ΠΑΣ Γιάννινα: Έγκλημα και τιμωρία

Θοδωρής Βασίλης
ΠΑΣ Γιάννινα: Έγκλημα και τιμωρία

bet365

Ο ΠΑΣ Γιάννινα γνώρισε «κακή» ήττα από τον Απόλλωνα σε ένα ματς που ήταν δικό του και τώρα τρέχει.

Κατά γενική ομολογία ο ΠΑΣ Γιάννινα άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στον πρώτο γύρο για το πoδόσφαιρο που έπαιζε. Καλώς ή κακώς στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο οι εντυπώσεις δεν δίνουν βαθμούς ή νίκες. Ειδικά σε ένα πρωτάθλημα όπου οι εξωγενείς παράγοντες συνεχίζουν και παίζουν κομβικό ρόλο στην διαμόρφωση γεγονότων, το διακύβευμα για τον ΠΑΣ είναι το πως η παραμονή θα έρθει όσο γίνεται πιο ανώδυνα.

Το ματς με τον Απόλλωνα είναι ένα από αυτά που κρίνουν κατηγορία. Με νίκη οι Ηπειρώτες έκαναν βασικό βήμα απέναντι σε έναν άμεσο αντίπαλο τον οποίο θα τον είχε και στο 2-0 στα μεταξύ τους ματς.

Και η αλήθεια είναι ότι η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου έδειχνε πως ο ΠΑΣ θα έφτανε σε μια νίκη, και άνετη μάλιστα. Και αυτό γιατί στο πρώτο 45λεπτο ο αγώνας ήταν για ένα καθαρό 3-0 χωρίς άγχος. Οι παίκτες του Αργύρη Γιαννίκη είχαν τον απόλυτο έλεγχο, προηγήθηκαν από νωρίς και θα μπορούσαν είχαν πετύχει και άλλο γκολ. Βέβαια, δεύτερο γκολ ήρθε αλλά το VAR το ακύρωσε λόγω επιθετικού φάουλ του Κριζμαν, σε μία φάση που προσωπικά θεωρώ ότι αν ήταν κάποιο από τα μεγάλα ονόματα δεν θα είχε γίνει καν χρήση του.

Κι ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα πίεζε και πλησίαζε το δεύτερο γκολ, κόντρα στην ροή της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν από την άσπρη βούλα όταν ο Παντελάκης ανέτρεψε τον Ιωαννίδη. Το γκολ αυτό και το σημείο όπου ήρθε άλλαξε εντελώς την ψυχολογία των δύο ομάδων. Ο Απόλλωνας από το πουθενά βρέθηκε να ισοφαρίζει και να πηγαίνει με την ψυχολογία στα ύψη. Αντίθετα, στους γηπεδούχους έφερε μια παγωμάρα.

Στην επανάληψη με το τερέν να γίνεται ακόμα πιο βαρύ (χωρίς όμως να έχουμε τις παλιές εικόνες των Ζωσιμάδων κι εδώ θα πρέπει να πούμε ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους εμπλεκόμενους για το πως προστατεύουν τον αγωνιστικό χώρο όταν την ίδια ώρα στην Λεωφόρο βλέπεις ένα χωράφι που είναι επικίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών) φαινόταν καθαρά ότι το πρόβλημα το είχε ο ΠΑΣ.

Γιατί ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι αυτός που παίζει ορθολογικά, με πλάνο με αυτοματισμούς και αλλαγές διατάξεων. Παρόλα αυτά, το ματς κύλαγε χωρίς φάση και φαινόταν πως κάποιο λάθος θα μπορούσε να δώσει σε μία από τις δύο ομάδες το προβάδισμα. Και το λάθος αυτό το έκαναν οι Ηπειρώτες με την λανθασμένη έξοδο του Χουτεσιώτη. Πλέον, η πλάστιγγα είχε γείρει υπέρ της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» και με τον ΠΑΣ να βγαίνει μπροστά για την ισοφάριση, ήρθε και το 1-3.

Κι έτσι, η χρονιά ξεκίνησε με άσχημο τρόπο η οποία έγινε χειρότερη στη συνέχεια με τα αποτελέσματα τόσο της ΑΕΛ κόντρα στον ΠΑΟΚ, όσο και του Παναιτωλικού αλλά και της Λαμίας το βράδυ της Δευτέρας. Άμεσοι αντίπαλοι της ομάδας για την παραμονή οι οποίοι μειώνουν την διαφορά από τον ίδιο με τις ΑΕΛ και Λαμία να έχουν και ματς λιγότερα.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες ο αγώνας της Τετάρτης στο Αλκαζάρ είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τους Ηπειρώτες όπου θα πρέπει να πάρουν βαθμό ή βαθμούς.

Τέλος, μετά το ματς με την ΑΕΛ θα πρέπει άμεσα να τρέξουν οι εξελίξεις για την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας, αφού και κόντρα στον Απόλλωνα φάνηκε για άλλη μια φορά το μικρό ρόστερ το οποίο σε συνδυασμό με τις απουσίες βασικών παικτών κάνουν ακόμα πιο δύσκολο το έργο της τεχνικής ηγεσίας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα