Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Ένα ντέρμπι αποδείξεων

Gazzetta team
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Ένα ντέρμπι αποδείξεων

bet365

Σήμερα στις 19.30, ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, με σκοπό τη νίκη και να... τελειώνει μια και καλή την υπόθεση «τίτλος». Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη τη νίκη για να πιάσει τον Άρη στους 39 βαθμούς.

bwin - Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ με μεγάλες αποδόσεις και πληθώρα επιλογών! | 21

Μόλις δύο εβδομάδες μετά το παιχνίδι του πρώτου γύρου στην Τούμπα, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ βρίσκονται και πάλι αντιμέτωποι, αυτή τη φορά για τον αγώνα του δεύτερου γύρου. Εκεί που ο ΠΑΟΚ σταμάτησε το περασμένο καλοκαίρι το αήττητο του Ολυμπιακού, οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να μη χάσουν το φετινό, αλλά και να κάνουν ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα για να απομακρυνθούν ακόμα περισσότερο.

Ο Ολυμπιακός
Μπορεί στα τελευταία παιχνίδια να βρίσκει δυσκολότερα το γκολ, ωστόσο συνεχίζει με θετικά αποτελέσματα και έχει ήδη πάρει διαφορά 11 βαθμών από την ΑΕΚ και 12 από τις δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης.
Ο Ολυμπιακός δεν κέρδισε τρία παιχνίδια στο πρωτάθλημα Super League Interwetten, τα ισόπαλα με ΠΑΣ Γιάννινα, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, όλα με το ίδιο σκορ, 1-1.
Ο Ολυμπιακός έχασε για τελευταία φορά στις 12 Ιουλίου 2020, 1-0 από τον ΠΑΟΚ στο 90ο λεπτό και μαζί έχασε την ευκαιρία για να τελειώσει το πρωτάθλημα αήττητος. Μάλιστα ο ΠΑΟΚ είναι η μοναδική ομάδα που τον έχει νικήσει στα τελευταία 77 παιχνίδια για τη Super League!

Η ήττα του περασμένου Ιουλίου από τον ΠΑΟΚ είναι και η μοναδική στην έδρα του στα τελευταία 38 παιχνίδια

Ο ΠΑΟΚ
Είναι πλέον τέταρτος στη βαθμολογία, μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ, όπου ισοφάρισε δύο φορές. Απέχει 12 βαθμούς από την κορυφή, αλλά ένα μόλις βαθμό από την δεύτερη θέση.
Την πρωτοχρονιά ήταν πέντε βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό, αλλά κέρδισε δύο από τα έξι παιχνίδια του μέσα στο 2021.
Δεν έκανε ήττα στα 10 πρώτα στο πρωτάθλημα, αλλά έχει χάσει τα δύο από τα οκτώ τελευταία. Μάλιστα όπως και πέρσι, την πρώτη ήττα την έκανε από τον Άρη.

Ο ΠΑΟΚ στο Νέο Φάληρο θα επιδιώξει να κρατήσει το «μηδέν» στην άμυνα, κάτι που έχει όμως μόνο σε δύο από τα επτά τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια του.

Μεταξύ τους

Το παιχνίδι του πρώτου γύρου, που έγινε πριν από δύο Τετάρτες βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες. Είναι το πέμπτο στη σειρά παιχνίδι πρωταθλήματος μεταξύ τους, που δεν νικά ο γηπεδούχος. Τελευταία νίκη γηπεδούχου ήταν στις 10 Φεβρουαρίου 2019 το 3-1 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Βέβαια υπάρχουν οι δύο περσινοί ημιτελικοί του Κυπέλλου, όπου κάθε ομάδα κέρδισε στην έδρα της.

Ο Ολυμπιακός έχει χάσει ένα από τα πέντε τελευταία για το πρωτάθλημα, αυτό που του στέρησε πέρσι μέσα στο Νέο Φάληρο το αήττητο στη σεζόν. Η ισοπαλία πριν από δύο εβδομάδες είναι η μοναδική στα έξι τελευταία επίσημα και μοναδική στα τέσσερα τελευταία για το πρωτάθλημα.
Η νίκη του ΠΑΟΚ στις 12 Ιουλίου δεν έκανε μόνο τη ζημιά στον Ολυμπιακό, που έχασε το αήττητο της σεζόν, αλλά σηματοδότησε και την πρώτη φορά στην ιστορία, που ο ΠΑΟΚ φεύγει από την έδρα του Ολυμπιακού αήττητος σε τρία διαδοχικά παιχνίδια. Νίκησε το Σεπτέμβριο του 2018, τη σεζόν που πήρε τον τίτλο, πήρε ισοπαλία τον Δεκέμβρη του 2019 και νίκησε στο παιχνίδι των πλέι οφ.

Η ιστορία

Νίκες Ολυμπιακού: 61
Ισοπαλίες: 24

Νίκες ΠΑΟΚ: 42


Με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό

Νίκες Ολυμπιακού: 44

Ισοπαλίες: 8
Νίκες ΠΑΟΚ: 11

Στον πρώτο γύρο
13.01.2021: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-1
(51’ σουτ Ίνγκασον – 77’ κεφαλιά Μπα)
Πέρσι στην κανονική διάρκεια
01.12.2019: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-1
(64’ πέναλτι Βαλμπουενά – 29’ σουτ Ίνγκασον)
Πέρσι στα πλέι οφ
12.07.2020: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 0-1
(90’ κεφαλιά Μιχάι)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ (pdf)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα