ΟΦΗ - Βόλος 1-2 (vids)

Νίκος Μαρούδας
ΟΦΗ - Βόλος 1-2 (vids)

bet365

O Bόλος ήταν εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο στο «Γεντί Κουλέ», πέτυχε δύο γκολ με Περέα - Δουβίκα και έφυγε με μια μεγάλη νίκη κόντρα στον ΟΦΗ (1-2) που μείωσε με τον Καστάνιος αλλά δεν απέφυγε την ήττα. Δύο δοκάρια οι Κρητικοί.

Με το διπλό έφυγε από το Ηράκλειο ο Βόλος. Οι φιλοξενούμενοι, κυριάρχησαν για ένα ημίχρονο έφτασαν στο 0-2 με τα τέρματα των Περέα, Δουβίκα, στο δεύτερο μέρος ο ΟΦΗ ήταν εκείνος που έκανε... κουμάντο στο ματς, με τον Καστάνιος να μειώνει σε 1-2.

Έτσι έπαιξαν

Ο Γιώργος Σίμος, παρέταξε την ομάδα του με 3-4-1-1. Ο Σωτηρίου ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Διαμαντή, Βαφέα, Γιαννούλη στα στόπερ. Δεξί φουλ μπακ ήταν ο Βάις, αριστερό φουλ μπακ ο Κοροβέσης, με τον Μεγιάδο αμυντικό μέσο και τους Ντε Γκούζμαν, Στάικο πιο μπροστά του. Ο Στάρτζεον βρέθηκε πίσω από τον προωθημένο Καστάνιος.

Από την πλευρά του, ο Άνχελ Λόπεθ κατέβασε τον Βόλο με 4-2-3-1. Ο Κλέιμαν ήταν στην εστία, με τους Ριένστρα, Μήτογλου, Γκρίλο, Φερράρι στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Τσοκάνης, Νίνης και Μπαρτόλο βρέθηκαν στον άξονα, ο Περέα ήταν στα δεξιά και ο Μαρτίνες στα αριστερά, με τον Δουβίκα στη κορυφή της επίθεσης.

Κυριαρχία Βόλου και προβάδισμα με το... καλησπέρα

Το παιχνίδι άρχισε με εξαιρετικό τρόπο για την ομάδα του Βόλου, η οποία στην πρώτη της επίσκεψη στα καρέ του ΟΦΗ κατάφερε να προηγηθεί. Συγκεκριμένα, μόλις στο 3' μετά από εξαιρετική σέντρα του Ριένστρα, ο Περέα με κεφαλιά από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Η κυριαρχία των φιλοξενούμενων συνεχίστηκε και μετά την επίτευξη του γρήγορου τέρματος, με τους Κρητικούς να μοιάζουν ανήμποροι να απειλήσουν την εστία του Κλέιμαν. Κάπως έτσι, στο 21', μετά από εξαιρετική μπαλιά του Μπαρτόλο, ο Δουβίκας μπήκε στην περιοχή και με υπέροχο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σωτηρίου για το 0-2.

Κοντά στο 0-3 δύο φορές, δοκάρι ο ΟΦΗ!

Ο Βόλος έμοιαζε σαν να παίζει... μόνος του για μισή ώρα! Κάπως έτσι, μετά το δεύτερο τέρμα ήρθαν και δύο καλές ευκαιρίες για το 0-3. Πρώτα ο Νίνης στο 24' με σουτ ανάγκασε τον Σωτηρίου σε επέμβαση με διπλή προσπάθεια, ενώ στο 26' η κεφαλιά του Περέα μετά από εκτέλεση φάουλ του πρώτου, έφυγε ελάχιστα έξω.

Τελικά ο ΟΦΗ κατάφερε να απειλήσει στο παιχνίδι στο 32' και να φτάσει μια ανάσα από την μείωση του σκορ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 32', ο Γιαννούλης από κοντά πλάσαρε, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κλέιμαν και το 0-2 παρέμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Ανώτερος ο ΟΦΗ, ευκαιρίες, δεύτερο δοκάρι και μείωση!

Σε αντίθεση με όσα είδαμε στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο ο ΟΦΗ ήταν εκείνος που κυριάρχησε. Οι Κρητικοί έδειξαν ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο κι από τα πρώτα λεπτά κιόλας στο δεύτερο 45λεπτο απείλησαν. Στο 47' ο Ντε Γκούζμαν, απείλησε αλλά ο Κλέιμαν έσωσε, ενώ στο 51' το δοκάρι σταμάτησε και πάλι τους γηπεδούχους.

Συγκεκριμένα, ο Στάικος έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πήγε στο αριστερό δοκάρι στη πλάτη του Κλέιμαν κι απομακρύνθηκε. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο στο 56' με ένα εξαιρετικό σουτ του Νίνη, που σταμάτησε με υπέροχη επέμβαση ο Σωτηρίου.

Αυτή ήταν και η μοναδική καλή στιγμή για τον Βόλο στο δεύτερο ημίχρονο, με τον ΟΦΗ στο 63' να μειώνει τελικά το σκορ. Ο Στάρτζεον έκανε το γύρισμα για τον Καστάνιος, που με προβολή από κοντά σημείωσε το πρώτο του τέρμα με την φανέλα των Κρητικών και τους έβαλε εκ νέου στο ματς.

Η πίεση των γηπεδούχων δεν είχε άλλα αποτελέσματα...

Από την μείωση του σκορ κι έπειτα ο ΟΦΗ συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης, αλλά σε κανένα σημείο δεν έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση. Είχε κάποιες καλές στιγμές με τον Καστάνιος και τον Στάρτζεον, αλλά καμία από αυτές δεν ήταν η μεγάλη ευκαιρία ή δεν έφερε την ομάδα του Ηρακλείου τόσο κοντά στην ισοφάριση.

Ο Βόλος, αν και δεν έδειξε σε κανένα σημείο του δεύτερου μέρους το πρόσωπο των πρώτο 45 λεπτών, η εξαιρετική εμφάνιση σε αυτό το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετή για να τους δώσει τελικά τη νίκη.

MVP: Περέα. Ο επιθετικός του Βόλου έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι στο Ηράκλειο, σημείωσε το πρώτο γκολ της ομάδας του, δημιούργησε το δεύτερο, ενώ είχε κάποιες ευκαιρίας να πετύχει ακόμα ένα τέρμα τουλάχιστον. Ήταν εκ των κορυφαίων της ομάδας του στον αγωνιστικό χώρο...

Αδύναμος κρίκος: Μεγιάδο. Ο άσος του ΟΦΗ δεν έκανε ένα καλό παιχνίδι. Είχε αρκετά προβλήματα στη μεσαία γραμμή με τους φιλοξενούμενους να κυριαρχούν εκεί στο πρώτο ημίχρονο και να... τελειώνουν από νωρίς την αναμέτρηση.

Στο ύψος του: Νίνης και Δουβίκας. Οι δύο ποδοσφαιριστές των φιλοξενούμενων, έκαναν ένα πολύ καλό παιχνίδι, είχαν ο δεύτερος σημείωσε και τέρμα, ενώ ο πρώτος έτρεξε πολύ στη μεσαία γραμμή, κέρδισε μάχες, είχε σωστές μεταβιβάσεις και μια μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει.

Η γκάφα: Την χρεώνεται ο Γρίβας, όταν στις καθυστερήσεις ενώ είχε την μπάλα μέσα στην περιοχή με καλές προϋποθέσεις έκανε ένα τραγικό τελείωμα.

Το στραγάλι: Οι διαιτητές της αναμέτρησης είχαν ένα εύκολο παιχνίδι και το έβγαλαν χωρίς προβλήματα. Η πιο δύσκολη φάση ήταν το τέρμα του ΟΦΗ, για το αν καλύπτεται ή όχι ο Στάρτζεον και όπως φάνηκε κι από το VAR καλυπτόταν και σωστά το γκολ μέτρησε.

Το ταμείο του Gazzetta.gr: Σημαντικό διπλό για τον Βόλο ο οποίος προσπέρασε τον Ατρόμητο στην έβδομη θέση και μείωσε στους 10 την διαφορά από τον Αστέρα Τρίπολης. Κρατά την εμφάνιση του πρώτου μέρους η φιλοξενούμενη ομάδα, αλλά αφήνει το δεύτερο που σίγουρα ο Άνχελ Λόπεθ θα έχει πολλά παράπονα. Από την άλλη ο ΟΦΗ συνέχισε να προβληματίζει. Γνώρισε ακόμα μια ήττα και δεν αποκλείεται να... μπλέξει στο φινάλε και στα play out. Ο Σίμος έχει να διορθώσει πολλά στο πρώτο ημίχρονο, ενώ θα ήθελε η ομάδα του να έχει από την αρχή πρόσωπο σαν αυτό στο δεύτερο 45λεπτο.

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Κοροβέσης (62' Λυμπεράκης), Γιαννούλης, Βαφέας (76' Φερέιρα), Διαμάντης, Ουές, Ντε Γκούζμαν (62' Γρίβας), Μεγιάδο, Στάϊκός, Στάρτζεον, Καστάνιός.

Βόλος (Άνχελ Λόπεθ): Κλέϊμαν, Φερράρι, Γκρίλο, Μήτογλου, Ριένστρα (46' Κιάκος), Τσοκάνης, Μαρτίνες (90+2' Κρητικός), Δουβίκας, Μπαρτόλο (67' Σάντσες), Νίνης (76' Σάντος), Περέα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα