Ο Ολυμπιακός συνέχισε τα…φιλικά (κι ο Τιάγκο εντυπωσίασε σε 13 λεπτά!)…

Ο Ολυμπιακός συνέχισε τα…φιλικά (κι ο Τιάγκο εντυπωσίασε σε 13 λεπτά!)…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta κάποια πράγματα από τον χθεσινό Ολυμπιακό, κι όχι μόνο.

Πού θα κάτσει η μπίλια στο AEK - Παναθηναϊκός; Στη bwin το ζεις με Build A Bet κι αμέτρητες επιλογές! |21+

Άλλο ένα…φιλικό, όπως λέει και μία ψυχή εκεί πάνω στη Θεσσαλονίκη, έδωσε λοιπόν χθες ο Ολυμπιακός.

Ο Βόλος εμφανίστηκε στο Καραϊσκάκη για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλούς αγώνες κομπλέ, χωρίς την παραμικρή απουσία και τα έδωσε όλα εναντίον του πρωταθλητή Ελλάδας, υποχρεώνοντας τον, για να φτάσει στο τρίποντο, να καταναλώσει πολύ περισσότερες δυνάμεις κι αντοχές απ΄ ότι θα περίμενε και θα ήθελε, έχοντας μπροστά του την Τετάρτη ευρωπαϊκό τελικό με την Πόρτο...

Βλέπετε ο Βόλος, που είχε κόψει βαθμούς στον ΠΑΟΚ κι επιβεβαίωσε και χθες γιατί βρίσκεται στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας, δεν σκέφθηκε ότι έχει αγώνα την Τετάρτη με τον Αστέρα, ώστε να «κρατήσει» κάποιους βασικούς του για εκείνο το ματς-και καλά έκανε γιατί έτσι έβγαλε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρόσωπο και είδαμε ένα συναρπαστικό παιχνίδι. Για σκεφθείτε π.χ. να είχε αφήσει έξω τον σέντερ φορ του, τον Δουβίκα, που κέρδισε το πέναλτι για το 0-1, είχε δοκάρι στο 0-0, αλλά και μία φαρμακερή κεφαλιά, με την οποία αν μείωνε το σκορ σε 2-3 δέκα λεπτά πριν την λήξη, κανείς δεν ξέρει τι θρίλερ θα είχαμε στο φινάλε. Θα ήταν έτσι όπως τον είδαμε χθες ο Βόλος, εάν δεν είχε τον Δουβίκα;...

Σε αντίθεση με τον Αστέρα Τρίπολης, που παίζει σήμερα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και προτίμησε να δηλώσει σε αυτό το ματς για να εκτίσει την ποινή του ο δικός του σέντερ φορ, ο Μπαράλες, εκ των κορυφαίων γκολτζήδων του πρωταθλήματος, με έξι γκολ-πέντε έχει ο Δουβίκας. Μάλιστα, κατά τα σχετικά ρεπορτάζ, ο Αστέρας θα κάνει εκτεταμένο ροτέϊσον γιατί έχει στο μυαλό του ακριβώς το παιχνίδι της Τετάρτης με το Βόλο, αυτό που δεν είχε στο μυαλό του ο Βόλος. Άλλωστε, η ομάδα της Τρίπολης και στην ήττα της εντός έδρας από την ΑΕΚ την περασμένη Κυριακή, είχε αφήσει εκτός ενδεκάδας τέσσερις βασικούς (Μουνάφο, Ριέρα, Πασαλίδη, Τασουλή), οπότε έχει ενδιαφέρον να δούμε σήμερα πόσους βασικούς (εκτός του Μπαράλες και του Μουνάφο που τέθηκε εκτός μάχης τελευταία στιγμή, χθες) θα αφήσει έξω, στην Τούμπα. Παρεμπιπτόντως, η επιτυχία του Δουβίκα στον Βόλο, για τον Αστέρα συνιστά τεράστια αποτυχία εκμετάλλευσης ενός αυθεντικού ταλέντου...

Τέλος πάντων, ας τα αφήσουμε αυτά, καθότι άκρη δεν βγαίνει ποτέ στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τις…φιλίες, τις συμμαχίες, τις βλακείες κλπ, κλπ. Σημασία έχει για τον Ολυμπιακό ότι προχωράει στο πρωτάθλημα αήττητος και κυρίως νικηφόρα-το χθεσινό ήταν το 6ο συνεχόμενο τρίποντο μετά την γκέλα του με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα. Όπως κι είναι πολύ σημαντικό που «γύρισε» ένα παιχνίδι, κάτι το οποίο δεν πολυσυνηθίζει για να είμαστε ειλικρινείς.

Για την ακρίβεια, είχε να κερδίσει στο πρωτάθλημα παιχνίδι το οποίο έχανε πάνω από ένα χρόνο, από τις 6 Οκτωβρίου 2019, όταν νίκησε 2-1 στο Χαριλάου, χάνοντας 0-1 από τον Άρη. Η, αν βάλουμε μέσα τα παιχνίδια του σε όλες τις διοργανώσεις, είχε κάνει τελευταία φορά ανατροπή στις 12 Φλεβάρη, όταν είχε αποκλείσει τη Λαμία στο Κύπελλο, κερδίζοντας 3-2 ενώ έχανε 0-1. Οι άλλες τρεις ανατροπές του Ολυμπιακού με τον Μαρτίνς στον πάγκο ήταν στον πρώτο χρόνο του στην ομάδα, με τις νίκες επί της ΑΕΚ 4-1 (από 0-1) και του Ατρόμητου μέσα κι έξω (!) 2-1 από 0-1.

Ο Μαρτίνς δεν μπορεί παρά να πιστωθεί ότι και στο τρίτο πρωτάθλημα του με τον Ολυμπιακό δεν έχει χάσει ούτε πόντο εντός έδρας, βγάζοντας έξω κάποια ντέρμπι! Μιλάμε για σχεδόν 30 παιχνίδια στο Καραϊσκάκη με Άρη, ΟΦΗ, Ατρόμητο, ΑΕΛ, Αστέρα, Βόλο, ΠΑΣ κλπ, κλπ με μόνο νίκες! Κάτι που βοηθάει τεράστια στην οικονομία της μάχης του τίτλου.

Βεβαίως, αποτελεί μία πραγματικότητα ότι για άλλη μία φορά φέτος ο Ολυμπιακός δυσκολεύθηκε να πάρει το τρίποντο μέσα στο σπίτι του. Δεν είναι γι΄ αυτόν κολακευτικό, αλλά ισχύει: στο 1-0 με τον Παναθηναϊκό κινδύνευσε επανειλημμένως να ισοφαριστεί, στο 3-0 με τον Αστέρα το 0-0 έμενε έως το 59’, στο 2-0 με τον Παναιτωλικό το σκορ ήταν στο εύθραυστο 1-0 έως το 86’, στο 2-0 με τον Απόλλωνα το 0-0 έμενε έως το 65’ κι ακόμη και στο 4-0 με τον Ατρόμητο των 10 παικτών (από το 30ο λεπτό) το παιχνίδι απλοποιήθηκε μόνο όταν μπήκε δεύτερο γκολ στο 65’.

Ίσως εξίσου σπουδαίο με το τρίποντο ήταν για τον Ολυμπιακό ότι γύρισε στα γκολ ο κορυφαίος του σκόρερ. Ο Ελ Αραμπί είχε να σκοράρει ακριβώς από εκείνο το 4-0 με τον Ατρόμητο, όταν είχε κάνει πάλι χατ τρικ. Το ζητούμενο ασφαλώς τώρα είναι να…ξεμπούκωσε όντως ο Μαροκινός και να μην συμβεί ό,τι και μετά το προηγούμενο του χατ τρικ, όταν έμεινε χωρίς γκολ επί εφτά συνεχόμενα παιχνίδια (!), τέσσερα στο Τσάμπιονς Λιγκ (με Μαρσέϊγ 1-0 και 1-2, με Πόρτο 0-2 και με Σίτι 0-3) και τρία πρωταθλήματος (με Απόλλωνα 2-0, ΟΦΗ 2-0 κι Άρη 2-1).

Βλέπετε, σε εκείνη την περίοδο αφλογιστίας του Αραμπί υπήρχε ο Χασάν κι είχε «υπογράψει» τρία τρίποντα (το 1-0 με τη Μαρσέϊγ και τα 2-0 με ΟΦΗ κι Απόλλωνα), ενώ τώρα Χασάν δεν υπάρχει μέχρι τον Γενάρη-και βλέπουμε...Υπάρχει μόνο Αραμπί στη θέση του φορ, ενώ όπως βλέπουμε ο Μαρτίνς δεν εμπιστεύθηκε χθες ούτε λεπτό τον Κάϊπερς η, τον Σουντανί, που γενικά έχουν ελάχιστο χρόνο συμμετοχής.

Η αλήθεια είναι ότι ο Πέδρο σκέφθηκε δύο φορές να βάλει τον Σουντανί, αλλά ενώ ήταν έτοιμος να τον περάσει στο ημίχρονο έκανε ο Μασούρας το 1-1 στο 45+3 και του άλλαξε το πλάνο, ενώ και στο 67’ ήθελε να τον βάλει αντί του Μασούρα, αλλά έκανε το 2-1 ο Αραμπί και διαφοροποιήθηκαν ξανά τα σχέδια. Αντίθετα, ο Τιάγκο Σίλβα θα έμπαινε ούτως η, άλλως στο 81’ αντί του Φορτούνη και το 3-1 να μην γίνονταν εκείνη την στιγμή. Παρεμπιπτόντως, ο Πορτογάλος δημιουργικός μέσος πρόλαβε μέσα σε μόλις 13 λεπτά συμμετοχής να δώσει πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια! Ήταν τόσο καλός που να απορούμε γιατί δεν έπαιζε τόσο καιρό! Η πρώτη πάσα του με το που μπήκε έβγαλε τον Μασούρα σε θέση βολής, αλλά αυτός έχασε το κοντρόλ. Η δεύτερη πάσα του ήταν μία κάθετη στον Χολέμπας, τον οποίο έβγαλε σε θέση εξτρέμ. Η τρίτη πάσα του ήταν ασίστ στον Αραμπί για το 4-1! Κι ενδιάμεσα κέρδισε και δύο φάουλ.

Νομίζω ότι τόσο ο Βρουσάι, όσο κι ο Τιάγκο αποδεικνύουν ότι το ρόστερ του Ολυμπιακού έχει βάθος κι ότι απλά δεν αξιοποιείται όσο πρέπει, με συνέπεια εκτός των άλλων να «σκάνε» παίκτες, λόγω υπερχρήσης. Έπρεπε να δούμε τους Εμβιλά και Ραφίνια να σέρνονται αγωνιστικά στη Μασσαλία για να πάρουν χθες μία ανάσα. Και χθες είδαμε τον Φορτούνη, τον Καμαρά και τον Μπουχαλάκη να κάνουν ίσα ίσα τα βασικά, όντας καταπονημένοι από τα τόσα παιχνίδια, σε συνδυασμό και με τα τόσα ταξίδια. Ο Μαντί τον τελευταίο μήνα έχει εννιά παιχνίδια ενδεκάδας! Ο Φόρτου σε 25 ημέρες έχει παίξει οκτώ παιχνίδια, τα περισσότερα 90λεπτα! Κι ο Μπούχα στο ίδιο διάστημα εφτά παιχνίδια. Τα φορτία είναι υπερβολικά πολλά…

Πρέπει να αρχίσει και να βοηθάει κάποια στιγμή περισσότερο κι ο Πέπε. Χθες πράγματι πρόσφερε στην κυκλοφορία της μπάλας με άμεσες μεταβιβάσεις (μία-δύο καλές, όπως στο ξεκίνημα της φάσης του 2-1), είχε κι ένα…κοψιματάκι, αλλά αυτά δεν μπορεί να του αρκούν. Με το που πιέστηκε λίγο, μία φορά του έκλεψαν την μπάλα κι ούτε φάουλ δεν πρόλαβε να κάνει, και άλλη μία πάσαρε λάθος. Και τη μοναδική φορά που πήγε να μεταβιβάσει πάνω από δέκα μέτρα η μπαλιά του ήταν διεκδικούμενη.

Δεν ξέρω αν κάνω λάθος, αλλά χθες δεν θα μπορούσε να είναι στον πάγκο ο Ανδρούτσος, με δυνατότητα να παίξει σε αρκετές θέσεις, από κεντρικό χαφ έως και πλάγια, παρά να υπήρχαν πέντε επιθετικογενείς παίκτες, και ο Ραντζέλοβιτς και ο Λοβέρα και ο Τιάγκο και ο Σουντανί και ο Κάϊπερς; Είδαμε ότι τραυματίστηκε ο Ντρέγκερ κι αναγκάστηκε και έπαιξε δεξί μπακ ο Βρουσάι, αλλάζοντας την ενδεκάδα, ενώ θα μπορούσε απλά να μπει ο Ανδρούτσος, που την ξέρει τη θέση και να μην γίνει άνω κάτω όλη η δεξιά πλευρά. Ο δε Βρουσάι από εκεί που είχε πάρει φόρα με την εμφάνιση του σαν έξω αριστερά (και με ασίστ) στη Μασσαλία βρέθηκε να παίζει μπακ. Αν ο Ανδρούτσος είναι τόσο κακός στις προπονήσεις και τόσο ανέτοιμος να παίξει, πάω πάσο, αλλά έστω μία ευκαιρία δεν αξίζει να πάρει;…

Το άσχημο για τον Ολυμπιακό χθες ήταν βέβαια ο τραυματισμός του Ντρέγκερ, που στερεί την ομάδα τη βασική της εναλλακτική λύση πίσω από τον Ραφίνια, την στιγμή που ως τις γιορτές έχει ακόμη άλλα τέσσερα παιχνίδια, Τετάρτη-Κυριακή-Τετάρτη-Κυριακή, με τον Βραζιλιάνο μπακ ξεκάθαρα να έχει θέμα παίζοντας τρία ματς την εβδομάδα. Άλλη μία θλάση μετά από εκείνες των Βαλμπουενά, Πέπε (δύο), Μπρούμα (δύο), Χολέμπας, Μασούρα.

Ο κορονοϊός κι οι θλάσεις, μαζί με τη διαιτησία, είναι τα μεγαλύτερα θέματα του φετινού Ολυμπιακού…

Άσχετο: Μπορεί να θαυμάσουμε εδώ τι πέναλτι έδειξε χθες υπέρ του Βόλου ο Θεσσαλονικιός διαιτητής Παπαδόπουλος και πώς συμφώνησε μαζί του κι ο VAR, Μακεδόνας κι αυτός (ο Γκορτσίλας). Μιλάμε για κανονική κωμωδία, με τον Δουβίκα να μπλέκει τα πόδια του και να κτυπάει με το ένα το άλλο, κατά λάθος φυσικά.

Μην πει δε κανένας καμία βλακεία για τον Μπα. Ο στόπερ του Ολυμπιακού τα έβαλε με τον εαυτό του (και πολύ καλά έκανε!) γιατί πούλησε την μπάλα, δεν παραδέχθηκε ότι έκανε πέναλτι, αφού πολύ απλά δεν ακούμπησε καν τον αντίπαλο του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.