Παναθηναϊκός: Πάλεψε, άντεξε, νίκησε!

Παναθηναϊκός: Πάλεψε, άντεξε, νίκησε!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Πάλεψε, άντεξε, νίκησε!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Παναθηναϊκό που δεν έπαιξε καλό ποδόσφαιρο στην Ριζούπολη αλλά κατάφερε να φύγει νικητής χάρη στον Διούδη, τη σκληράδα, την αυτοθυσία και όλες τις λεπτομέρειες που ήταν υπέρ του!

Την τελευταία τριετία δεν έχει έχει υπάρξει παιχνίδι, όπως το σημερινό, στο οποίο ο Παναθηναϊκός να βρήκε τόσες πολλές λεπτομέρειες υπέρ του. Σκοράρει μετά από τραγικό λάθος του Βέρχουλστ και κερδισμένη κόντρα του Φώτη Ιωαννίδη πάνω στην γραμμή, δικαιώνεται από το VAR σε τρεις περιπτώσεις, στις οποίες οι διαιτητές έχουν πάρει αρχικά λάθος αποφάσεις.

Μάλιστα σε όλες έχουν προηγηθεί μεγάλα λάθη των παικτών του. Λάθος έξοδος του Διούδη στην φάση με τον Ιωαννίδη (έχει προηγηθεί χέρι από τον φορ του Απόλλωνα), απρόσεκτο μαρκάρισμα του Ζαγαρίτη στην φάση της αποβολής στα όρια της περιοχής, τραγική αντιμετώπιση από το κέντρο της άμυνας στο ακυρωθέν γκολ του Μπετινέλι που είναι εκτεθειμένος για... χιλιοστά.

Το Τριφύλλι δεν έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, δεν διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι από την ώρα που σκόραρε, έβαλε και πάλι το ένστικτο της επιβίωσης πάνω από την λογική, κλείστηκε λες και έπαιζε με παίκτη λιγότερο απέναντι στην Μπαρτσελόνα σε ένα κατάμεστο Καμπ Νου αλλά ακόμη κι έτσι, με σκληράδα και αυτοθυσία, κατάφερε να βάλει το τρίποντο στο σακούλι, να επιστρέψει στις νίκες και να κρατήσει ζωντανές τις όποιες ελπίδες έχει να προλάβει το τρένο της τέταρτης θέσης.

Για να συμβεί αυτό, όμως, θα πρέπει να υπάρξει ξεκάθαρη βελτίωση πάνω στο χορτάρι. Μία φορά μπορεί να νικήσεις με την καρδιά, άντε και δεύτερη. Για να μπορέσεις, όμως, να κάνεις πρωταθλητισμό και να είσαι ανταγωνιστικός μέχρι το τέλος, θα πρέπει να μάθεις να παίζεις. Να δημιουργείς. Να έχεις καλή παραγωγή φάσεων και όχι με το... σταγονόμετρο.

Διούδης και πάλι!

Όπως την Κυριακή απέναντι στον Αστέρα έτσι και σήμερα, ο Παναθηναϊκός δεν θα κρατούσε το μηδέν αν δεν ήταν ο Σωκράτης Διούδης που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, παρά τις έντονες ενοχλήσεις που έχει στην μέση. Ο πορτιέρε του Τριφυλλιού είχε 4-5 σημαντικές επεμβάσεις και με εξαίρεση την αχρείαστη έξοδο στα όρια της μεγάλης περιοχής στην φάση με τον Ιωαννίδη, ήταν άψογος κάτω από τα δοκάρια.

Ο Αλεξανδρόπουλος... κατάπιε το γήπεδο

Καλός ο Βέλεθ στον ρόλο του αμυντικού μέσου αλλά ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος ήταν εκείνος που μέχρι και το τελευταίο λεπτό ήταν συγκλονιστικός. Ο νεαρός μέσος έδωσε και κέρδισε πολλές μάχες στην μεσαία γραμμή, προσπάθησε με τις κούρσες του να κερδίζει χρόνο και μέτρα, δεν σταμάτησε λεπτό να καλύπτει χώρους και στην πολιορκία που δεχόταν η ομάδα του κατάφερε να δώσει πολύτιμες λύσεις.

Η καλύτερη εμφάνιση του Χουάνκαρ

Από κει και πέρα, πολύ καλό παιχνίδι έκανε και ο Χουάνκαρ ως δεξιός μπακ. Ο Ισπανός έχει μεγάλη συμμετοχή στη φάση του γκολ, καθώς συνεργάζεται με τον Χατζηγιοβάνη, πατάει περιοχή και κάνει την σέντρα. Ανασταλτικά ήταν εξαιρετικός, σαφώς και έκανε την πιο γεμάτη του εμφάνιση με το Τριφύλλι. Βρίσκει τις αντοχές να ανέβει από την πλευρά του στις καθυστερήσεις, να ξαναπατήσει περιοχή και να χάσει μία τεράστια ευκαιρία, καθώς το πλασέ του πέρασε λίγο έξω!

Ο Ιωαννίδης έπιασε την ευκαιρία, θετικός ο Αθανασακόπουλος

Στα θετικά, φυσικά, και η παρουσία του Φώτη Ιωαννίδη. Ο Μπόλονι του έδωσε έναν ρόλο εσωτερικού επιθετικού από τα αριστερά. Βρίσκεται εκεί που πρέπει για να πάρει την κόντρα και να ανοίξει το σκορ ενώ έχει μια εξαιρετική ενέργεια, όπου αποφεύγει δύο αντιπάλους και σουτάρει για να διώξει σε κόρνερ ο Βέρχουλστ, στο δεύτερο μέρος. Ήταν ιδιαίτερα μαχητικός, κράτησε μπάλα όσο μπορούσε αλλά η θέση του είναι στο κουτί. Είναι φορ περιοχής, όχι εξτρέμ, όχι οτιδήποτε άλλο.

Βασικός σήμερα και ο νεαρός Αθανασακόπουλος, που προτιμήθηκε από τον Μπουζούκη. Ο μικρός φαίνεται από τις πρώτες του επαφές πως διαθέτει ποιότητα και άριστη τεχνική. Πρέπει να γίνει πιο ουσιώδης και προσεκτικός στις μεταβιβάσεις του. Βλέπει το γήπεδο με μεγάλη ταχύτητα, έχει γρήγορη ποδοσφαιρική σκέψη, δεν πρέπει να βιάζεται. Θα μπορούσε να αποφύγει κάποιες λάθος πάσες αλλά σε γενικές γραμμές ήταν θετικός.

Τα... κλασικά λάθη του Χατζηγιοβάνη που κοστίζουν

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να αποφύγει όλη αυτή την... Οδύσσεια για να πάρει το ματς, αν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Τάσος Χατζηγιοβάνης έκανε το αυτονόητο έξω από την περιοχή. Ο εξτρέμ των πρασίνων αντί να σπάσει την μπάλα είτε δεξιά, είτε αριστερά για να μπει η μπάλα στην περιοχή για εκτέλεση, αποφάσισε να κάνει ντρίμπλα, να παίξει ατομικά και να πετάξει στα σκουπίδια τις ποδοσφαιρικές προϋποθέσεις που υπήρχαν. Τέσσερα λεπτά πιο πριν είχε χάσει την μπάλα έξω από την περιοχή και πάλι στην προσπάθεια να ντριμπλάρει, σε φάση που κατέληξε σε τετ α τετ για τον Απόλλωνα!

Είναι δύο στιγμές, που φέτος τις έχουμε δει αρκετές φορές από τον Χατζηγιοβάνη και κάποια στιγμή θα πρέπει να τις δουλέψει, να βελτιωθεί και να δείξει πως μαθαίνει από τα λάθη του.

Ξανά καμία επίδραση από τον πάγκο

Ο Παναθηναϊκός από την στιγμή που σκόραρε μέχρι και το τελευταίο λεπτό, περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, έπαιξε... κατενάτσιο, ειδικά από την αποβολή του Ζαγαρίτη και έπειτα. Για ακόμη ένα παιχνίδι, η βοήθεια από τον πάγκο ήταν μηδενική. Ο Απόλλωνας άφηνε χώρους προς εκμετάλλευση, το Τριφύλλι δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα για να πάρει ανάσα και η πρώτη αλλαγή ήταν ο Μολό αντί του Χατζηγιοβάνη! Ο Μπόλονι δεν φρέσκαρε έγκαιρα την μεσαία γραμμή, άργησε να ρίξει στο ματς τον Αϊτόρ που έχει την ταχύτητα να δημιουργήσει ρήγματα και η μοναδική σωστή κίνηση για τα δεδομένα του παιχνιδιού, ήρθε με την είσοδο του Μαυρομμάτη για να παίξει με τριάδα στην άμυνα η ομάδα του Μπόλονι.

Υ.Γ: Είναι ωραίο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχει την πλάκα του να βλέπεις τον Κασναφέρη να φωνάζει, να διαμαρτύρεται στους διαιτητές, να ψάχνει το... δίκιο του. Αν τα έχει ξεχάσει, μπορεί να κάνει μια βόλτα στο Youtube, για να θυμηθεί...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.