρηση του Αγρινίου ήταν τέτοια που καθιστά... απαραίτητο τον Γιοάν Μολό.

Ο Γάλλος με τον τρομερό δυναμισμό που βγάζει στο γήπεδο και την νοοτροπία που έχει για το γεγονός πως όταν τελειώνει το ματς θα πρέπει να... ανασαίνει με δυσκολία από την προσπάθεια που έχει καταβάλλει, αυτή τη στιγμή γίνεται απαραίτητος για τον Παναθηναϊκό.

Με ασταμάτητα τρεξίματα ακόμα και σε στιγμές κόπωσης, με τρόπο για να παίρνει τα φάουλ και να προσφέρει ανάσες στην ομάδα του, αλλά και με πολύ καλή σέντρα στα ανεβάσματά του, ο Μολό δεδομένα κέρδισε ακόμα περισσότερους πόντους στις σκέψεις του Μπόλονι για το δεξί άκρο της άμυνας... του μέλλοντος.

Άλλαξε το κέντρο και... εξαφανίστηκε

Νιάς και Βιγιαφάνιες συνόδευσαν τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο στο χώρο του κέντρου, σε έναν άξονα αρκετά διαφοροποιημένο για τον Παναθηναϊκό και η αλήθεια είναι ότι έλειψε η επιβλητική παρουσία που θα μπορούσε να προσφέρει έμπνευση και λίγη παραπάνω σιγουριά στους χαφ.

Σε αντίθεση με ό,τι έχουν δείξει ότι μπορούν να κάνουν οι Μαουρίσιο και Σανκαρέ, όπως φυσικά και ο Κουρμπέλης που είναι παροπλισμένος από καιρό, η τριπλέτα στο κέντρο δεν λειτούργησε...

Ο 21χρονος Νιάς στην πρώτη του εμφάνιση στην 11άδα του Παναθηναϊκού ως αμυντικός χαφ περιορίστηκε πολύ στον χώρο δράσης του, δεν έδειξε να μπαίνει στο κλίμα της αναμέτρησης, αγωνίστηκε αρκετά κοντά στους στόπερ και φάνηκε να έχει αποστάσεις από τους «Βίγια» και Αλεξανδρόπουλο.

Κι αν ο μικρός άρχισε τα τρεξίματα και έδειξε να προσπαθεί, ο Αργεντινός χάθηκε πολύ μέσα στο παιχνίδι. Δεν βοηθήθηκε από την τροπή που είχε πάρει το ματς, δεν βοήθησε με κάποια του ενέργεια, δεν απέφυγε τα λάθη και δεν πρόσφερε ηρεμία όπως θα έπρεπε να κάνει όντας και ο αρχηγός στον αγωνιστικό χώρο...

Η λανθασμένη νοοτροπία μετά το γκολ

Περισσότερο κακό παρά καλό έκανε στον Παναθηναϊκό το γκολ στο 2ο λεπτό από τον Μακέντα. Αν θα ήταν πολύ διαφορετική η εικόνα της ομάδας του Λάζλο Μπόλονι – που στηρίζεται στην άμυνα και την ταχύτητα στις επιθέσεις – δεν θα το μάθει κανείς πλέον, αν δεν ερχόταν αυτό το γρήγορο «χτύπημα».

Ωστόσο, η οπισθοχώρηση τόσο γρήγορα και συνάμα το πάθος των παικτών του Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα έφτιαξαν ένα σκηνικό διόλου τιμητικό για το «τριφύλλι» στον αγωνιστικό χώρο.

Το δίδυμο των Χατζηθεοδωρίδη – Χατζηγιοβάνη από αριστερά για να μπορεί να μεταφέρεται η μπάλα προς την επίθεση με σπιρτάδα δεν αρκούσε, αν και από αυτούς τους δύο ήρθαν δυο καλές στιγμές. Μια με το γέμισμα του αριστερού μπακ προς τον Μακέντα και την αδύναμη προβολή του Αϊτόρ, αλλά και το δοκάρι του 24χρονου περιφερειακού επιθετικού από την απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Με γκολ από το 2', σε τέτοιο παιχνίδι, σε διοργάνωση που η ομάδα κυνηγάει, η διατήρηση της αμυντικής φιλοσοφίας έδειξε ότι έκανε κακό...

Η πρώτη ανατροπή

Ποτέ ξανά τη φετινή σεζόν ο Παναθηναϊκός δεν είχε δει αντίπαλο να του γυρίζει το ματς. Κι αυτό έγινε στο πρώτο από τα δυο παιχνίδια με τους Γιαννιώτες για τα προημιτελικά του φετινού Κυπέλλου Ελλάδας, με αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να έχουν ζόρικη αποστολή στην ρεβάνς της Λεωφόρου στις αρχές του Μάρτη.

Με το αήττητο σερί που έτρεχε το «τριφύλλι» μέσα στο 2021 ήταν λογικό να μην έχει υπάρξει αντίπαλη ομάδα που να του έχει γυρίσει ματς και να του έχει πάρει το αποτέλεσμα. Ακόμα κι ο Ατρόμητος που το επιχείρησε στο Περιστέρι ισοφαρίζοντας δυο φορές, βρέθηκε στην πλευρά του ηττημένου έχοντας δεχθεί τρία τέρματα από τους «πράσινους».

Αναμφίβολα ένα από τα μαθήματα που κρατάει η ομάδα από αυτό το ηχηρότατο χαστούκι που δέχθηκε από τον Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα το μεσημέρι της Πέμπτης.

Διαβάστε επίσης:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα