Το έτος της... ισπανικής υποχώρησης στον Παναθηναϊκό!

Το έτος της... ισπανικής υποχώρησης στον Παναθηναϊκό!

Νίκος Αθανασίου
Το έτος της... ισπανικής υποχώρησης στον Παναθηναϊκό!

bet365

Το 2020 ο Παναθηναϊκός θέλησε να... οδηγήσει το ισπανικό μοντέλο με εκφραστές τον Τσάβι Ρόκα και τον Ντάνι Πογιάτος, αλλά αυτό κράτησε μόλις τρία επίσημα παιχνίδια με τα... γνωστά αποτελέσματα!

Όπως όλα τα ποδοσφαιρικά πλάνα στον Παναθηναϊκό επί Γιάννη Αλαφούζου ξεκινούν με όνειρα και υψηλούς στόχους και καταλήγουν στον κάλαθο των αχρήστων πολύ πριν από τον χρόνο που θα έπρεπε να κριθούν για την αποτελεσματικότητα τους. Η λέξη υπομονή είναι άγνωστη. Μετά το τέλος της δεύτερης θητείας του Νίκου Νταμπίζα, το Τριφύλλι μπαίνει σε μια εποχή made in Spain, καθώς ο Τσάβι Ρόκα αναλαμβάνει την θέση του τεχνικού διευθυντή.

Ο Καταλανός καιρό με τον καιρό γίνεται το απόλυτο αφεντικό στο ποδοσφαιρικό τμήμα, προχωρά σε πέντε μεταγραφές τον Γενάρη(Νάτζ, Ανουάρ, Αγιούμπ, Βέλεθ, Καρλίτος) και το καλοκαίρι του 2020 ξεκινά το ισπανικό μοντέλο στο Τριφύλλι, το οποίο οδήγησε σε... άτακτη ισπανική υποχώρηση λίγους μήνες αργότερα.

Το ανεπανάληπτο ρίσκο με τον Ντάνι Πογιάτος!

Ο Ρόκα αποφασίζει πως δεν θέλει να συνεχίσει με τον Γιώργο Δώνη στην τεχνική ηγεσία, πείθει τον Γιάννη Αλαφούζο επί του θέματος και προχωρά στο τέλος της συνεργασίας με τον Έλληνα τεχνικό. Η λογική έλεγε πως θα το έκανε για να παίξει ένα πιο δυνατό χαρτί, έναν προπονητή καλύτερο ή για την ακρίβεια, κάποιον που το πακέτο του, θα έδινε περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας. Όπου επιτυχία, το να καταφέρει η ομάδα να κάνει πρωταθλητισμό.

Ο Ρόκα, όμως, κάνει αυτό που θα του έδινε τις λιγότερες πιθανότητες, παίρνει ένα τεράστιο ρίσκο και χωρίς να συναντήσει αντιδράσεις από την διοίκηση, επιλέγει τον Ντάνι Πογιάτος! Έναν προπονητή χωρίς εμπειρία από πάγκο πρώτης ομάδας, με μοναδικό επιχείρημα την παρουσία του στην U19 της Ρεάλ Μαδρίτης και τις γνώσεις του γύρω από το άθλημα.

Τον κατάπιε η πίεση, έφυγε με τρομερό αρνητικό ρεκόρ και πήρε μαζί και τον Ρόκα!

Ο νεαρός κόουτς δεν ήταν έτοιμος για αυτό το βήμα, έκανε πολύ χαλαρή προετοιμασία, ήθελε να παίξει ένα ποδόσφαιρο που με το ρόστερ που είχε δεν γινόταν και στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, ο Παναθηναϊκός είχε χάσει από την Τρίπολη εκτός, είχε φέρει ισοπαλία με την ΑΕΛ στο Αλκαζάρ και ηττήθηκε και από τον Άρη στο ΟΑΚΑ!

Στις 12 Οκτωβρίου θα αποτελέσει παρελθόν από το πάγκο της ομάδας και θα γράψει ιστορία.

Ο Καταλανός είναι εκείνος που βρίσκεται στην κορυφή των προπονητών με τα λιγότερα παιχνίδια στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου στα χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ισοφαρίζοντας παράλληλα ένα ρεκόρ που κράτησε σαράντα χρόνια!

Λίγες ημέρες αργότερα και έχοντας χρεωθεί τον ερχομό του Πογιάτος, θα τον ακολουθήσει στην πόρτα της εξόδου και ο Τσάβι Ρόκα, πριν καν συμπληρώσει χρόνο στον Παναθηναϊκό...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα