Ροντρίγκο Εραμούσπε: Στα χνάρια των Αργεντινών του ΠΑΣ Γιάννινα (pics)

Θοδωρής Βασίλης
Ροντρίγκο Εραμούσπε: Στα χνάρια των Αργεντινών του ΠΑΣ Γιάννινα (pics)

bet365

Ο Ροντρίγκο Εραμούσπε είναι από τις αποκαλύψεις του φετινού ΠΑΣ Γιάννινα και το gazzetta.gr γράφει για τον Αργεντινό που απολαμβάνει το ποδόσφαιρο στην πρωτεύουσα της Ηπείρου.

Κάνοντας έναν μίνι απολογισμό του πρώτου γύρου θα δει κανείς πως στις ομάδες που άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Ηπειρώτες από το πρώτο ματς της σεζόν έως και το τελευταίο δεν παρεκτράπηκαν του πλάνου τους είτε ο αντίπαλός τους ήταν ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ είτε η Λαμία και ο Απόλλωνας Σμύρνης, μια ομάδα με αρχή μέση και τέλος, μια ομάδα που χαιρόσουν να την βλέπεις να αγωνίζεται.

Ο Αργύρης Γιαννίκης έχει δημιουργήσει ένα πολύ καλό σύνολο από το οποίο έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν αρκετοί παίκτες. Ένας από αυτούς είναι και ο Ροντρίγκο Εραμούσπε. Ο Αργεντινός κεντρικός αμυντικός ήρθε αθόρυβα το καλοκαίρι κουβαλώντας μια πλούσια καριέρα έχοντας αγωνιστεί στα κορυφαία πρωταθλήματα της Λατινικής Αμερικής με ομάδες όπως η Λανούς και η Νασιονάλ και δεν χρειάστηκε παρά λίγες ημέρες για να δείξει ότι ο ΠΑΣ βρήκε χρυσό.

Ο Εραμούσπε θεωρητικά ξεκινούσε ως ο τρίτος ο στόπερ στην ιεραρχία του ΠΑΣ Γιάννινα πίσω από τους Κάργα και Παντελάκη, ενώ και το γεγονός πως δεν είχε κάνει προετοιμασία με την ομάδα ενίσχυε αυτό το γεγονός.

Ο ίδιος όμως είχε έρθει αποφασισμένος να πετύχει στην πρώτη του προσπάθεια στην Ευρώπη. Άλλωστε, όταν πήρε την απόφαση να δεχτεί την πρόταση του ΠΑΣ ήταν σε μια ηλικία τέτοια (29 ετών) έχοντας ήδη στις πλάτες του εμπειρία από τις σκληρότερες έδρες και τα μεγαλύτερα ματς, κάτι που παραδέχεται και ο ίδιος. «Στην Λανούς ξεκίνησα και από εκεί είχα την ευκαιρία να αγωνιστώ σε αρκετές ομάδες της Λατινικής Αμερικής αποκτώντας εμπειρία και γνωρίζοντας αρκετές και διαφορετικές κουλτούρες και στυλ ποδοσφαίρου. Δεν είναι λίγο να συμμετέχεις στο απόλυτο ντέρμπι της Ουρουγουάης μεταξύ της Νασιονάλ και της Πενιαρόλ».

Μετά από εννιά χρόνια και περιπλάνηση σε Αργεντινή, Εκουαδόρ, Κολομβία, Ουρουγουάη και Βολιβία είχε έρθει η ώρα για τον Εραμούσπε να ζήσει και το ευρωπαϊκό όνειρο. Και που; Εκεί όπου οι Αργεντίνοι λατρεύονται. Στα Γιάννενα και στον ΠΑΣ. Γιατί οι Αργεντίνοι Κοντογιωργάκης, Μοντέζ, Γκλασμάνης και Λίσσα ήταν αυτοί που έβαλαν τις βάσεις για τον «Άγιαξ της Ηπείρου». Και μπορεί ο Εραμούσπε να μην ήξερε τίποτα για εκείνος τον ΠΑΣ και τα κατορθώματα των συμπατριωτών του, αλλά κατάλαβε από την πρώτη ημέρα για την αγάπη της πόλης στους «γκαούτσος».

«Στον ΠΑΣ Γιάννινα αισθάνθηκα από την πρώτη στιγμή ότι είμαι μέλος μιας οικογένειας. Βρήκα ένα εξαιρετικό γκρουπ παικτών, τρομερή συναδελφικότητα που ο ένας βοηθάει τον άλλον», είχε εκμυστηρευτεί στην περιβάλλον του. Ο στόχος του ήταν κάποια στιγμή να αγωνιστεί σε κάποιο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και οι Ηπειρώτες του έδωσαν αυτή την ευκαιρία. «Πάντα ήθυελα κάποια στιγμή να αγωνιστώ στην Ευρώπη. Ήταν το όνειρό μου. Και γι αυτό τον λόγο είμαι ευγνώμων στον ΠΑΣ. Το καλό είναι ότι με υποδέχτηκαν ζεστά όλοι και έτσι δεν χρειάστηκε μεγάλος χρόνος προσαρμογής. Βρέθηκα σε μια ομάδα που δουλεύει καλά και σωστά με έναν προπονητή που έχει ξεκάθαρο πλάνο για το τι θέλει να πετύχει η ομάδα. Και αυτό τα κάνει πολύ πιο εύκολα. Και είναι κρίμα που λόγω του κορονοϊού ο κόσμος που έχω ακούσει ότι είναι ιδιαίτερα φανατικός με την ομάδα δεν έχει την δυνατόητα να την δει από κοντά».

Και η αλήθεια είναι ότι ο Αργύρης Γιαννίκης κατάλαβε γρήγορα ότι ο Εραμούσπε δεν θα μπορούσε να απουσιάσει από την ενδεκάδα του ΠΑΣ, αφού εκτός από την ασφάλεια και την σιγουριά που έδινε πίσω στην άμυνα, αποδείχτηκε ένα επιπλέον επιθετικό όπλο που δεν διστάζει να προωθείται και να βοηθάει την ομάδα, όπως έκανε στην Τούμπα όπου από δικό του κλέψιμο στο αμυντικό τρίτο του ΠΑΟΚ ξεκίνησε η φάση για το γκολ του «Άγιαξ» το οποίο σημείωσε ο ίδιος.

Ο άλλοτε άσος της Λανούς είναι έκτος σε λεπτά συμμετοχής, έχοντας μάλιστα χάσει και δύο ματς και καταλαβαίνει κανείς πως αυτό είναι και απόρροια του γεγονότος της δουλειάς που γίνεται στους Ζωσιμάδες, αλλά και το πόσο καλά αισθάνεται ο Ροντρίγκο στην πόλη, κάτι που τπο παραδέχεται και ο ίδιος. «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στα Γιάννενα, είναι ωραία η πόλη και ο κόσμος με υποδέχτηκε τόσο ζεστά και το βλέπω αυτό κάθε φορά που με συναντά στο δρόμο». Όπως κάθε Αργεντινός που σέβεται τον εαυτό του, έτσι και ο Ροντρίγκο έχει ως ήρωα τον Ντιέγκο Μαραντόνα και ο χαμός του όπως ήταν λογικό ήταν πολύ σκληρό για τον ίδιο. «Για όλους τους Αργεντίνους ο Ντιέγκο είναι κάτι το ξεχωριστό, έχει δώσει στον λαό μας απίστευτες χαρές. Για όλους μας είναι ήρωας και ποτέ δεν θα ξεχαστεί». Γι αυτό και όταν είδε το πανό των φίλων του ΠΑΣ που ήταν αφιερωμένο στον Ντιέγκο Μαραντόνα δεν μπορούσε να κρύψει την συγκίνησή του. «Δεν το περίμενα ότι θα υπήρχε για τον Ντιέγκο κρεμασμένο πανό. Με το που το είδα αιθάνθηκα ευγνωμοσύνη που στην πόλη που ζω τίμησαν με αυτό τον τρόπο τον Ντιέγκο. Δείχνει πόσο ξεχωριστός ήταν ο Μαραντόνα».

Το συμβόλαιο του Εραμούσπε με τον ΠΑΣ Γιάννινα λήγει το καλοκαίρι, αλλά ο ίδιος παραμένει συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις της ομάδας. «Διαθέτουμε μια πολύ καλή ομάδα, παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο χωρίς να σκεφτόμαστε το ποιος είναι ο αντίπαλός μας. Να είμαστε ταπεινοί και να συνεχίσουμε έτσι μέχρι το τέλος. Όσο για μένα; Περνάω καλά στα Γιάννενα, το κλίμα είναι καλό και δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να συνεχίσω να είμαι στην ομάδα».

Το τι θα γίνει το καλοκαίρι είναι μια μακρινή ιστορία, αλλά το σίγουρο είναι ότι ο Ροντρίγκο Εραμούσπε απολαμβάνει την περιπέτειά του στα Γιάννενα, και όσο την απολαμβάνει ο ίδιος άλλο τόσο την χαίρεται και ο ΠΑΣ Γιάννινα που πέτυχε διάνα στην επιλογή του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα