Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα: Έτσι φτιάχνεις χαρακτήρα

Θοδωρής Βασίλης
Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα: Έτσι φτιάχνεις χαρακτήρα

bet365

Ο car.gr ΠΑΣ Γιάννινα παρά τις κακουχίες και τις ατυχίες δεν σταμάτησε ποτέ να πιστεύει στο αποτέλεσμα το οποίο το δούλεψε και το πήρε δείχνοντας χαρακτήρα. Γράφει ο Θοδωρής Βασίλης.

Είναι από εκείνα τα παιχνίδια που τα πράγματα στραβώνουν από την αρχή. Και το ματς με τον Αστέρα ξεκίνησε με τις χειρότερες προυποθέσεις για τον car.gr ΠΑΣ Γιάννινα με την αναγκαστική αλλαγή του Κάστρο. Στα Γιάννενα όμως έχουν μάθει από το ξεκίνημα της σεζόν να ζούνε με τα προβλήματά τους.

Προβλήματα που δεν έχουν επιτρέψει στην ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη να αλλάξει τον χαρακτήρα της και τον τρόπο παιχνιδιού της. Οι Ηπειρώτες για άλλο ένα ματς δεν παρέκλειναν από το πλάνο τους. Οργάνωση και αυτοματισμούς, παρά τις όποιες αλλαγές ρόλων και διατάξεων που μπορούν να πρoκαλέσουν οι συνθήκες του αγώνα. Έτσι, είδαμε τον ΠΑΣ να παίρνει κεφάλι στο σκορ με έναν υπέροχο γκολ, γκολ όνειρο για κάθε προπονητή, με τον τρόπο που αναπτύχθηκε και έχτισε η ομάδα την επίθεση με τον Πίρσμαν να βγάζει ασίστ μισό γκολ στον Παμλίδη. Ένα γκολ που μπορεί να έρθει μόνο μέσα της δουλειάς που γίνεται σε μια ομάδα.

Παρά την ισοφάριση που ήρθε σχετικά άμεσα (σε μια φάση που όλα τα λεφτά είναι ο Μπαράλες που παίρνει πάνω του δύο παίκτες και ανοίγει την άμυνα του ΠΑΣ για να σκοράρει ο Μουνάφο) ο car.gr ΠΑΣ Γιάννινα δεν το έβαλε κάτω. Η είσοδος του Λέο στην θέση του Νάουμετς ήθελε να δώσει ακόμα μεγαλύτερη επιθετικότητα αλλά η αποβολή του Σιόντη άλλαξε εντελώς τα πλάνα του. Θα περίμενε κανείς ότι η πρώτη κίνηση από τον πάγκο θα ήταν η αποχώρηση κάποιου επιθετικού αφού με παίκτη λιγότερο θα ήταν πολυτέλεια δύο φορ. Όχι όμως ο Γιαννίκης ο οποίος αποφάσισε να ενισχύσει τον άξονα και να κρατήσει το επιθετικό του δίδυμο. Έτσι, είδαμε ένα 4-3-2 χωρίς ακραίους σε ένα σχήμα πυραμίδας, αφήνοντας την μπάλα στον Αστέρα. Κι έδειχνε να τα καταφέρνει μια χαρά αφού μέχρι και το τελευταίο δεκάλεπτο κρατούσε σχετικά άνετα. Στο τελευταίο δεκάλεπτο όμως οι Αρκάδες εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό πλεονέκτημα και πήραν κεφάλι στο σκορ.

Σε άλλες εποχές ο car.gr ΠΑΣ Γιάννινα θα παρέδιδε πνεύμα, αλλά όχι οι παίκτες του Γιαννίκη. Παρά το γεγονός ότι το γκολ ήρθε σε ένα σημείο που δεν είχε μεγάλο χρόνο αντίδρασης, μόλις δύο λεπτά μετά το 1-2 ήρθε το πρώτο γκολ του Κρίζμαν στο πρωτάθλημα και ένας βαθμός που κατακτήθηκε απολύτως δίκαια βάσει πλάνου από τον πάγκο, ένα πλάνο που το δούλεψε ο Αργύρης Γιαννίκης με τις αλλαγές του και τον σχηματισμό.

Πλέον, η ομάδα πάει στην διακοπή με 13 βαθμούς αν και κατά γενική ομολογία με βάση τις εμφανίσεις της ομάδας θα έπρεπε να είχε τουλάχιστον τρεις-τέσσερις παραπάνω. Αυτό που έχει σημασία είναι οι παίκτες να πάρουν ανάσες, γιατί το ρόστερ αλλά και το ροτέισον που έγινε στον πρώτο γύρο ήταν μικρό και παράλληλα με την ενίσχυση της ομάδας σε θέσεις που πονάει, όπως είναι αυτή του σέντερ φορ, να εμφανιστεί ακόμα καλύτερη στον δεύτερο γύρο.

ΥΓ. Αυτό που θα είναι το πραγματικό χριστουγεννιάτικο δώρο για τον σύλλογο και τον κόσμο του θα είναι η ανανέωση του συμβολαίου του Αργύρη Γιαννίκη. Μέσα στις γιορτές θα υπάρξει το κρίσιμο ραντεβού μεταξύ του Γιώργου Χριστοβασίλη και του νεαρού τεχνικού και όλοι ελπίζουν ότι από εκείνο το ραντεβού θα βγει λευκός καπνός.

ΥΓ1. Υπάρχουν φόβοι για θλάση για τον Κάστρο και σε συνδυασμό με την κόκκινη του Σιόντη ενόψει της νέας χρονιάς αφήνει με πολλά κενά την μεσαία γραμμή .

ΥΓ2. Από την πρώτη στιγμή έχουμε γράψει για τις πολλές αδικίες που έχει υποστεί ο car.gr ΠΑΣ Γιάννινα από τις φετινές διαιτητικές αποφάσεις (ΟΦΗ, ΑΕΛ, Παναιτωλικός, ΠΑΟΚ). Επειδή διάβαζα σχόλια στο gazzetta.gr για την διαιτησία του Ευαγγέλου, η χθεσινή διαιτησία θεωρώ πως δεν ήταν αρνητική, αφού ο Σιόντης πάει με τις τάπες στον αντίπαλό του και σωστά βλέπει την κόκκινη κάρτα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα