Αρης - Βόλος 2-0 (vids)

Βασίλης Βλαχόπουλος
Αρης - Βόλος 2-0 (vids)

bet365

Με πολύ όμορφα γκολ των Σάσα (18') και Μπερτόλιο (81'), ο Αρης επέστρεψε στις νίκες μετά την ήττα - σοκ από τη Λαμία, κάνοντας πειστική εμφάνιση εναντίον του Βόλου και χάνοντας ευκαιρίες για ευρύτερο σκορ από το τελικό 2-0.
Ο Άρης δεν συνήλθε απλά, αλλά απέδειξε ότι έχει γερή κράση καθώς επικράτησε του Βόλου με 2-0 στο «Κλ. Βικελίδης» βγάζοντας αντίδραση, ενέργεια και αποδίδοντας πολύ όμορφο ποδόσφαιρο.
Μια κακή στιγμή δεν επηρεάζει τον Άρη, αυτό απέδειξε απέναντι στον Βόλο καθώς επέστρεψε στις νίκες, κυρίως όμως απέδωσε πολύ όμορφο ποδόσφαιρο. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου είχε κυριαρχικό ρόλο στο παιχνίδι, δημιούργησε ένα σωρό ευκαιρίες σε σημείο να την αδικεί το τελικό αποτέλεσμα και παράλληλα δεν έδωσε το δικαίωμα σε μια καλή ομάδα του Πρωταθλήματος η οποία χαρακτηρίζεται για τη δημιουργικότητά της να κάνει αξιόλογη φάση στο παιχνίδι.
Δύο εκπλήξεις επιφύλαξαν οι προπονητές στις αποφάσεις του στις αρχικές ενδεκάδες. Ο Άκης Μάντζιος παρέταξε την επιθετική τετράδα που είχε χρησιμοποιήσει και στον Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό με τη συνύπαρξη των Ματέο Γκαρσία, Σάντε Σίλβα έχοντας ξεκάθαρη σκέψη την εκμετάλλευση των χώρων αλλά ο πρώτος δεν τον δικαίωσε με τις αποφάσεις του. Ο Άνχελ Λόπεθ έδωσε φανέλα βασικού στον Κάλβο Μπουένο (σ. σ. τελευταίος επίσημος αγώνας του ήταν τον περασμένο Ιούλιο), δίχως να δικαιωθεί με το επίπεδο δημιουργίας του Ισπανού.
Γενικώς οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν ιδιαίτερα επιφυλακτικές στα πρώτα 15 λεπτά του αγώνα, είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι πέραν ενός… ακίνδυνου σουτ του Λούκας Σάσα από τα 30-35 μέτρα δεν έγινε τελική προσπάθεια και όλα άλλαξαν στο 18ο λεπτό. Ήταν η πρώτη φορά που ο Άρης βρήκε χώρο και ο Κρίστιαν Γκανέα τον Λούκας Σάσα πάνω στην κίνηση του Βραζιλιάνου εντός περιοχής. Στο πλασέ του τελευταίου η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα κι έτσι οι γηπεδούχοι απέκτησαν προβάδισμα (1-0).

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ

Η αντίδραση που είχε κατά του ο Βόλος δεν ήρθε ποτέ καθώς οι απόπειρες δημιουργίας από τα άκρα ανακόπηκαν από τους πλάγιους μπακ (Σάκιτς, Γκάνεα) του Άρη. Κι αν το 1-0 του πρώτου μέρους αδίκησε κάποιον, αυτός ήταν σίγουρα ο Άρης καθώς είχε δύο κλασικές ευκαιρίες για να ισχυροποιήσει τη θέση του στο παιχνίδι και άλλες τόσες φάσεις οι οποίες δεν εξελίχθηκαν σε τελική προσπάθεια. Η αγωνιστική άνοδος του Άκη Μάντζιου συνδυάστηκε με την αντίστοιχη του Σάντε Σίλβα ο οποίος διαχειρίστηκε έξυπνα τους χώρους που βρήκε μετά το 20πτο, πλην της φάσης του 42ου λεπτού όπου λειτούργησε με αλαζονεία κι ενώ είχε ξεκάθαρη πάσα στον Δημήτρη Μάνο, προσπάθησε να τα κάνει όλα μόνος. Ο Πορτογάλος δεν μετουσίωσε μια τρομερή ενέργεια στο 38’ όταν βρέθηκε απέναντι στον Κλέιμαν και είδε την μπάλα να περνάει… χιλιοστά έξω από την εστία του Βόλου στο πλασέ που επιχείρησε. Είχε προηγηθεί μια ακόμη σπουδαία φάση με τον Δημήτρη Μάνο στο 23’ όπου ο τερματοφύλακας του Βόλου απομάκρυνε την μπάλα.

ΛΕΙΠΕΙ ΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΜΥΑΛΟ

Στην προσπάθεια του Βόλου να δημιουργήσει από την αριστερή πλευρά, ο Ματέο Γκαρσία έδωσε βοήθειες στον Εμάνουελ Σάκιτς, δε συνέβη όμως το ίδιο και με τις επιθετικές ευθύνες. Δύο φορές ο Αργεντίνος λειτούργησε λανθασμένα σε φάσεις όπου βρέθηκε στο ένας εναντίον ενός, ενώ στο 43ο λεπτό βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας του Βόλου έπειτα από λάθος του Σάντσεθ αλλά ήταν αργός στο σπριντ, δεν είδε και την πάσα στον Μπρούνο Γκάμα ο οποίος κινούταν στον άξονα με κοντινότερο αντίπαλο στα… 15 μέτρα!

Ο ΣΙΛΒΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟ «ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ»

Το παιχνίδι είχε έντονο ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Άνχελ Λόπεθ προχώρησε σε μία αλλαγή ρίχνοντας στο παιχνίδι τον Ρενάτο Σάντος αντί του αρνητικού Μπουένο, ενώ ο Άκης Μάντζιος δεν προχώρησε σε αλλαγή. Ο Άρης προσπάθησε να βρει το δεύτερο γκολ για να αποκτήσει σκορ ασφαλείας και είχε τρεις φάσεις για να το καταφέρει στα πρώτα 15 λεπτά. Στο 48’ το σουτ του Δημήτρη Μάνου ήταν χλιαρό, στο 51’ και μετά από τρομερή μπαλιά του Ματίγια ο Σίλβα βρέθηκε απέναντι στον Κλέιμαν αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Βόλου, ενώ στο 59’ το σουτ του Ματέο Γκαρσία χτύπησε σε σώματα. Ο Βόλος δεν είχε κλασική ευκαιρία καθώς ο Περέα στο 55’ (μετά από λάθος του Γκάνεα)… μπέρδεψε τα πόδια του και δεν έφτασε σε σημείο τελική προσπάθειας.
Ο Άρης συνέχισε να σπαταλά ευκαιρίες καθώς στο 71’ ο Ματέο Γκαρσία έκανε τρομερή ενέργεια αλλά η τελική απόφασή του ήταν απογοητευτική καθώς είχε πάσα στον Μπρούνο Γκάμα αλλά προτίμησε να σουτάρει πάνω στα σώματα.

ΤΡΕΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΝΤΖΙΟ

Ο Άκης Μάντζιος προχώρησε σε βαθιά τομή στην ομάδα του στο 73ο λεπτό καθώς χρησιμοποίησε τρίτο αμυντικό χαφ (Τζέγκο) αντί του κουρασμένου Μπρούνο Γκάμα, αλλά και τον Ντάνιελ Μαντσίνι στην κορυφή της επίθεσης σε μια προσπάθειά του να εκμεταλλευτεί τους χώρους που θα δημιουργηθούν. Παράλληλα, ο Φακούντο Μπερτόγλιο πήρε τη θέση του Ματέο Γκαρσία στη δεξιά πλευρά. Στο ίδιο χρονικό σημείο, ο Άνχελ Λόπεθ χρησιμοποίησε τον Νίκο Μαρτίνες, βλέποντας ότι η ομάδα του είχε πρόβλημα στη δημιουργία και επενδύοντας στην ποιότητα του Αργεντίνο. Στο 79’ ο Άρης είχε νέα σπουδαία ευκαιρία να τελειώσει το παιχνίδι καθώς ο Μαντσίνι έκλεψε την μπάλα κι έδωσε την κάθετη πάσα στον Μπερτόγλιο αλλά ο Κλέιμαν «έσωσε» και πάλι την ομάδα του στο πλασέ του Αργεντίνου.
Ο Μπερτόγλιο ήταν ο παίκτης ο οποίος επέβαλε αγωνιστική δικαιοσύνη με την τρομερή ενέργειά του και το γκολ που σημείσε στο 81ο λεπτό (2-0). Ο Αργεντίνος έκανε φοβερή ντρίμπλα περνώντας την μπάλα κάτω από τα πόδια του Σάντσεθ και πλάσαρε υποδειγματικά τον Κλέιμαν.
Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Λούκας Σάσα, Ματέο Γκαρσία (Άρης), Μπουένο, Περέα, Μπαριέντος (Βόλος).
MVP: Ο Λούκας Σάσα ήταν κυρίαρχος στον χώρο του κέντρου, ήταν κι αυτός που «ξεκλείδωσε» το σκορ για τον Άρη.
Στο ύψος του: Η αλήθεια είναι ότι πολλοί διεκδικούν αυτόν τον τίτλο, αποδίδεται στον Φακούντο Μπερτόγλιο για τη μαγική ενέργειά του στο 2-0 καθώς ο Σάντε Σίλβα έκανε καλό παιχνίδι αλλά δεν είχε γκολ.
Ο «αδύναμος κρίκος»: Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Βόλου. Ο Μήτογλου «έφαγε» την ντρίμπλα στο 2ο γκολ του Άρη, ο Σάντσεθ έκανε σοβαρό λάθος που ωστόσο δεν πλήρωσε η ομάδα του στα τελειώματα του πρώτου ημιχρόνου και γενικώς οι στόπερ δεν ανταποκρίθηκαν στις αγωνιστικές ευθύνες του.
Η «γκάφα»: Το μοναδικό λάθος του Κριστιάν Γκάνεα στο παιχνίδι, η κακή εκτίμηση της φάσης στο 55ο λεπτό από την οποία προήλθε και η μοναδική φορά που ο Βόλος ήταν στην περιοχή του Άρη με αξιώσεις αλλά ο Περέα δεν την εκμεταλλεύτηκε.
Το «στραγάλι»: Ο Παπαπέτρου δεν είχε πρόβλημα στη διαχείριση του παιχνιδιού, θα μπορούσε όμως να μην κάνει… οικονομία στις κίτρινες κάρτες.
Τα «ταμείο» του gazzetta.gr: Μαγική εικόνα το τελικό αποτέλεσμα καθώς ο Άρης ήταν κυρίαρχος στο παιχνίδι, είχε ενέργεια, δημιουργία και τελική προσπάθεια αλλά η αναποτελεσματικότητά του κράτησε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα. Ο Βόλος είχε ενέργεια και διάθεση αλλά δεν έκανε κλασική φάση και ουσιαστικά ήταν ακίνδυνος.
Οι συνθέσεις:
ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Μπουσέ, Σάκιτς, Γκάνεα, Ροζ, Μπεναλουάν, Ματίγια, Σάσα Λούκας (90+ Τσαγκαλίδης), Ματέο Γκαρσία (73’ Μπερτόγλιο), Μπρούνο Γκάμα (73’ Τζέγκο), Σίλβα (88’ Λόπεθ), Μάνος (73’ Μαντσίνι).
ΒΟΛΟΣ (Ανχελ Λόπεθ): Κλέιμαν, Φεράρι, Σάντσεθ, Μήτογλου, Ντεντάκης, Ριένστρα, Μπαριέντος, Μπαρτόλο (88’ Γκρίλο), Περέα (74’ Μαρτίνεθ), Μπουένο (46’ Ρενάτο), Δουβίκας.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα