Η 11άδα του Ολυμπιακού με ΟΦΗ και τα όργια του Τσούμιτς!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Η 11άδα του Ολυμπιακού με ΟΦΗ και τα όργια του Τσούμιτς!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τον σημερινό αγώνα του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ κι όχι μόνο.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο φετινός ΟΦΗ δενέχει σχέση με τον περσινό. Το δείχνει, άλλωστε, και η (9η) θέση του στο βαθμολογικό πίνακα, παρασάγγας μακριά από την πρώτη εξάδα, την στιγμή που πέρυσι τέτοια εποχή ήταν ακριβώς στην 6η θέση, μαζί με Ατρόμητο και Ξάνθη, τους οποίους και τελικά είχε προσπεράσει, φτάνοντας στα πλέι οφς.

Ας προσέξουμε, όμως, κάτι για τον (φετινό) ΟΦΗ: όλα τα του τα παιχνίδια κόντρα στις τέσσερις μεγάλες ομάδες τα έχει παίξει σε καλό επίπεδο. Τους έχει κοντράρει όλους. Κι αυτό από μόνο του κάτι πρέπει να μας λέει για την αξία της ομάδας της Κρήτης. Τα αποτελέσματα μιλάνε μόνα τους:

ΟΦΗ-Ολυμπιακός 0-2, με το σκορ στο ρευστό 0-1 έως το 80ο λεπτό

ΑΕΚ-ΟΦΗ 2-1, από 0-1, με το νικητήριο γκολ στο 74ο λεπτό

ΟΦΗ-ΑΕΚ 0-2, με το σκορ στο ρευστό 0-1 έως το 71ο λεπτό

ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 3-0, με το σκορ στο ρευστό 1-0 έως το 89ο λεπτό

ΠΑΟ-ΟΦΗ 2-0, με το σκορ στο ρευστό 1-0 έως το 86ο λεπτό

ΟΦΗ-ΠΑΟ 2-2, με τον ΠΑΟ να ισοφαρίζει στο 90ο λεπτό

Ναι, ο ΟΦΗ έχει πάρει μόλις ένα βαθμό από τα εφτά παιχνίδια του μέχρι στιγμής με τους «μεγάλους» (το ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 0-3 είναι κάτι άλλο, με τον ΟΦΗ να παίζει με δέκα παίκτες λόγω αποβολής από το 26’, αλλά και πάλι να κρατάει το 0-0 στο ημίχρονο), αλλά δεν μπορούμε να αψηφήσουμε ότι όλα τα παιχνίδια της, μέσα-έξω, η κρητική ομάδα τα παλεύει έως τα τελευταία λεπτά.

Πιστεύω δε ότι ο Πέδρο Μαρτίνς έχει αποφασίσει να μην κάνει ροτέϊσον σήμερα το απόγευμα, παρότι τον περιμένει μία πολύ δύσκολη σειρά αγώνων (μέσα σε 15 μέρες παίζει πέντε κρίσιμα, όσο και δύσκολα παιχνίδια με Άρη μέσα, ΠΑΟ έξω, PSV μέσα, Άρη μέσα, PSV έξω!!!), ακριβώς γιατί έχει δει αυτή την ικανότητα του ΟΦΗ, σε συνδυασμό, κι ίσως πάνω απ΄ όλα, ότι δεν ξεχνάει δύο πράγματα:

Ένα, ότι ο ΟΦΗ είναι η μοναδική ομάδα, πλην του ΠΑΟΚ, που έχει κερδίσει τον Ολυμπιακό στο ελληνικό πρωτάθλημα, από τότε που τον ανέλαβε ο ίδιος ο Μαρτίνς (πρόπερσι, ΟΦΗ-Ολυμπιακός 1-0 στο Γεντί Κουλέ).

Δύο, ότι ο ΟΦΗ δυσκόλεψε αφάνταστα τον Ολυμπιακό και στα δύο μεταξύ τους παιχνίδια στο Καραϊσκάκη, με τους «ερυθρόλευκους» να τα κερδίζουν με 2-1 και τα δύο, τόσο στην κανονική διάρκεια της σεζόν, όσο και στα πλέι οφς, με τον ίδιο τρόπο (προηγήθηκαν ισοφαρίστηκαν κι έβαλαν μετά και δεύτερο γκολ και νίκησαν)-μάλιστα η νίκη στα πλέι οφς είχε έρθει με γκολ στο 82’ και είχε δώσει στον Ολυμπιακό και μαθηματικά τον τίτλο.

Με βάση τη δοκιμή που έκανε χθες, ο Μαρτίνς θα παίξει με Σα, Ανδρούτσο, Σεμέδο, Μπα, Όλεγκ, Εμβιλά, Καμαρά, Βαλμπουενά, Μπρούμα, Ελ Αραμπί, Βρουσάι. Δηλαδή θα αφήσει στον πάγκο τους Φορτούνη, Μπουχαλάκη, όπως και τους Μασούρα, Χασάν. Βεβαίως, όποιος κι από αυτούς τους τέσσερις να ξεκινήσει, κι ειδικά από τους δύο πρώτους κι ακόμη πιο ειδικά ο Φορτούνης, μόνο έκπληξη δεν θα είναι.

Για να είμαι ειλικρινής, γνώμη μου είναι ότι με τον ΟΦΗ μακριά από το γκολ εδώ και πέντε αγωνιστικές, θα μπορούσε το απόγευμα ο Πέδρο να κάνει ένα ροτέισον ενόψει του τόσο βαρύ προγράμματος του Ολυμπιακού, αλλά προφανέστατα και έχει κάτι στο μυαλό του ο Πέδρο, ο οποίος, άλλωστε, βάζει ως αδιαφιλονίκητα πρώτο στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος, πάνω από κάθε τι άλλο.

Παρεμπιπτόντως, ο (δανεικός από τον Ολυμπιακό) Τσούμιτς έκανε όργια χθες στο Σπόρτινγκ Χιχόν-Λογκρονιές 4-0 για το ισπανικό πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας.

Δείτε εδώ τι έκανε, εστιάζοντας στην ασίστ που έβγαλε στον Ούρος Τζούρτζεβιτς (στο 49.10) και στο γκολ που έβαλε ο ίδιος ο Τσούμιτς (στο 1.43.00).

Άσχετο: Πολύ δύσκολα τα πράγματα για ένα ακόμη Ελληνόπουλο. Ο Μπάρκας δεν είναι μόνο ότι έχει χάσει τη θέση του από την ενδεκάδα της Σέλτικ, που φέτος κάνει τη χειρότερη της σεζόν μετά από πάρα πολλά χρόνια: πλέον ο ίδιος ο προπονητής της Σέλτικ, ο Νιλ Λένον, τον κατηγορεί ακόμη και για έλλειψη διάθεσης να δουλέψει όπως πρέπει.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.