Ανταλλάσσοντας εξώδικα τα Χριστούγεννα!

Χρήστος Κιούσης Χρήστος Κιούσης
Ανταλλάσσοντας εξώδικα τα Χριστούγεννα!

bet365

Χαρούμενα εξώδικα, ευτυχισμένες ανακοινώσεις και με το καλό οι νέες ποδοσφαιρικές ή με πρόφαση το ποδόσφαιρο αντιδικίες! Κάπως έτσι είναι οι χριστουγεννιάτικες ευχές του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Ήξερα ότι τα Χριστούγεννα είναι ημέρες ανταλλαγής ευχών αλλά οι «ευχές» στο ελληνικό ποδόσφαιρο περνούν μέσα από δικηγορικά γραφεία, εξώδικα, ανακοινώσεις στον Τύπο, πρωτοσέλιδα, non papers. Ειδικά για τα non papers θα ήθελα να απευθυνθώ σε μερικούς συναδέλφους για να τους πω, αν δεν το λάβουν το non paper από τη Διοίκηση, ας μη φάνε γαλοπούλα, να περιμένουν καλύτερα να τους πει ο Πρόεδρος πότε και αν γιορτάζουμε Χριστούγεννα.

Επειδή μπορεί να πάθουμε ίλιγγο ψάχνοντας το ποιος φταίει ή μάλλον το ποιος έχει το λιγότερο δίκιο στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου, ας συμφωνήσουμε σε ένα πράγμα τουλάχιστον. Το ελληνικό ποδόσφαιρο παραμένει στην ουσία αυτοδιοίκητο, για να είναι ανεξέλεγκτο. Δεν υπάρχει καμιά κεντρική αρχή του ποδοσφαίρου που να έχει τα άντερα να εκδικάσει, να τιμωρήσει, να επιβληθεί σε πρόσωπα και ομάδες. Δεν υπάρχει κανένα Κράτος που να «αντέχει» να ακουμπήσει τους παράγοντες, παρά μόνο να σέρνεται πίσω τους, πότε πίσω από τον έναν και πότε πίσω από τον άλλον και δεν υπάρχει καμιά Δικαιοσύνη σε καμιά βαθμίδα, που να μπορεί να βάλει ένα τέλος.

Ο καθένας στις ανακοινώσεις του διεκδικεί το δίκιο, το αλάθητο, το αληθές, γιατί πολύ απλά κανείς δε θα επιβάλει τον νόμο, όσο οι εκδικάσεις και οι αποφάσεις θα χάνονται σε δαιδαλώδεις διαδικασίες που τελεσιδικούν μετά το πέρας άπειρου χρόνου, όταν όλοι σχεδόν έχουν ξεχάσει την ουσία της υπόθεσης.

Είναι ένας πολύ μεγάλος οικονομικός κύκλος παραγοντικός, δικηγορικός και δημοσιογραφικός που συντηρείται από όλη αυτή τη βιομηχανία της αντιπαλότητας και δε συμφέρει πολλούς να λήξει ο πόλεμος. Σκεφτείτε μόνο πόσοι άνθρωποι θα έμεναν χωρίς αντικείμενο και μισθό, αν δεν σέρνονταν όλες αυτές οι υποθέσεις στην καθημερινότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου εις το διηνεκές.

Δεν είμαι υπέρ των κόκκινων γραμμών και του «ας τα ξεχάσουμε όλα, να κάνουμε μια νέα αρχή», είμαι υπέρ του γκρεμίσματος όλου του σαθρού οικοδομήματος. Οι ένοχοι πρέπει να πάνε φυλακή, οι μπροστινοί να φύγουν από τη μέση και οι ανήμποροι να αποσυρθούν στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Αντιλαμβανόμαστε προφανώς πως τίποτα από τα παραπάνω δε θα συμβεί χωρίς ένα θαύμα, θα συνεχίσουμε να βλέπουμε μια βεντέτα να εξελίσσεται για καιρό ακόμα. Επειδή οι βεντέτες πάντα έχουν θύματα, στο δρόμο θα συμβούν «πολλά» σε ποδοσφαιριστές, διαιτητές και δημοσιογράφους αλλά για να μιλήσει κάποιος ανοικτά για αυτά, θα πρέπει ή να έχει οικονομικές πλάτες ή μπράβους να τον φυλάνε ή και τα δύο παραπάνω. Αν δεν έχει τίποτα από τα δύο, είναι πολύ πολύ χλωμά τα πράγματα στο μέλλον του.

Λυπάμαι τη Δικαιοσύνη και λυπάμαι για τη Δικαιοσύνη. Για την εικόνα που δίνει σε όλη την κοινωνία, όχι εξαιτίας του ποδοσφαίρου μόνο, αλλά με αφορμή το ποδόσφαιρο. Είναι η συνθήκη που καταλαβαίνουν και οι πέτρες, ότι η επιλεκτική τυφλότητα διαχέεται σε κάθε σοβαρή οικονομική, κοινωνική και πολιτική υπόθεση. Είναι η φάση που για να βρεις το «δίκιο» σου, καταλαβαίνεις ότι πρέπει να ενταχθείς σε στρατόπεδο. Έτσι βέβαια και δίκιο να έχεις, μετατρέπεσαι σε στρατευμένο. Αν δεν θες να ενταχθείς σε στρατόπεδο, πρέπει να μην ασχοληθείς με την ουσία, πρέπει να παριστάνεις τον υπεράνω, να περιγράφεις γκολ, να δίνεις βραβεία σε διακριθέντες και να αποδεχθείς, ότι ποτέ στην Ελλάδα ο πρωταθλητής δε θα είναι αποδεκτός από όλους, πάντα θα υπάρχει σκιά, πάντα θα υπάρχει η αμφισβήτηση.

Όσο οφθαλμοφανή κι αν είναι τα πράγματα, ποτέ ο ένοχος δε θα σιωπήσει. Θα υπάρχει πάντα η βιομηχανία της προπαγάνδας με ραδιόφωνα δήθεν αθλητικά, με sites, με εφημερίδες και δελτία ειδήσεων κι όσο θα υπάρχουν ένθεν κι ένθεν πολύ δυνατοί ανεμιστήρες, η λάσπη θα αιωρείται και θα λερώνει τρίτους ενδιάμεσους. Και η ζωή συνεχίζεται και αυτό εννοούμε, όταν λέμε ελληνικό ποδόσφαιρο. Αλλά αν πολυασχολούμαστε με αυτό μάλλον δεν έχουμε πολλή ζωή.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Χρήστος Κιούσης
Χρήστος Κιούσης

Ο Χρήστος Κιούσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, αλλά ζει κι εργάζεται στην Θεσσαλονίκη από το 1997. Σπούδασε Κινηματογράφο και Τηλεόραση στη Σχολή Σταυράκου και digital marketing. Mιλάει Αγγλικά κάθε μέρα, Γερμανικά όποτε τα θυμηθεί και Ιταλικά στις διακοπές κυρίως αν χρειαστεί να παραγγείλει φαγητό στην Ιταλία. Εργάζεται σε τηλεοπτικές παραγωγές από το 1994. Συμπαρουσιάζει τη σατιρική εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» στον ΑΝΤ1 και το "Βινύλιο" στο ίδιο κανάλι.

Είναι φίλαθλος από μικρός και πατέρας τριών υπέροχων παιδιών. Έχει παίξει μπάσκετ ως νέος με επιεικώς μέτριες επιδόσεις και τένις ως μεσήλικας με ακόμα πιο φτωχά αποτελέσματα. Του αρέσουν το γράψιμο, οι συνεντεύξεις, το ραδιόφωνο, η παραγωγή τηλεοπτικού περιεχομένου και τα ταξίδια κι ελπίζει μια μέρα, να μπορέσει να τα συνδυάσει όλα επαγγελματικά.