Αστέρας Τρίπολης - Λαμία 0-0

Γιώργος Ντυμένος
Αστέρας Τρίπολης - Λαμία 0-0

bet365

H Λαμία άντεξε την πίεση του Αστέρα, είχε τις ευκαιρίες για «μεγάλη απόδραση», αλλά τελικά με το 0-0 φεύγει από την Τρίπολη με ακόμη ένα πολύτιμο βαθμό στην μάχη της παραμονής. Στο -1 από τον Παναθηναϊκό οι Αρκάδες.
Στο 0-0 έμειναν σήμερα (13/2) Αστέρας Τρίπολης και Λαμία, αποτέλεσμα που σίγουρα λογίζεται ως θετικό για τους φιλοξενούμενους. Την ίδια στιγμή οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να «προσπεράσουν» τον Παναθηναϊκό στην 5η θέση, αλλά «σκαρφάλωσαν» στο +12 από τον 7ο Ατρόμητο.
Οι γηπεδούχοι είχαν τον Τσιφτσή στο τέρμα, τους Κώτσιρα, Καστάνο, Πασαλίδη, Αλβαρες στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Μουνάφο, Ιγκλέσιας στον άξονα, τους Κρέσπι, Σίτο στα άκρα και τον Λουίς Φερνάντεθ ένα κλικ πίσω από τον Μπαράλες.
Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με τον Επασί κάτω από τα γκολπόστ, τους Βλάχο, Αντέτζο, Τζανετόπουλο, Ανχελ Μαρτίνεθ στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Μπιάρνασον, Τζανδάρη στα «6αρο-8άρια», τους Ντέλετιτς, Ρόμανιτς στα εξτρέμ, τον Πίτι «10άρι» αλλά και κοντά στον Καραμάνο που ήταν κορυφή της επίθεσης.

ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΑΛΛΑ ΩΣ ΕΚΕΙ...

Το ματς στο πρώτο ημίχρονο είχε 3 πρόσωπα και στην «εξίσωσή» του δύναται να ειπωθεί πως ο Αστέρας ήταν καλύτερος, αλλά αυτό που «μετράει» είναι το αποτέλεσμα και η ανάπαυλα βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς σκορ.
Το πρώτο αφορά έγκεινται στην εικόνα της αναμέτρησης στο πρώτο 20λεπτο, όπου οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή, κέρδισαν αρκετές στατικές μπάλες γύρω από τα καρέ του Επασί, όμως δεν απειλούσαν. Η ανασταλτική λειτουργία της Λαμίας ήταν καλή, ο Αντέτζο «κέρδισε» τις περισσότερες «μονομαχίες» του με τον Μπαράλες (μεταξύ άλλων στον Αργεντινό καταλογίστηκαν 4 φάουλ μέχρι το 20') και ναι μεν οι Αρκάδες έφταναν μέχρι το 1/3 της Λαμίας, αλλά τους έλειπε το κάτι παραπάνω.

... ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟ 20' ΜΕΧΡΙ 35' ΕΙΧΕ ΔΟΚΑΡΙ ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΘΕΝ ΓΚΟΛ

Κάπου εκεί οι γηπεδούχοι άρχισαν να αποκτούν και την ουσία. Ο Σίτο πήγαινε πλέον στο 1vs1, τα χτυπήματά τους στις στατικές μπάλες ήταν καλύτερα (στο πρώτο 45λεπτο κέρδισαν 8 κόρνερ), πήραν το κέντρο και το κυριότερο, ο Μπαράλες «βρήκε» αντίδοτο για το πώς τον έπαιζαν οι αμυντικοί της Λαμίας. Μάλιστα στο 24' «φλέρταρε» με το 1-0, όταν έκανε την κεφαλιά σε ωραία σέντρα του Λουίς Φερνάντεθ, αλλά η μπάλα αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενουμένων. Λίγο αργότερα (26') ο τελευταίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με πλασέ ύστερα από παράλληλη του Αλβαρεζ (εκείνος μάλιστα άπλωσε το παιχνίδι για τον συμπαίκτη του), όμως ο ρέφερι Καραντώνης ακύρωσε το γκολ μετά από έλεγχο στο VAR για φάουλ του Μπαράλες. Σε ανάλογο τέμπο κύλησε το παιχνίδι περίπου μέχρι το 35', οπότε και μπήκαμε στο τελευταίο δεκάλεπτο όπου είδαμε ένα κλικ... διαφορετικό ματς.

ΠΡΩΤΗ ΤΕΛΙΚΗ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ ΣΤΟ 38'

Πιο συγκεκριμένα 38' η Λαμία είχε 0 τελικές, αλλά η ανάπαυλα την βρήκε με 2, δείγμα ότι άρχισε να βάζει «δύσκολα» στην άμυνα του Αστέρα ή έστω να του «υπενθυμίζει» πως μπορεί να του κάνει τη ζημιά. Τότε (38') ο Τσιφτσής μπλόκαρε το σουτ του Ντέλετιτς και λίγο αργότερα (41') το πλασέ του Καραμάνου πέρασε άουτ. Ετσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.

ΟΙ ΑΡΚΑΔΕΣ ΨΗΛΑ, ΣΤΟ 1/3 ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΟΥΣΑΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ

Το δεύτερο μισό αντίθετα είχε μόνο ένα πρόσωπο, αλλά και ένα οξύμωρο γεγονός. Ο Αστέρας ήταν πιεστικός, έμενε ψηλά, είχε μεταφέρει το παιχνίδι ακόμη και στο 1/3 της Λαμίας, όμως δεν έβγαλε «καθαρή» ευκαιρία. Ο Λουίς Φερνάντεθ (κατά πρώτο λόγο) και ύστερα ο Ριέρα δημιουργούσαν επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ του Επασί, αλλά για τους Αρκάδες έλειπε αυτό το «κάτι» για να απειλήσουν ουσιαστικά την αντίπαλη εστία. Σε αρκετές περιπτώσεις ανέβαζαν στο «κουτί» του Επασί 4 και 5 παίκτες (όχι μόνο σε στατικές μπάλες), αλλά δεν τον υποχρέωσαν σε κάποια δύσκολη επέμβαση. Οι Αντέτζο, Τζανετόπουλος ήταν σχεδόν αλάνθαστοι, ο Μπαράλες «φάνηκε» μόνο σε μία προβολή του στο 80', ενώ οι γηπεδούχοι κατέγραψαν και κάποια άλλα μακρινά σουτ.

ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥΤ ΤΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΩΝ

Που είναι το οξύμωρο λοιπόν; Οτι σε αυτό το διάστημα η Λαμία ήταν εκείνη που απώλεσε τις πιο «δυνατές» (όχι κλασικές) ευκαιρίες. Πιο συγκεκριμένα τέσσερις, με τα σουτ των Μπιάρνασον (54'), Ρόμανιτς (72'), Τζανδάρη (88') και κυρίως ίσως εκείνο του Μπα (90') όταν δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το λάθος του Κώτσιρα. Ολα ήταν επικίνδυνα και θα μπορούσε να «τιμωρήσει» τους γηπεδούχους. Με την είσοδο του Τζέιμς γύρισε το σύστημα σε 4-3-3 (εκείνος «κόφτης») και έτσι δεν άλλαξε το 0-0.

MVP: Οι Αντέτζο, Τζανετόπουλος. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Λαμίας ζήτημα αν «έχασε» 1-2 φάσεις στον αέρα (π.χ. το δοκάρι του Μπαράλες στο 24') και δεν επέτρεψε στους Αρκάδες να απειλήσουν μέσα από την περιοχή τους. Αμφότεροι ήταν πάρα πολύ καλοί.

Στο ύψος του: Ο Λουίς Φερνάντεθ. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός ήταν εκείνος που απείλησε περισσότερο από κάθε άλλον συμπαίκτη του τα αντίπαλα καρέ. Πέτυχε ένα γκολ που δεν μέτρησε και το οποίο «έφτιαξε» ο ίδιος, δημιούργησε ρήγματα και ήταν πολύ δραστήριος.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ντέλετιτς. Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του, όχι τόσο φτιάχνοντας ευκαιρίες, αλλά κυρίως κρατώντας μπάλα. Για αυτό και κυρίως στο δεύτερο μισό της ασκήθηκε πίεση.

Η «γκάφα»: Ο Αστέρας κέρδισε 11 κόρνερ (8 στο πρώτο ημίχρονο και 3 στο δεύτερο) και αρκετά φάουλ γύρω από τα καρέ του Επασί, όμως δεν κατάφερε να απειλήσει σε κανένα πρώτο χτύπημα δικής του στατικής μπάλας, παρότι είχε στο στο γήπεδο τους Μπαράλες (κυρίως), Ιγκλέσιας.

Το «στραγάλι»: Ο ρέφερι Καραντώνης μέτρησε σε ροή αγώνα το γκολ του Λουίς Φερνάντεθ στο 26', αλλά μετά από ενημέρωση από το VAR πήγε είδε τη φάση και το ακύρωσε για φάουλ του Μπαράλες στον Τζανετόπουλο. Κάτι που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων. Οι οποίοι ζήτησαν πέναλτι στο δεύτερο ημίχρονο επί του Μουνάφο, αλλά μετά από εξέταση στο VAR φάνηκε πως ο Αργεντινός χαφ ήταν θέση οφ σάιντ στην αρχή της φάσης.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ματς που θα μπορούσε να κάτσει και στις δύο πλευρές. Ο Αστέρας στο πρώτο ημίχρονο είχε την κατοχή και παρουσιάστηκε απειλητικός, ενώ στο δεύτερο διατήρησε την μπάλα στα πόδια του, αλλά και η Λαμία θα μπορούσε να βρει δίχτυα. Οι γηπεδούχοι σήκωσαν πολλές φορές την μπάλα (42 γεμίσματα), οι Αντέτζο, Τζανετόπουλος «εξουδετέρωσαν» σε μεγάλο βαθμό τον Μπαράλες, όμως οι τελικές ήταν 13-6 υπέρ τους (4-2 στο πρώτο μισό).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Τσιφτσής, Κώτσιρας, Αλβαρες, Καστάνο, Πασαλίδης (90'+1' Βαλιέντε), Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Λ. Φερνάντεθ, Σίτο (80' Τιλίκα), Κρέσπι (58' Ριέρα), Μπαράλες.

ΛΑΜΙΑ: Επασί, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Βλάχος, Μαρτίνεθ, Μπιάρνασον, Τζανδάρης, Πίτι (64' Μπα), Ρόμανιτς (86' Τζέιμς), Ντέλετιτς (64' Γκαζαριάν), Καραμάνος (90'+3' Αραμπούλι)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα